Visa webbinnehåll

Blogg

New in: Beautybibel från L'OréalFörra veckan fick jag ett makalöst pressmaterial från L'Oréal. "100000 years of beauty" är en historisk översikt över skönhet genom tiderna, baserat på studier, forskning och undersökningar. 300 författare (både journalister och forskare) från 35 nationaliteter och 20 discipliner (som etnologi; medicin; historia) har samlat vetenskaplig och annan information om skönhet från förhistorisk tid fram till idag.

Grymt kul! För att inte tala om värdefullt. Problemet är bara att trycksaken är så fin att jag inte vill bläddra i böckerna. Och att materialet är så överväldigande att jag inte vet var jag ska börja. I framtiden kanske?

Swedish Beauty and Cosmetics Awards 2015: Daisy Beauty före och efterIgår: Team Daisy Beauty på 20-talsfest.

Annonsansvariga Christine Deckert, modebloggare Karin Lind, hälsoredaktör Josefin Strang, eventgeneral Sam Bergenstråhle, yours truly, reporter och bloggare Kristina "Beauty by K" Norman, reporter Helena Lundberg, AD Jeanette Friman, bloggare Maria "Little Miss Consumer" Levin och bloggare Frida Selkirk.

På SBCAs hemsida kan du se alla vinnare!

Idag: When the going gets tough... AW med de tuffaste daisybeautiesarna.

Pressetik: Annons i Daisy Beauty 4-2015 skulle ha märkts


Annons ur Daisy Beauty 4/2015. Borde vara annonsmärkt.

I nya numret av Daisy Beauty, Daisy Beauty 4 2015, som kommer i butik 28 april, finns en annons som borde vara annonsmärkt men inte är det. Det är Yves Rocher som i en artikelliknande annons berättar om ett nytt serum, och sådana artikelliknande annonser ska annonsmärkas för att läsaren tydligt ska veta vem som är avsändare av materialet.

Den som är ytterst ansvarig för att den här typen av annonser annonsmärks är ansvarig utgivare, i det här fallet jag. I förra numret av Daisy Beauty hade vi en liknande annons, och den annonsmärkte vi. Den här gången har vi tyvärr missat annonsmärkningen.

För en vecka sedan träffade jag Svenska Journalistförbundets etikombudsman och diskuterade just pressetik i tidningar. Jag berättade också om hur vi jobbar. En gren av journalistiken med ett ständigt flöde av information, PR och arbetsprover är svårnavigerad. Vi pratade om pressetikens gråzoner i genren, bland annat produktprover, hur tidningar skriver köpställen och pressresor. Det finns många områden som är värda att diskuteras för att gränserna inte riktigt är tydliga.

Det här är inte ett gråzonsfall. Det här är fel.

Daisy Beauty och jag ber därför våra tidningsläsare och Yves Rocher om ursäkt. Vi kommer att införa en rättelse i nästa nummer av tidningen.


Annons ur Daisy Beauty 2-3/2015. Korrekt annonsmärkt.


Så här ser vår annonsmärkning vanligtvis ut, den ligger överst på sidan.

In English: Daisy Beauty has failed its readers.

Swedish Beauty and Cosmetics Awards 2015: Jag delar ut prisDet ryktas att jag sa något, det ryktas att jag stod på scenen, det ryktas att jag delade ut pris, det ryktas att det inte syntes att jag skakade... Ja JAG vet inte för jag minns inte... Men nu är det dags för Swedish Beauty and Cosmetics Awards och en himla många fantastiska vinnare! Alla vinnarna ser du i nästa nummer av Daisy Beauty - snart i din brevlåda eller på en tidningshylla nära dig! Och ikväll i goodiebags till alla galagäster.

Swedish Beauty and Cosmetics Awards 2015: min LookJag tackar stylist Ulrika Lindqvist för stylinghjälp, Linda Hallberg för sminket och Elisabeth Mazik för naglarna. Så 20-tal som jag kan vara 2015!Visar 1-5 av 3 257 träffar.
Antal per sida
Sida av 652