Visa webbinnehåll

Blogg

Testat: Shiseido Expert Sun och Avène Réflexe Solaire SPFShiseido Expert Sun Aging Protection Lotion SPF 30 är en dyr historia, men för dig som är solkänslig och/eller vinterblek och dessutom gillar att bada är det en grym investering! Idag har Expert Sun Aging Protection klarat sig igenom en dag på sjön. Jag har hållit mig i skuggan utom vid bad, och återapplicerat efter bad, men återapplicerat slarvigt efter sista badet och sedan vräkt mig 20-30 minuter i solen. Jag märkte ingen skillnad på de ordentligt applicerade fläckarna och de kroppsdelar där jag möjligen slarvat. Ger väldigt bra skydd - lika bra som vissa andra SPF 50, kanske för att det sitter så bra.
Efterlämnar vita spår på huden men kladdar ändå inte.

Avène Réflexe Solaire SPF 50+ ger också extremt bra skydd mot solen (bredspektrum-). Trots att Avène endast gör produkter för känslig hud är det något i denna i övrigt utmärkta kräm som gör mig knottrig. (Jag vet att det finns ett par kosmetikaingredienser jag inte tål men har tyvärr inte lyckats lista ut vilka.) Kul och smidig miniflaska (30 ml), perfekt för handväskan, men inte helt praktisk då 30 ml knappt räcker till en ordentlig helkroppsinsmörjning.

Circeo juli 2015: Båttur med ErnestoIdag har familjens gode vän Ernesto lånat ut sig själv och sin båt så vi kunde se Circeos fina kustlinje och"ön" där Kirke sjöng sin sirensång och lurade iland Odesseus. Ön är i själva verket ett utstickande berg på fastlandet men ser ut som en ö från flera vinklar. Vi har även badat från båten - ljuvligt! Kallt vatten och inget folk, förutom några dykare och kajakpaddlare och andra båtar.

Med på sjön var några fantastiska fikon (skalade, på bilden nedan) som knappt alls påminner om de torra, torftiga sakerna vi hittar i svenska mataffärer. Fylliga, söta, saftiga och goda är de syditalienska fikonsläktingarna nu min officiella favoritfrukt.

Nederst ser du den med italienska mått fåordiga Ernesto och med svenska mått extremt pratglada pappa Renzo korka upp den inhemska "cowboygrappan", (hem)gjord på saft från johannesbrödfrukten. Varje dag - ett smakäventyr!

Lips of the day: Suqqu och ClarinsMy lips but better: Suqqu Creamy Glow Lipstick Moist 03, en naturlig gammelrosa ton i form av mjukgörande läppbalsam.

Mini i fickan: Clarins Eclat Minute Instant Light Natural Lip Perfector 01, ett trevligt, nästan-ofärgat-men-rosa läppglans med mysig svampapplikator med ruggad yta. Förpackningen på 5 ml kommer som prov i olika sammanhang men även fullstorleksförpackningen är smidig att ha med.

Circeo juli 2015: Baia d'Argento, Biotherm, Hawaiian TropicIdag har jag legat två-tre timmar i skuggan under parasoll med SPF 30 (återapplicering efter bad!) och ändå blivit lite röd på den känsliga huden på bröstet.

Myt: Röd är ett förstadium till brun.
Sanning: Röd är en brännskada. Den bruna färgen kommer efter två-tre dagar, oavsett om du först blir röd eller inte.

Biotherm Lait Solaire Hydratant SPF 30 sjunker inte in alls i huden, vilket gör att sand fastnar överallt. Kan av samma anledning ge vita fläckar på svarta kläder.
Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion Face SPF 30 doftar beachigt av kokos men räcker inte för osolad, tunn, skandinavblek hud.

Jag hoppas hitta bättre solskydd bland min arsenal imorgon, för då ska vi ut på sjön. Blir SPF 50 på bröstet då - PLUS T-shirt!Circeo 2015: Välkommen till mitt sommarhusHär är det vita huset som ligger mitt i det grönskande, lummiga området Baia d'Argento (silverbukten), som fått sitt namn efter färgen på de närliggande sjöarna när solen går ner och speglar sig i dem. På andra sidan sjöarna finns Baia d'Oro (guldbukten), eftersom sjöarna har en annan färg sedda från andra hållet.

Baia d'Argento ligger i det större området Circeo, ungefär en timme utanför Rom. Just det här området ligger mitt i en nationalpark, så här är det inte tillåtet att hugga ner korkekarna på sin egen tomt. Förutom korkekar och ekar växer det magnoliaträd och vitvinbärsträd på gården. Vit vinbär och magnolia växer normalt inte som träd i Italien heller, det har bara råkat bli så här på grund av tur och bördig jord.

Igårkväll satt vi först ute på ena sidan och åt en modest sjurättersmiddag, sedan satt vi på uteplatsen på nedersta bilden och drack grappa. Mosaiktavlan på väggen med skeppet har pappa Renzo gjort.Visar 1-5 av 3 355 träffar.
Antal per sida
Sida av 671