Visa webbinnehåll

Blogg

Hud och Kosmetik 2015: Daisy Beautys loungeIkväll har jag varit ute i Kista och pysslat i Daisy Beautys monter på Sveriges Hudterapeuters Riksorganisations mässa Hud & Kosmetik. Förutom det vanliga pressrummet finns nämligen en lite härligare lounge - vår - dit speciellt inbjudna bloggare och journalister är välkomna. De närmaste två dagarna kommer jag och mina kollegor Sam, Krizz och Farshid servera vatten, dela ut produktprover, dela ut nya numret av tidningen och överlag göra mässbesöket skönt för våra vänner. Det ska bli jätteroligt! Fast ännu lite roligare skulle det nog vara att vara en av våra/SHR:s gäster, insåg jag när jag ikväll tittade runt på alla jättefina montrar...

Mest spännande ska det bli att se om Gildas monter är på plats imorgon. Gilda-grabbarna fick lite oväntat köra från västkusten i 80 km/timmen (på grund av sjukt tung lastbil) och kom ungefär fram när alla andra gick hem.

Grymt fin mässa, jättespännande produkter, många nyheter och positiv stämning. Det här kommer bli så jävla kul!

Guldknappen 2015: hår, naglar, makeup och ett litet plaggDet är kul att gå på gala! Det är också roligt att dela årets höjdpunkter med kollegor/konkurrenter som en har respekt för.

Jag har till exempel respekt för Damernas Världs skönhetsbevakning. När Therése Hallberg slutade som skönhetsredaktör tog Caisa Jansson över. Båda har djup respekt för både beauty, journalistik och vetenskap. När Caisa nu slutar kommer Maria Ahlgren, som precis som Therése och Caisa jobbar pressetiskt. (Inte en självklarhet för alla tidningar längre!) Därför är jag jätteglad att jag idag får gå på Damernas Världs Guldknappen-gala och dela en viktig modeprisutdelning och en rolig kväll med duktiga människor.

Mitt hår är gjort av Elisabet Mazic, tidigare bloggare hos oss. Min bloggkollega Karin Widén har gjort sminket och Frida Selkirk har gjort mina Tequila Sunrise-naglar. (Vill du veta hur du själv gör naglarna? Kolla mitt instagramkonto @kickinorman!) Kläderna är en av fem looker från vårt webb-tv-program No Bullshit. Varje klädkombo är inspirerad av ett decennium. Kan du gissa vilket årtionde den här looken kommer från?

Nyhet! No Bullshit (3) om parabener, MI och andra konserveringsmedel

Nu kan du se det tredje avsnittet av vårt webbtv-program No Bullshit! I den här elva minuter långa paneldiskussionen pratar vi konserveringsmedel, bland annat de mycket välkända parabenerna. Vi får veta att en person kan bli parabenallergisk men att det är mycket vanligare att vara allergisk mot andra konserveringsmedel. Vi får veta om den ekologiska skönhetsvärlden kan tänka sig att ta tillbaka parabenerna. Och så får pratar vi om andra konserveringsmedel också. Hoppas att du gillar programmet och kanske även lär dig något nytt. (Det här är för övrigt min favoritlook från de fem programmen.)

Mitt blogginlägg om första programmet (1) om håroljor och cykliska silikoner.
Mitt blogginlägg om program (2) om cosmeceuticals och "medicinsk hudvård".

Dela gärna dessa program på Facebook, och tipsa dina vänner som kanske har funderingar kring silikoner, parabener och andra skönhetsingredienser. Och diskutera gärna om vi kan förbättra programmet på något vis! Har vi tur får vi göra fler än dessa första fem avsnitt och vi vill alltid göra saker bättre.

In English: No Bullshit is a tv-show about beauty.

Daisy Beauty 6/2015: Behind The Scenes på omslagsplåtningVill du veta hur det såg ut när Jenny Guerrero sminkade, Eva Lindh stylade och Jakob Dahlström fotograferade Karin "Kakan" Hermansson en dag i juli när vi alla egentligen hade semester?

Jo, så här. Det var sjuuuukt kul och trevlig stämning!

Om du vill beställa tidningen direkt från oss kan du göra det här (vi bjuder på porto inom Sverige!) och din egen prenumeration tecknar du här hos prenumerationsservice.Nyhet! Daisy Beauty 6-2015 i butikÄntligen! Från och med idag finns nya numret av Daisy Beauty i butik.

Här hittar du bland annat en hudvårdsnördig intervju med vår omslagstjej Karin "Kakan" Hermansson, ett test av contouringpaletter, allt om höstens nya trender (från nagellack till klumpklacksskor) och så får du veta vilka de tre farliga silikonerna som används i kosmetika är.

Som om inte det var nog har vi rett ut det här med medicinsk hudvård vs medicinteknisk hudvård och Karin Widén förklarar allt om K-Beauty, den asiatiska trenden som ger oss bokstavskrämer, kuddfoundations och essenser.

Du som prenumererar på tidningen har redan fått den! Du som ännu inte prenumererar men vill få tidningen först av alla och vara säker på att inte missa den:

http://daisybeauty.prenservice.se
Visar 1-5 av 3 412 träffar.
Antal per sida
Sida av 683