Visa webbinnehåll

Blogg

Tävling: Exuviance vinterhudvård (värde: 2149 kr)

Om din hy börja anta samma gråa ton som vädret är det dags att vinna ett uppiggande och lyxigt hudvårdspaket som jag tävlar ut i samarbete med Exuviance! Ta chanse till en ny hudvårdsrutin med en mild men effektiv exfoliering i krämform, uppiggande serumpads, en intensivt återfuktande nattkräm och ett återfuktande ögonserum som ska minska påsar kring ögonen. Det finns två kit att vinna! Produkterna passar de flesta hudtyper.

I vinsten ingår:
Triple Microdermabrasion Face Polish
Skin Rise Bionic Pads
Hydrafirm
Depuffing Eye Serum

Vill du vinna? Då lämnar du en kommentar här där du berättar för min vilken/vilka av våra bloggar du följer och varför. Du behöver inte rimma eller skriva haiku, du behöver heller inte berätta varför just du ska vinna detta, en rak förklaring räcker bra!

Jag ser jättemycket fram emot ditt svar! Det kommer hjälpa mig förstå våra läsare bättre.

Vi kör en weekendtävling! Senast på måndag 24/11 2014 klockan 23.59 ska din kommentar vara postad för att du ska vara med och tävla. Glöm inte ange korrekt mailadress då vi kontaktar vinnaren per mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

In English: A chance to win great skincare for winter!

#dblondon14: Sammanfattning av eventet

Sju journalister och tretton bloggare åkte till London för beautykonferens. Konferens hölls på One Aldwych i Covent Garden, ett litet och personligt lyxhotell med utmärkt service.

Vår ex-bloggare Johanna Djerf var med på vår kryssning till Tallinn 2012. Hon träffade en Product Manager på L'Oréal, Therése Olsson, och blev så inspirerad att hon läste upp sina gymnasiebetyg, gick en yrkesutbildning i marknadsföring och idag är Jr Product Manager för – L'Oréal Paris makeup! Johanna syns inte själv på bilden men du ser hennes gamla Daisy Beauty-bloggheader på vita duken!

Johanna presenterade bland annat underbara kollektionen Pure Reds, där tre talespersoner kommer med varsitt rött läppstift med matchande nagellack. (Du ser mig bära två av lacken i ett tidigare inlägg.)

Att vara ett av världens största företag innebär också ansvar! L'Oréals PR-chef Maria Mossenberg (nominerad till årets bästa PR-person förra året!) berättade om det sociala ansvar och miljöansvar som företaget tar.

Apoteket AB var med och presenterade nyheter från Apoliva (duschkrämen är helt fantastisk!).

Apoteket AB hade också med sig världens bästa kemist Pär Svahnberg, som gav nya tankar kring synen på syntetiskt, kemiskt och naturligt. "Allt är kemi!" är hans budskap. Sedan kan man så klart ha andra värderingar som spelar in i valet av hudvård, tex produktionsförhållanden eller hållbarhet.

Glossybox Victoria Senkpiel berättade om arbetet bakom Glossybox – mycket intressant! – och gjorde även reklam för sitt egna skomärke som ska lanseras nästa år. På hennes bild ser du en kommande designerbox som har gjorts i samarbete med Maria Nilsdotter.

Alyson Hogg har grundat det doftfria, eller åtminstone mindre illaluktande, brun-utan-sol-märket Vita Liberata och var otroligt kunnig vad gäller ingredienser, kemi och biologi. Hon får gärna komma på fler event – vilken kvinna!

Ren Skincare berättade om sin otroliga utveckling i Sverige det senaste året. Välförtjänt! Den karismatiska och (lite väl) vassa utbildaren Rui gjorde sin sista dag på jobbet med REN, han börjar nu på märket Sarah Chapman.

Malin och Klas från Revlon gav hårinspiration. Klas har helt klart en massa intressant kunskap om hårproduktskemi, så jag hoppas han kommer med på fler event!

Har planerat att klippa av mig håret om en knapp månad, jag tror jag ska satsa på den här scarf-knuten (gjord av en scarf-fläta) fram till dess. För så här kommer det säkert att se ut när jag ska göra den själv, på mig själv.

Den enda presentationen jag inte har bilder från är Akademiklinikens, helt enkelt för att det var så mycket bra ingrediensinformation där att jag hade fullt sjå att anteckna allt. Det var också den första presentationen, och då brukar jag fortfarande vara i arrangör-läge och glömma bort att även jag får lyssna och lära. Men jag testar produkterna nu; har förhoppningar om att Pure Active Serum ska knäcka min akne.

In English: #dblondon14 included great presentations on L'Oréal Paris Pure Reds, Ren Skincare, Akademikliniken, Vita Liberata, Revlon, Apoteket AB and Glossybox. It's like being back in school – but fun!

Hår i ansiktet? Så här säger SHR


En sån här hemma-plockare borde alltså inte vara tillrådlig.

Igår skickade Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) ut en pressrelease om trådning av hår i ansiktet. Där står bland annat att läsa följande:

Första rekommendation till kunder med större mängd ansiktshår ska alltid vara permanent hårborttagning så som epilering, laser, blekning eller alkeline wash.

Hårborttagning med plockning eller trådning bör undvikas i möjliga mån. De ska inte utföras slentrianmässigt på nya kunder, unga kunder och/eller kunder med mycket tunna, ljusa hår. Detta för att alla metoder som rycker ur håret ur hårsäcken KAN stimulera till grövre hårväxt. Endast då kunden inte kan behandlas med permanent hårborttagning och/eller har behandlats en längre tid med vax/tråd/plockning kan vaxning/trådning av ansiktet utföras.

 

Brukar du tråda/plocka dig på andra ställen än ögonbrynen? Jag brukar rycka strån på hakan, och de kommer förstås tillbaka grövre, och så råkar jag alltid ta någon extrafjun av misstag och det kommer förstås också tillbaka grövre så plötsligt har jag en lite skäggdunge på hakan. Önskar jag aldrig hade börjat…

In English: Swedish Skin Therapist's Organization recommends not using threading and plucking hairs in the face because they'll possibly grow out thicker, especially finer, lighter hairs. Only for brows and for clients with darker, thicker hair, thas has already been waxing/plucking/threading for a while are these methods suitable.

Köpenhamn 2014: BalthazarDe danmarksbaserade företagen som inte gillar Daisy Beauty förstår inte vad vi gör; de förstår inte beautybloggare, skönhetsnördar eller min no bullshit-approach. Men de som lyssnar och ser vad vi "beautygeeks" har att erbjuda gillar oss VERKLIGEN, så 2015 kommer bli ett grymt år för oss, våra bloggvänner, redaktörsvänner, läsare och våra nya samarbetspartners. Åh vad jag gillar våra kreativa planer! Du skulle bara veta... Just nu firar jag dem med Pol Roger. Saknar bara dem som jag har varit här med tidigare: Therese, Linnéa, Line... Nästa gång!

Nyhet: MAC Kinky BootsRött är rätt och medan L'Oreal Paris just har lanserat kollektionen Pure Reds, med tre röda läppstift och matchande nagellack, släpper MAC den 2 januari sin look Kinky Boots, som består av ett rött läppstift och ett rött läppglans.

Kinky Boots är också namnet på en prisbelönt Broadway-musikal som handlar om "människors rätt att stå upp för dem de är". Musiken är gjord av gamla popikonen Cyndi Lauper, sedan tidigare talesperson för MAC, så dessa lippies passar girls som wanna have fun, gissar jag.Visar 1-5 av 3 091 träffar.
Antal per sida
Sida av 619