Visa webbinnehåll

Blogg

Svar på tal: Gunilla, sluta titta på mina bilder

Kommentar gjord igår på ett blogginlägg från 2010:

Kommentar: Du får ursäkta mig nu, men måste bara påpeka (eftersom dina bilder dyker upp ganska ofta då man googlar på läppstift eller läppbalsam). Jag kan tyvärr inte säga att det är speciellt fina bilder, du har ojämn läppkontur , läppstift eller gloss ser otroligt kladdigt ut och smetar utanför, dessutom ser det ut som du har glömt att lägga foundation runt munnen! Önskar jag slapp se dina bilder. Tyvärr! Gunilla

Mitt svar: 

Hej Gunilla!
Självklart förlåter jag dig. På samma sätt som du får förlåta mig när jag knackar på din dörr, går in i ditt hem och säger att du har fula möbler och förresten är din lya lite sunkig också. Då kommer du självklart inte att bli ledsen och heller inte att bortförklara det med att du inte har tid att städa eller att du inte har råd med ett rymligare boende, på samma sätt som jag inte bryr mig om att du dömer hur jag lägger upp min blogg och att jag inte har tid att lägga en ny foundation mellan de tio läppbilder åt gången jag tar på kort tid eftersom jag jobbar 80 timmar i veckan.
mhv
Kicki Norman

In English: Generally my readers are so great! Sometimes unfortunately someone who is not a regular reader of this blog shows her ugly face, too.

Daisy Beauty Event: Palma 2014

Nu åker vi till Palma! Daisy Beauty gör event på Mallorca 29/8-1/9 för några av Sveriges bästa beautybloggare och skönhetsredaktörer och du har möjlighet att följa med! Vi har tio sex läsarplatser kvar. Förutom egentid som du kan välja att lägga på Palmas mysiga kaféer och barer, god mat, beach-clubs som den ovan (Puro Beach Club, så här såg det ut när jag var på invigning 2006 redan, och så här också), shoppingcentret Porto Pi eller beautyshopping på valfritt spansk apotek, har vi en skönhetskonferens som inte går av för hackor!

Hör bara: Maybellines jätteduktiga makeupartist Sandra Öjeland berättar om höstens nyheter (tänk dig att sippa champagne och prata smink med henne!). SHR:s ordförande Annica Joensuu reder ut de vanligaste problemen och missförståndet inom hudvård. Och så har vi förstås mig (jag är en grym reseledare!) och många andra programpunkter och medverkande skönhetsmärken.

Men det bästa är våra gäster! Det är våra läsare, bloggvänner och journalistkollegor som gör att stämningen är champagnebubblande, fnittrig, seriös, kunnig, varm, beautynördig och vänlig på samma gång! Resan blir ett minne för livet.

"Av alla resor jag gjorde förra hösten var Daisy Beautys resa till London den som gav mig absolut mest", sa en skönhetsredaktör på en av landets största damtidningar.
"Jag visste ju att det skulle bli roligt men jag kunde inte tänka mig att det skulle vara SÅ HÄR roligt", sa en läsare. "Och tänk att få prata skönhet med dem som är lika intresserade!"

Läs mer om vår Palma-resa här på vår event-sida.


Bakom ett par anspråkslösa träddörar i centrala Palma döljer sig överdådiga lyxbaren Abaco. Jag har inte varit där sedan 2008 och min gamla blogg

In English: Daisy Beauty is bringing readers, beauty bloggers and beauty editors to Palma i August.

Shoppingtips: Geoffrey Beene Grey Flannel EdT

Så här års, när du är ute och reser, vill jag rekommendera dig att du köper med dig den här doften hem. Grey Flannel EdT från Geoffrey Beene är tydligen en klassiker från 1975, men jag har just upptäckt den. Ska jag vara helt ärlig så tiggde jag till mig den från ett besök på Elizabeth Ardens kontor (Arden har ju fler parfymmärken än de i eget namn, till exempel Britney Spears, Juicy Couture och förra årets Daisy Beauty Awards-vinnare i Årets herrdoft John Varvatos). Grey Flannel, som jag då aldrig hade sett, stod lite bortglömd (i ensam majestät?) på en hög hylla. När jag säger att jag "tiggde" så menar jag verkligen helt pinsamt skamlöst och förmodligen ganska oetiskt också. "Åååååååh, kan inte jag fååååååå den?" Utan att fatta vad det var, bara att det var en fantastisk doft som jag skulle göra till min.

Min och min. Grey Flannel är egentligen en herrdoft, så jag och Sam slåss numer dagligen om vem som ska bära den. Parfymen står mellan oss på jobbet och den som hinner först får bära den. Jag har tänkt att det vore fånigt om vi gick på möten och sånt med samma parfym på oss men eftersom Sam oftast hinner först till flaskan så börjar jag ändra mig. Och varje gång jag säger "ÅH! Vad har du för doft idag! Du doftar fantastiskt!" till Sam så är det Grey Flannel han bär. När jag bär den känner jag mig speciell, stark, smart och sofistikerad. Intelligent, medveten och kunnig. Inte direkt feminin men absolut inte manhaftig heller. I feel like a boss!

Grey Flannel kallas för en träig orientalisk doft. Toppnoterna är galbanum, neroli, petitgrain, bergamott och citron. Hjärtnoterna är mimosa, iris, violblad (vilket förklarar varför jag vill bära den!), salvia, ros, geranium och narciss, basnoterna tonkaböna, mandel, ekmossa, vetiver och cederträ. Geoffrey Beene var en New York-designer som var känd för sobra och exklusiva material.

In English: This 1975 men's classic is my new favourite fragrance. Unfortunately, it's my partner Sam's too, so we fight daily about who gets to wear it.

Semester 2014: Fortfarande dålig uppkopplingKan fortfarande inte koppla upp datorn vilket innebär att jag bara kan göra mobilinlägg med tråkiga mobilbilder, men tänkte i alla fall visa de här snajdiga solglasögonen som medföljde ett utländskt magasin. Vet inte vad jag tycker om dem, eller om idén att få ett par billiga solglajjor när jag köper tidning. Tror jag föredrar en skönhetsprodukt från ett varumärke jag känner igen. Vad är den bästa present DU har fått med på köpet när du köpt en tidning?

Söker: Reportrar på frilans

Uppkopplingen har varit skakig hela veckan, därav min snåla bloggfrekvens.  Kan endast blogga från mobilen utan bilder, så då passar jag på att på förekommen anledning återpublicera en del av ett blogginlägg från tidigare i år. 

Daisy Beauty söker dig som är frilansjournalist och vill skriva långa och genomtänkta texter om skönhet. Du ska, precis som våra andra skribenter, vara driven, språksäker, noga med deadlines och ha ett stort skönhetsintresse. Är det inte stort, går det bra med ett litet också, jag är säker på att du genom dina skrivuppdrag kommer att bli beautynörd, du också! 

Vi är ett fantastiskt kul magasin att jobba för, du får skrivcoachning, pepp, stöd och en rolig plattform att synas på, enda nackdelen är att vi har en begränsad budget. Maila mig ansökan och CV på info at daisybeauty.com. Du måste ha antingen journalistutbildning eller arbetslivserfarenhet från tidning.

Jag vill tipsa alla som söker frilansuppdrag för Daisy Beauty, oavsett om det gäller text, foto eller illustration, att titta i tidningen innan du hör av dig. Gäller för övrigt om du söker jobb på någon annan tidning också. 
Visar 1-5 av 2 969 träffar.
Antal per sida
Sida av 594