Visa webbinnehåll

Blogg

New In: Stora pappkartonger

margin: 0 0 7 0; float: write;Det är lanseringstider, medarbetarfesttider och också Swedish Beauty Awards-tider. Eller, Swedish Beauty Awards ska vara i april, men eftersom jag sitter i juryn så börjar testandet nu. Därför har den dagliga dosen av 5-10 budpåsar utökats med en strid ström av leveranser från olika fraktbolag. På bilden ser du gårdagens skörd.

Jag har tur som har 100+ testpersoner till mitt förfogande, vette fan hur de som bara har sitt eget ansikte att tillgå gör för att testa allt.

Innan dess ska vi också försöka hinna med en Daisy Beauty Awards, som till skillnad från Swedish Beauty Awards har bloggare och enbart bloggare i juryn. Vi ska göra om nomineringsprocessen från tidigare år, så att Daisy Beautys medarbetare får mer att säga till om; vi är trots allt bland dem som kan och vet allra mest om nylanseringar och produkter. Däremot ska vi fortarande ha externa bloggare i våra många jurygrupper, trots att det både tar tid och är besvärligt eftersom många nominerade bidrag skickas fel, för att det är just bloggarnas perspektiv och bedömning som ska vara avgörande för vem som vinner. Daisy Beauty har Sveriges bästa skönhetsbloggare i vårt nätverk och det vore dumt att inte utnyttja det!

In English: Awards season is coming up!

Nyhet! KTF stämmer Beauty Planet

KTF (Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet) stämmer idag webshoppen Beauty Planet i Marknadsdomstolen, bland annat för att märkningen på varor hos Beauty Planet har manipulerats så att varorna inte går att spåra.

"Detta är inte bara i sig direkt olagligt. Det görs heller inte av en slump, utan för att dölja något. De kan vara stulna, felaktiga, av utgånget datum etc., men Beauty Planet vill i varje fall inte att de ska kunna identifieras", skriver KTF i ett pressmeddelande.

Beauty Planet har också märkt brandfarliga produkter fel, struntar i Konsumentkreditlagen och luras om hur mycket du som kund kan spara genom att shoppa på Beauty Planet. KTF understryker att de seriösa webshopparna och butikerna är betydligt fler än de som inte sköter sig, men att det kan vara svårt att se vilken som är pålitlig och inte.

"KTF hoppas också att den ansvariga myndigheten, Läkemedelsverket, ges resurser och befogenheter att granska hela marknaden, även den på Internet", skriver KTF.

I slutet av pressmeddelandet antyder KTF också att fler webshoppar kommer att kunna stämmas.
"Detta är ett långsiktigt projekt och vi är redan på gång att granska fler handlare, både butiker och internetsidor", säger KTF:s VD Olof Holmer.

In English: Swedish Cosmetics Organisation drags webshop Beauty Planet to court.

Helgen som gick: Speso 2014I helgen gjorde jag något oväntat bra och intressant: Jag besökte årsmötet för Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation (SPESO). Det handlar egentligen om info och utbildning för sjuksyrror som jobbar inom estetisk medicin (injektioner, fettfrys, laser osv) men jag lyckades sneaka med på ett hörn. Grymt spännande! Hoppas jag får komma nästa år igen.

Fråga: Är det okej att sälja pressprover för egen vinning?

Jag fick nyligen en fråga som jag inte kan hitta i kommentarsflödet till min senaste tävling, men frågan löd ungefär så här: "Vad tycker du om bloggare som säljer sina pressutskick på Blocket? Det finns bloggare som du tipsar om i din länklista som gör det."

Svar: Jag skulle själv aldrig göra det. Inte bara för att jag tycker det är moraliskt fel, utan för att jag också vet att skönhetsföretagen blir arga och gärna slutar skicka varuprover till dessa bloggare/journalister. Försäljningen upptäcks inte alltid, men skönhetsbranschen är liten och den som blir påkommen får snabbt dåligt rykte. Det vore katastrofalt i mitt yrkesutövande om jag var tvungen att köpa de ungefär 200+ produkter som passerar redaktionen varje månad.
Jag tycker så klart heller inte det är okej att andra gör det. Så fort tillfälle bjuds – som nu – avråder jag bloggare från att sällja pressprover vidare. Jag kan förstå att bloggare hellre säljer vidare än kastar bort, men får skönhetsföretagen välja är det bättre att slänga grejerna. Billiga produkter på nätet förstör marknaden. Det kan jag respektera. En bra lösning är att skänka bort oanvända skönhtesprodukter till en kvinnojour; det finns andra lösningar också. Om du tänker på El Mikas i min länklista vet jag att tjejerna säljer vidare produkter de själva köpt och betalat för, men inte produkter de har fått som varuprov. Det tycker jag är klokt.

Jag tar inget moraliskt ansvar i produktprovsfrågan vad gäller bloggarna i min länklista. Daisy Beauty tror på alla människors lika värde och är därför ett feministiskt och antirasistiskt företag. Därför länkar jag inte till antifeminister eller rasister. Daisy Beauty tar också ett ansvar vad gäller smygreklam och marknadsföringslagen (MFL). Därför länkar jag inte till bloggare som gör smygreklam eller bryter mot MFL. I övriga frågor får bloggare sköta sig själva. Jag är väldigt svart/vit som person men jag är inte moralens väktare vad gäller allt.

Jag tycker det här var en skitbra och intressant fråga! Någon annan som har tankar kring detta? Hur tänker du i frågan?

In English: Replying to a very good question about beauty bloggers who sells products received as press samples.

Daisy Beauty Detox 2015: Var med!

Sedan 2008 gör jag en detox en gång per år, även om jag har pratat mindre om det på sistone eftersom alla detoxar, "detox" används som synonym till "banta" och folk på allvar tror att det är nyttigt och prisvärt att dricka 300-kronorsjuicer i en vecka. Jag detoxar inte för att gå ner i vikt, jag detoxar för att få ordning på matvanor och dygnsrytm, minska stressen och öka hållbarheten i kroppen och för att, i den mån det är möjligt, rensa ut en gammal slaggprodukt och en tungmetall eller så. (Läs mer här.) Och for the record: hempressad frukt- och grönsaksjuice är ett jättebra alternativ till läsk och kaffe, men kan som hälsofördel inte ersätta en balanserad kost, regelbunden (vardags)motion och att du lever ett liv som gör dig glad.

2015 gör Daisy Beauty en sjujävla beautymässa för bloggare, Daisy Beauty Expo 2015. Dagen efter den, nämligen 11 januari, kommer jag att köra igång min detox för 2015. Det visade sig att även Sam och vår annonsansvariga Christine ville hänga på, liksom några andra personer som hörde talas om detta, så vi har startat Facebook-gruppen Daisy Beauty Detox. Du, som liksom vi, vill börja året med en hälsomånad är välkommen att hänga på! Gå i så fall med i Facebook-gruppen Daisy Beauty Detox och förbered dig på fyra besvärliga och samtidigt sköna veckor, och bättre hy, minskad stress och förmodligen även mindre ont i huvud/axlar/knän/tår (eller var du nu har ont).

När jag detoxar följer jag personligt utprovade kostråd och tar personligt utprovade näringstillskott. En gammal vän till mig har utbildat sig till näringsterapeut, kinesiolog och ja, allt möjligt inom alternativ hälsa, så han hjälper mig att ta fram kostråd och piller som passar just mig under detox. En personlig ät-plan är ofta mer tillåtande än en som ska passa alla, då den generella ät-planen tar bort allt som eventuellt kan belasta kroppen och inte lämnar så mycket kvar. Min kinesiolog-kompis heter Lars och finns på Motus.se. Han är väldigt fullbokad så vill du konsultera honom – boka honom nu. 

En mer generell ät-plan, som Lars har tagit fram till tidningen ToppHälsa en gång i tiden, finns på min gamla blogg. Följ gärna den!

Vecka 1.
Vecka 2.
Vecka 3+4.
Övriga tips.

Och självklart kan du göra en helt annan detox, som passar dig, dina behov och förutsättningar och vara med! Detoxa med Daisy Beauty! Vi finns på sociala medier under #dbdetox15.

In English: Prepping and peppeing for detox in January 2015. 

Visar 1-5 av 3 096 träffar.
Antal per sida
Sida av 620