Visa webbinnehåll

Blogg

Video: Kickis och Fridas beautymåsten

Jag och Frida har gjort en video om de produkter och verktyg vi inte kan leva utan just nu. Frida har använts sitt favoritverktyg sedan hon var elva år gammal, och jag har lagt ögonskugga i näsvrån så jag inte ser klok ut, så en av oss är mer av ett beautyproffs än den andra, om jag säger så.

Nåväl, om du tycker vi är roliga och kloka så prenumerera på vår youtube-kanal: daisybeautymagazine

(Och du som till skillnad från jag kan använda Shu Uemuras berömda fransböjare kan just nu vinna den på vårt instagramkonto: @daisybeautymagazine).

In English: Me and Daisy Beauty's nail blogger Frida made a video about the beauty products we cant live without. Enjoy!

Enkla frågor är inte alltid så enkla: Är dyra produkter bättre än billiga?

Jag har varit med i TV och radio några gånger, och det värsta jag vet är när frågorna avviker från researchen. Den som inte kan beauty ska inte heller hitta på frågor.

Två exempel, som båda kommer från samma mediakanal och från samma person, är när vi ska avrunda, det vill säga att allt som behövs sägas i ämnet är sagt. Då har jag fått dessa frågor "Men det här kan du väl lika gärna göra av det du har hemma i kylskåpet?" respektive "Är dyra produkter verkligen bättre än billiga?"

Jag blir så arg. Någon som faktiskt vet något skulle aldrig ställa den när vi egentligen avhandlar något helt annat. "Är dyra produkter bättre än billiga?" är ett eget program, inte en avslutningsfråga där det finns fem sekunder till svaret.

För det tar inte fem sekunder att säga:
"Det beror så klart på vilka produkter du pratar om. Till exempel L'Oréal äger både dyra och billiga märken och då kommer nya ingredienser ut i dyra märkena först. Något år senare, kommer samma ingrediens i de billigare märkena men då ibland – men inte alltid! – i något mer utstpädd koncentration. Så om du bara har tålamod kan du köpa billigare produkter som är lika bra som de dyra produkterna var för ett eller två år sedan. Fast då har det så klart kommit nya ingredienser i de dyra märkena. Lite som med IPhones.

Och det här gäller bara L'Oréal. Exempelvis ett salongsmärke som Decleór har ju bara ett märke, så där kommer de mest potenta ingredienterna direkt i det enda märket som finns. Fast numer ägs Decléor av L'Oréal så nu kanske det var ett dåligt exempel…

Vad menar du förresten med "bra"? Hudvård som får dig att se ung ut längre, eller hudvård som känns mysig att använda? Eller menar du inte alls hudvård utan snarare makeup? Där kan ett hyggligt billigt märke som MAC ha bättre pigment i sina produkter än ett dyrare märke som Estée Lauder, om det är pigment du är ute efter. Är du det? Detta trots att MAC är Estée Lauder-ägt.

Eller menar du nagellack?"

Därför har jag lovat mig själv att inte medverka i det här programmet igen, i alla fall inte med den här programledaren. Jag blir faktiskt jävligt sugen på att göra ett eget program, eller be någon jag känner som jobbar med TV/radio att göra ett program, där någon som kan något får bestämma innehållet.

In English: Not a fan of journalists not knowing the topic when doing interviews.

Trend: Tuxedo NailsVisade jag de fina fracknaglarna, tuxedo nails, som Frida gjorde på mig förra veckan? Hon gör tuxedo nails på fri hand med dekorlack (smal pensel) för detaljer.

Jag tänker på pingviner. Kanske får jag pingvinnaglar nästa gång, Frida?

Idag: Besök hos DermaromeDermarome är ett företag som distribuerar och marknadsför bland annat bare minerals, Decléor, Matis, Elemis och Bliss i Sverige. När jag besöker kontor med sådana skönhetsskatter vaknar kleptomanen i mig och det är MYCKET svårt att inte stoppa handväskan full med godsaker...Helgen som gick: Kreativt måleri 2014

En eller två gånger per år går jag en målarkurs som heter "Kreativt måleri – måla dina inre bilder". Under helgen som gick har jag målat en massa roliga, konstiga, flummiga och roliga teman. En av mina favoriter är ett porträtt av vår annonssäljare Christine.

In English: Portrait of our key account Christine.

Visar 1-5 av 3 054 träffar.
Antal per sida
Sida av 611