FOTD – Something old, something blue

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag plockade fram mina Melt Cosmetics Stacks häromdagen. De har legat bortglömda hur länge som helst, vilket är en skandal med tanke på pris och prestation (de är bra men svindyra, alltså). I den här FOTD:en valde  jag att göra en sminkning med en blå (-grå) skugga och plockade fram en ännu äldre favorit från MAC.

En av skuggorna från Melt Cosmetics heter Fixated, en blågrå matt skugga. Inte direkt den typen av nyans som jag sträcker mig efter var och varannan dag. Mera en gång per år, eller ännu mera sällan. Hursomhelst. Den här dagen var det just den som jag valde. Under tiden jag packade på den i yttre v kände jag ett akut behov av Sumptuous Olive från MAC. Som jag älskar den skuggan! Den blir använd alldeles alldeles för sällan.

Den sistnämnda är sjukt svårfotad dock. Det är en olivgrön nyans (duh) men med en brun bas, så den har vissa duokroma egenskaper utan att vara en regelrätt duokrom skugga. Lite som Woodwinked från samma märke (guld med orange bas). Rekommenderar båda varmt! Lätta skuggor att använda helt på egen hand i och med att de suddas ut till basfärgen. Det ser helt enkelt ut som att du har använt två olika skuggor fast det är en och samma.

Läs också:  Sminkning med Kat Von D Metal Matte Palette

För att plocka upp det gröna från Sumptuous Olive valde jag en grön penna till vattenlinjen. Jag hittade inte min gröna från Linda Hallberg så jag använde en från MAC istället, Landscape Green. Inte fullt lika hållbar, men den satt så pass att jag hann fota i alla fall.

Inte nyanser jag normalt använder, men ett resultat jag trivdes jättebra i. Jag hade bara önskat att det var en mera lättfotad (inte som i lätt på foten, utan att lätt att fota) sminkning. Oh well.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa