Daisy Beauty Glam Day goodiebag, jag tackar!

Den goodiebag vi fick på Daisy Beauty Glam Day gick inte av för hackor. Amäh hon har ju allt – tänker du. Jorå, men pressmötes-produktpåsar och det som postas och budas är jobb, inte mitt. En äkta ”goodiebag”gör jag vad jag vill med. Bland gårdagens godis fanns full size, men också praktiska minisar (jag älskar det lilla formatet). Bäst, lilla Ardenburken med ceramid-kapslar.

 

Goodiebag
Massor av godis, eller hur? Ändå glömde jag lägga dit Kiss-läppstiftet…

 

Här är det: Kiss Egoism i ”Feeling hot!”, som i verkligheten är mörkt klarrött.

 

Jag hann kasta in ett snabb inlägg om Glam Day i går, och Kicki har förstås gjort en sammanfattning här. Efter det fullspäckade dagsprogrammet var det dags för  att alla Daisy Beauty-medarbetare att gå på fest, men Förståndiga och Mycket Förkylda Tanten drog hem till duntäcket. Enligt rapporter hade Kicki och Sam förstås följt upp en toppenkul Glam Day-lördag med en toppenkul festkväll. Bra jobbat!

 

Det här låg i min goodiebag

 • Annemarie Börlind Sun Cream spf 50 – skön och ekologisk solkräm, det är unikt!
 • Apoliva Gel-to-oil Rengöring – oparfymerad gel som blir oljig på huden.
 • Björk & Berries Hand Cream, Dark Rain – skön eko-handkräm, ljuvlig doft.
 • Depend Hand & Cuticle Cream – liten nog att glida ner i minsta väska.
 • Elizabeth Arden silvernecessär med lyx, lyx, lyx i miniformat…
  Elizabeth Arden Prevage Anti-aging Daily Serum – mmm.
  Elizabeth Arden Ceramide Capsules, 7 st – sötaste asken, skönaste serumet.
  Elizabeth Arden Superstart Skin-renewal Booster – på mitt ansike varje dag.
 • Idun Eyebrow Pen – gråbruna färgen för alla bryn.
 • Kiss Matt Egosim Velvet Lipstick Feeling hot – klassiskt snygg-rött, sitter i timmar.
 • Lancôme Trésor la Nuit edt – modern klassiker.
 • Leaders After-party Mask ”What happened last night?” – koreansk arkmask.
 • Lumene Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence – används mellan rengöring och serum.
 • Max FactorColour Elixir Universal Lipliner – ser till att läppstift inte blöder.
 • Origins Plantscription Youth-renewing Power Night – nattkräm med krut i (alltså, med stamceller).
 • Pixi Glow Tonic Exfoliation Toner i miniflaska  – toppen i resenecessären!/
 • Unite 7 Seconds Condition Leave In Detangler – gör livet enkelt: shamponera, handdukstorka, spreja – sedan kan du reda ut håret.
 • Wera Stockholm Relaxing Shower Gel, Cologne Linen – doftar lätt, krispig, elegant och ja, flaskan finns på min badrumskant).

Full on MACface

MACface blir det när nästan alla produkter i en #fotd är från MAC. Jag tycker att MAC lyfter och lyfter sig ennu lite mer nu för tiden. Kollektionerna innehåller snygga nyanser och oftast håller bra kvalitet. Det är positivt när ett märke tar mer och mer plats dagligen medan andra som Urban Decay läggs undan. Missförstå mig rätt, Urban Decay är bra och har länge varit mina go-to produkter. Nu ändras det lite..

Jag ska erkänna att jag aldrig testat foundation från MAC. Jag tycker det är så svårt att hitta rätt nyans över nätet, och när jag går in i en butik som säljer MAC blir jag bara förvirrad då nyansutbudet känns överväldigande. Någon som känner samma sak? Face & Body känns som är ett måste att testa, så jag får väl rota mig in i en butik och testa snart.

macface

Produkterna på bilden är vad jag har använt från MAC, sen har jag lagt till mascara, kajalpenna, foundation och brynprodukt på det.

Från MAC är det följande produkter:
Pearlmatte Face Powder i Oh my passion (som bronzer och highlight)
Steve J and Yoni P duoskugga i nyansen Touch me baby (ögonen) *Kommer ut snart om den inte redan är ute.
Retromatte liquid Lipstick i nyansen Feels so Grand (läpparna)
Extra Dimension Blush i nyansen Faux Sure! (blush)

MACface

Produkter utöver MAC är följande
Mascara : YSL Volume Effet Faux Cils Mascara Waterproof
Kajalpenna : LH Cosmetics Mood Crayon i nyansen Happy
Foundation : Lancome Teint Idole Ultra Wear
Brynprodukt : Laura Mercier Brow Dimension Fiber Infused Colour Gel

Macface
Same, same fast inte

 

Vad som är en av de stora fördelarna med att ha mer tid hemma är att jag nu kan testa nytt även på vardagarna. Det gjorde jag inte tidigare och valde säkert framför osäkert. Har du några sminkprodukter du använder mer än andra just nu? Vilka i så fall?

*Idag reser jag till Stockholm och kommer hem söndag kväll. Det betyder att det kanske blir lugnare på bloggen. Jag har tyvärr inte hunnit förbereda inlägg då denna veckan varit maraton i skolavslutningar. Svar på kommentarer kommer när jag hinner. Ha en fin helg, så skriver jag igen till veckan.

Att hitta värdiga ersättare?

Att hitta värdiga ersättare till produkter jag gillat är inte alltid lika lätt. Oftast finns det något i gömmorna att plocka fram, eller så är google min bästa vän. När mitt serum från Kerstin Florian tog slut i söndags jagade jag rätt på bareMinerals Eternalixir™ Skin-Volumizing Oil Serum. Ordet Skin-Volumizing och det oerhört snygga innehållet var orsaken till att det blev just det serumet.

Eternalixir™ Skin-Volumizing Oil Serum är ett mineralberikat tvåfas-serum. Det är laddat med kalsium och grobladsextrakt som ska ha volymgivande egenskaper. Det finns även vitamin B3 (Niacinamide), aminosyror, nattljus,  nyponfrö och baobaolja.

Att hitta

Genom att kombinera effekten av en närande olja med ett snabbabsorberande och effektivt anti-aging serum får man lite från båda världar. Jag har testat ett par dagar, och serumet absorberas snabbt med tanke på oljorna. Inget kladd alltså. Camilla har redan testat serumet, så är du nyfiken kolla här

bareminerals

Ni förstår nu när jag skriver snygg va? Nu får vi hoppas att det lever upp till förväntan. Någon som har testat förresten?

Lancome

All good comes to an end, så är det. I måndags fjärtade min favoritfoundation Lancome Teint Idole Ultra Wear ut det sista från pumpflaskan. Här kände jag inget sug att byta märke, och en ny flaska fanns redan i lager.

Teint Idole

Tyvärr är det inte helt lätt att hitta rätt nyans om jag förstått feedback rätt. Själv har jag nyans 03 vilket är rätt ton, men den är kanske lite mörk. Jag löser det vid att använda James Read H2O tan mist, och det är det värt. Annars gillar jag också Express Glow Mask Tan Face från samma James. Mer om denna kommer.

Av någon anledning håller de flesta av de produkter jag använder nu på att ta slut. Någon frågade mig om det inte är svårt att lämna bra produkter och gå vidare med andra. Självklart är det så, men oftast har jag läst om någon ny produkt som låter spännande, och det underlättar så klart. Hur gör du? Kör samma, eller byter du glatt ut och testar nytt?

Annemarie Börlind och Dior fyller hålet efter Une och Lancôme Fatale

Nya mascaror kan fylla hålet i makeupväskan efter mascaror som inte finns längre. Se bara!

Annemarie Börlind Precision & Care Mascara, 250 kr. Dior Pump’N’Volume Mascara, 340 kr.

 

Jag saknar Lancômes fantastiska mascara Fatale, som gav smetiga, kladdiga 60-talsfransar. Och många är ni som sörjer ekologiska märket Une, där just mascaran har varit mångas favorit. Det är möjligt att jag nu har funnit tröst för oss alla.

Dior har just lanserat en mascara som ger feta fettofransar, Diorshow Pump’N’Volume Mascara. Du kan genom att ”pumpa” borsten upp och ner i hylsan fler antal gånger få mer mängd formula med upp på borsten. Fler pump ger mer smet, som ger kladdigare fransar. På bilden nedan ser du till höger tre varianter av mitt öga med Diorshow Pump’N’Volume Mascara. Här har jag pumpat borsten två gånger. Det var faktiskt snudd på en gång för mycket, så jag är väldigt nyfiken på vad som händer med tre eller fyra pump.

Sedan Une lades ner av ägaren Coty tidigare i år, har gröna beautyfantaster hängt läpp. Vad göra utan Unes mascara? I ekologiska Annemarie Börlinds sortiment finns både Long Lasting Volume Mascara och Precision & Care Mascara. Den senare är bra för dig som vill ha långa, separerade fransar och syns till vänster på bilden nedan. Båda dessa ekomascaror har nått oanade försäljningshöjder i vår, en kan bara gissa vad det beror på. Den enes död, den andres bröd?

Jag tycker det är värt att testa någon av dessa båda mascaror, om du är en av dem som saknar de två mascarorna som inte finns att köpa längre.

Tv: Börlind. Th: Dior. (Skrattade väldigt mycket när jag skulle ta dessa mascaravisande selfies.)

 

In English: Dior Diorshow Pump’N’Volume Mascara and Annemarie Börlind Precision & Care Mascara might be the solution for you who miss Lancôme Fatale or the mascara from discontinued organic brand Une.

Veckans recap #149 – Dullness

Denna veckan har varit så tråkig att dullness var det bästa jag kunde få fram när jag tänker tillbaka. Förra lördagen blev jag sjuk i vad jag misstänker var influensa. 4 dygn med feber satte sina spår kan jag lova. I onsdags mådde jag bättre och hade ork att kika i spegeln i stället för att rusa förbi den. Herregud vad min ansiktshy såg ut! Jag blev riktigt förvånad över hur livlös, röd och torr jag såg ut.

Så där går det inte att ha det, så målet var att förhoppningsvis kunna återställa huden asap. Det var länge sedan jag var febrig så länge, så jag kan ha glömt att det alltid blir så efteråt?

Onsdag morgon

Första steget: Peeling för att få bort alla äckliga döda glåmiga hudceller. Just nu testar jag en produkt jag ska skriva om i månadens recension för juni, så mer får ni tyvärr inte veta just nu.

Dullness

Andra steget: Fukt och quick fix med Lift me up sheet mask från Acasia Skincare. Den absoluta arkmask favoriten som aldrig gör mig besviken. Mer om den här. Tanken var att preppa ordentligt inför ett event i Göteborg samma kväll. Det sket sig när skolan ringde redan kl 9 på morgonen och meddelade att Teo hade fått feber igen. Han var hemma med mig i måndags då han också hade feber.

bas

Tredje steget: Täcka allt som inte ska synas med en grym bas. Lancome Teint Idole Ultra Wear är nästan slut. Det säger allt vad jag tycker om den. Jag tror bara jag gjort slut på en foundation innan, och det är Giorgio Armani Luminous Silk foundation. Nu är alltså Teint Idole snart slut och funderar seriöst på att köpa en ny. Så bra är den. Mer om den här.

Concealer: Tarte Shape Tape contour concealer är för oss som kan ställa upp i både SM och VM i mörka ringar under ögongen. Den är bara helgrym och täcker allt utan att lägga sig i veck. Att jag testat 60-70 olika concealers genom åren är ingen överdrift. Ingen slår Shape Tape!

Onsdag kväll

Kvällen jag grämer mig över att inte kunna åka på event i Göteborg pga febrig son. Det fick bli lite extra pampering av huden i form av en rejäl fuktboost över natten.

dreamteam

Lyxigt och mycket bra produkter från La Mer. De är bra var för sig, men tillsammans över natten blir de en duo som gör skillnad både på fuktnivåer och hudton. The Revitalizing Hydrating Serum är törstsläckaren med stort T. Med Intensive Revitalizing Mask ovanpå serumet över natten vaknar jag och ser i princip ny ut. Masken är i princip slut vilket inte är kul. Kicks har fått in La Mer nu, men av någon anledning hittar jag inte denna masken där.

sisley

Men, Black Rose Cream Mask från Sisley har hittat hit för 4:e gången, så jag klarar mig. Det är inte för inget att jag kallar den the mask over all other masks. Då det är så länge sedan jag recenserade denna masken finns den bara på min gamla nerstängda blogg. Vill ni att jag recenserar den igen, hojta bland kommentarerna så fixar jag det. Det är en lyxig produkt, men den är värd varje krona i min bok.

Det var min vecka. Från riktigt elakt glåm till återställd hy i ett kick vill jag säga med tanke på hur huden såg ut och kändes. Produkter gör skillnad, det är säkert. Vad har du för favorit(er) när glåmet slår till?

 

Topp 5: de bästa rougen!

Rouge känns som en produkt som ibland glöms bort lite men det finns ju så otroligt många fina och kan göra stor skillnad i din sminkning! Idag visar jag er mina topp 5: de bästa rougen!

Här ser ni dem: mina topp 5 bästa rouge! Det är en blandning av budget och lite dyrare märken och tyvärr har jag även ett par som kan ha utgått ur sortimentet men de är för fina för att inte visas upp i detta inlägg så jag ber om ursäkt för det!

Vi kikar på dem en och en:

Lancôme Blush Highlighter – Rose Ballerine

Våren 2014 släpptes vårkollektion French Ballerine och jag föll som en fura när jag såg pressbilderna på Blush Highlighter Rose Ballerine, det såg så vackert ut! Både förpackningen, produkten och färgen!

Jag klickade hem det direkt men blev till en början lite besviken då rouget inte var särskilt pigmenterat och man var tvungen att bygga upp färgen en del. Men det gör absolut ingenting för väl på kinderna så är den så fantastiskt fin. Det perfekta ljusrosa rouget som också ger lite lyster vilket gör det ännu finare!

HÄR kan ni se några sminkningar där jag har använt det!

Rose Ballerine var dessvärre Limited Edition och finns inte att köpa längre! 🙁

NABLA Blossom Blush – Coralia

Har ni hängt med på bloggen ett tag så blir ni nog inte förvånade över att se Coralia från NABLA i det här inlägget. Jag älskar NABLAs rouge överhuvudtaget då de är fantastiska – de är krämiga, pigmenterade och hållbarheten är fantastisk – och Coralia är min favorit av deras Blossom Blush! Det är en jättefin korallfärg och är min go-to när jag gör varmtonade sminkningar.

Ni kan hitta flera sminkningar där jag har använt det här rouget om ni söker på Coralia här på Daisy Beauty men den senaste sminkningen där jag använde det var HÄR.

Hourglass Ambient Lighting Blush – Mood Exposure

Min favoritfärg på rouge är de som egentligen ser mest tråkiga ut och det är dessa lite brunrosa rougen. Det jag älskar med den här typen av rouge är att de blir väldigt neutrala på min hudton vilket gör att de passar till i princip alla sminkningar och de är väldigt diskreta så om man gör väldigt färgglada sminkningar vill man kanske ha något mer nedtonat på kinderna och då passar de perfekt!

Mood Exposure från Hourglass är precis en sån färg och den är otroligt fin på! Dessutom är Hourglass rouger fantastiskt bra, och dyra… men vill man unna sig så är de värda att spana in!

Ni kan se den på HÄR!

Milani Baked Blush – Luminoso

Här har vi det ultimata sommarrouget! Jag har haft det här rouget i ca 3 år nu och varje sommar plockar jag fram det på nytt och slutar inte använda det förrän höstkänslorna börjar smyga sig på. Här har vi ett ljust persikokorallfärgat rouge med ett fantastiskt fint glow och jag förundras varje vår/sommar över hur fint det är!

Dock läste jag hos Camilla att Milani av någon konstig anledning har ändrat färgen? Whaaat? Dummaste beslutet någonsin…. Så ja, det kan alltså vara svårt att få tag i den här versionen av rouget nu med andra ord 🙁

HÄR kan ni i alla fall se den här versionen av rouget på.

NARS Blush – Douceur

Vi avslutar med the best of the best! Douceur från NARS är min absoluta favorit – inget klår det här rouget! Även det här är en sån där ”tråkig” färg som jag bara älskar. Ni läste ju anledningen till att jag älskar det ovan! Douceur ser verkligen otroligt tråkig ut i dosan om jag får säga så, men på huden är det bara så perfekt!

Jag har dock hört att de slutat sälja den här färgen (whyyyyy???) så jag har googlat lite nu och man verkar inte kunna köpa den i dosa längre men däremot i en Refill-Pan så det kan ju vara ett alternativ om man är sugen!

HÄR har jag använt Douceur om ni vill se det på!

Lancôme Blush Highlighter Rose Ballerine, NABLA Blossom Blush Coralia, Hourglass Ambient Lighting Blush Mood Exposure, Milani Baked Blush Luminoso och NARS Blush Douceur.

Vilket är ditt favoritrouge?

Veckans recap #134 – 7 nya favoriter

7 nya favoriter får ni i stället för januari favoriter. Ärligt glömde jag bort hela grejen då de senaste veckorna varit allt annat än lugna. Nu blir det i alla fall de jag använt varje dag sedan jag fick hem dem. Det är ett favoritstämpel bara det.

Denna gången bestär 7 nya favoriter av smink och hudvård. Hudvården är fortfarande för tidig att recensera, men de har gjort ett mycket bra först, andra och tredjeintryck.

Sminket

Lancome Teint Idole Ultra Wear foundation, jag säger bara wow och visar till ett mer utförligt inlägg här. MSBB (my skin but better) är vad det är.

Lancome La Rose Parisian Powder är rosen med highlighter som ska fångas upp med borste från rosbladen. Så himla snygg, så himla lite produkt i dosan och så himla dyr. Helt ärligt funderar jag på att haffa en dosa till…

La Rose Palette har grymt fin formula, och nyanserna skiljer sig mycket från vad jag hade i samlingen sen innan. Läpp-primern är himla bra, dock är jag lite besviken på läpprodukterna i paletten. Det är inget fel på pigmenteringen, men de har en lätt konsistens som inte har den hållbarhet jag söker i en läpprodukt.

L’Oréal Paris Color Riche Matte i nyansen Plum Tuxedo är ett matt men glidigt matt läppstift som inte är obekvämt på läpparna. Nyansen är helt mig, och är du nyfiken på alla 6 nya nyanser i matte-serien kollar du här hos Sofie. Hållbarheten är bra, men läppstiftet färgar av på kaffemuggen.

Makiash Eye Brow Pen Duo i nyansen Mocca Brown är en riktig bra och lättmålad ögonbrynspenna för att markera brynen. Färgen sitter hela dagen utan problem, och priset är 139:- för en lång penna som måste vässas.

Hudvård

Akademikliniken Pure Glow Oil har jag använt i ca 3 veckor nu. Grejen är att jag gillade den från första användning, men nu blir det bara bättre och bättre. Med tanke på att alla dessa antioxidanter nedan finns i oljan är det inte konstigt att den ger snabbt resultat:

Vitamin C, Vitamin E, ProVitamin B5, Ferulsyra, Fytinsyra, Polyfenoler, Flavonoider, Glabridin (fr. lakritsroten) och Squalane. Lägg till fettsyror i blandningen och du får Glow. Jag ska testa några veckor till, sen kommer recensionen. Om någon vill ha ett mer ingrediensnördigt inlägg om denna produkten, hojta bland kommentarerna. Jag är mycket fascinerad över innehållet i denna flaskan.

Acasia Clean Cleanser har jag också använt i 3 veckor. Då jag hunnit med två Pure Glow Treatment med Dermapen har fokus varit på snälla och skonsamma produkter i hudvårdsrutinen. Clean Cleanser passar verkligen in i kategorin snäll men effektiv. Några ingredienser är glycerin, rapsolja, provitamin B5, E-vitamin och nyponfröolja. Huden blir ren, men absolut inte strippad. Doften är helt otrolig så hela rengöringen blir ett nöje.

Det var mina jag-kan-inte-slita-mig-från-produkter. Har du hittat någon ny favorit den senare tiden?

Sååå nyfiken på Lancôme La Rose A Poudre…

Jag såg Lancôme La Rose A Poudre för första gången i helgen och jag blev så himla nyfiken på denna produkt! Det här är alltså ett puder, eller rättare sagt en puderhighlighter, som finns på en ros i en dosa… Låter det knasigt?

Pudret ligger alltså på rosbladen så man får doppa penseln bland dem, dra runt och sedan applicera. Highlightern i sig ska vara väldigt diskret och ge ett naturligt glow vilket kanske inte är vad jag vill ha i vanliga fall men jag skulle kunna tänka mig att använda det oftare bara för att få köpa denna vackra skapelse… 😉

Tati har testat den i videon ovan som kom ut idag och jag fick ännu mer cravings efter att ha sett den.
Även Daisy-Hilde har testat och gillar!

I need Lancôme La Rose A Poudre in my life…
Problemet är bara att jag inte hittar den?

Hilde hade köpt sin på Eleven.se där den verkar vara slut, och den är även slut på Åhlens hemsida och ska inte finnas i lager någonstans här i Norrköping… Buhuuu! Någon som vet var man kan beställa denna goding?

Till sidans topp