Jelly much – Ögonskugga i gelform?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Colourpop gick från nystartade till världskända på ungefär en kvart med deras Super Shock Shadows, en slags kräm/puder-hybrid till ögonskugga. Efter att ha tagit fram ungefär allt i sminkväg har de nu gått tillbaka till ögonskuggsformuleringar och tagit fram gelögonskugga. Jelly much är en ganska rinnig historia som kanske inte är det mest praktiska, men ack så vacker! 

Utanpå ser de exakt ut som Super Shock Shadows i princip. Förpackningen har samma format och enda skillnaden är egentligen att Jelly much kommer med ett inre lock (tänk sifterlock utan hål). 

Jag fotade produkterna när de var relativt nyanlända i mitt hem, så de ser lite gryniga ut. Nu när de har stått inne i värmen och gosat till sig har de blivit mera geléliknande, så som de är menade att vara. 

Jag köpte nyanserna Once and floral, Crystal Palace och Sweet Dreams. Fråga mig inte varför Once and floral har en annorlunda förpackning. Den kan ha hört till en speciell kollektion, eller så är det de två sistnämnda som hör till en speciell kollektion. Oh well. Nu tar vi en titt. Samtliga nyanser har mer eller mindre duokroma inslag. 

Innan vi tittar på innehållet vill jag att vi minns att de ser mera korniga ut än de faktiskt är pga temperatur under transporten (antar jag). Allra helst Crystal Palace, vilket också gjorde swatchen riktigt trist och intetsägande. 

Läs också:  Min nyårssminkning!
Once and floral.
Crystal Palace.
Sweet Dreams.

Formulan är minst sagt annorlunda. Den känns vattnig vid beröring, men mera krämig när du jobbar in den. När den jobbas in torkar den torrt hyfsat snabbt, så det gäller att vara snabb. Jag har inte märkt av någon creasing, dvs. att den lägger sig i ögonlocket veck. 

Ovan: Crystal Palace – Once and floral – Sweet Dreams

Crystal Palace blir mest ett rosa skimmer på huden. När du vrider på huvudet kan du se en svag vit hint som bas. Den är riktigt fin och ger lite av en fuktig look. Trots att den är snustorr på huden. Den här nyansen klarar en del gnuss utan att påverkas. 

Once and floral är mest pigmenterad av de tre. Det är en kopparnyans med rosa/vinröda skiftningar. Så jäkla snygg! På ögonlocket ser den främst kopprig ut. Den här nyansen klarar inte fullt lika mycket gnuss. 

Sweet Dreams är en skir och lite glittriga ögonskugga. Den skiftar mellan rosa (bas) och ljusblått (skimmer/glitter). Otroligt fin och jag tänker hela tiden att den skulle vara skoj att testa på läpparna. Eventuellt bättre i tanken än i verkligheten. Nyansen klarar gnuss men glittret sprider sig. Som det brukar. 

Förutom en rätt meckig förpackning som ger garanterat kladd är det här en riktigt rolig och lättarbetad produkt. Lite räcker långt så du behöver inte ladda upp fingret (eller vad du nu applicerar med) med mycket produkt. En snabb dutt i burken räcker.

Jag misstänkte ett tag att det här egentligen är samma som Supernova Eyeshadows från Colourpop, fast i en burk. Dock att de här är tunnare i formulan och därför inte torkar på samma sätt (Supernova kan ibland bli lite crunchiga och smuliga om du tar för mycket). Jag undrar om Jelly much hade gjort sig bättre i en klassisk krämögonskuggsförpackning med applikator (tänk läppglans)? Det hade onekligen varit lättare att hantera själva förpackningen. 

Läs också:  3 saker du förmodligen vill veta just nu

Hursomhelst. För mig är det här en hit! Den här typen av produkter som du bara kan lägga till en dutt av och ändå få så mycket effekt, brukar kunna lyfta en sminkning från meh till wow på en svinblink. Jag älskar det. Priset är inte heller så dumt – $8.
Bara du stänger locket ordentligt och behåller det inre locket på mellan användningarna, bör du kunna ha den rätt länge med tanke på hur lite du behöver vid applicering. 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa