Frisörbehandlingen som är lika bra som Olaplex

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag har testat en ny mirakelkur, Defy Damage från Joico, som ska hjälpa frisörer bleka, färga och permanenta ditt hår med minimalt slitage.

De två behandlingsprodukterna finnas endast hos frisör.

 

Ända sedan hårlagande mirakelmedlet Olaplex tog världen med storm har alla konkurrenter letat efter något som gör håret lika tåligt för olika kemiska processer.

Ingen har lyckats. Olaplex är ”the golden standard” vad gäller frisörbehandlingar för oss som vill bleka eller på andra sätt processa håret. Jag har även testat L’Oréals Smartbond som används på samma sätt som Olaplex: Inte samma sak. Håret blir mer slitet och blonderingen mer gul än när jag använder Olaplex. Olaplex har varit herren på täppan.

Men nu får Olaplex se upp! Joico lanserar en professionell hårbehandling, Defy Damage, som jag har testat.

I serien finns produkter som ska användas hos frisör, när du exempelvis färgar eller bleker håret, och ytterligare fyra produkterna för efterbehandling hemma. Frisörprodukterna är en sprej, som används inför blekningen, och en hårmask, som används efteråt, på rent och handdukstorkat hår. Dessa tog jag med mig till min frisör Bettan i fredags, eftersom varken Bettan eller Bettans salong jobbar med Joico.

Vi var båda positivt överraskade. Här har vi en behandling som funkar lika bra på mig som Olaplex!

Min askiga, blonda färg blev lika kall i tonen som när vi har använt Olaplex (medan håret blir gulare med Smartbond). Hårkvaliteten är lika bra. Bettan säger att skadat hår torkar långsammare och idag torkade mitt hår snabbt.

Läs också:  Senaste nytt : Olaplex No 4P fixar silverglans på snabben

Bettan tyckte dessutom att hon hade bättre kontroll på blekningsprocessen, som dessutom gick snabbare än vanligt.

Däremot tog appliceringen av sprejen anmärkningsvärt lång tid, så hela processen tar lika lång/kort tid som med hårlagningssystem som Olaplex, Smartbond och liknande.

Ett minus för mig som kund är att min hårbotten känns upprörd. Hela skalpen har liksom ståpäls; lite kyld, som om jag har gåshud. Hårbotten gör inte ont, men är öm. När jag har använt Olaplex och Smartbond är hårbotten lugnare. (Olaplex borde göra förresten hudvård!)

Jag behöver så klart testa Defy Damage igen, för att veta säkert om kuren är så bra som den verkar. Och så måste Bettan testa den på andra kunder! Men vi blev båda imponerade.

Håret sprejas, slinga för slinga, innan behandling.

 

Sedan blekning.

 

Håret sitter kvar! Och blont blev det också.

 

In English: Tried Joico Defy Damange and am thoroughly impressed.

0 0 röster
Betyg på inlägget
3 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Charlotte

Otroligt snyggt! Både klippningen och färgen är verkligen supersnygga!

Tres

Kul (och inte oväntat) att Joico levererar bra grejer, det har de ju gjort förut.

Dock kan jag inflika med att de har nåt ”skit” i sina grejer, min känsliga hårbotten har alltid hatat deras produkter medan håret blivit superfint. Så jag använder med taktik.

F.Ö. Joicos Joilotion är tidernas bästa allround-produkt. Amen.

maria

Vad snyggt det blev. Tycker du passar jättebra i den frisyren. Ha det fint.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x