Gratis är gott och billigt är bra, eller?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag har kanske inte gjort mig känd som någon budgetbloggare precis. Jag betalar gärna för kvalitet när jag har möjlighet. Det betyder emellertid inte att allt som är dyrt är bra. Eller att allt som är billigt inte är det. Jag blir jätteglad när jag hittar ett riktigt bra budgetfynd. Därför läser jag med glädje Camillas fina budgettips i Daisy Beauty Magazine och i hennes blogg. När jag såg glitterskuggor från Wet n Wild på rea för 15 kronor tänkte jag att nu läll* ska jag göra ett riktigt klipp! 

När sagda produkter väl damp ned i postlådan fick jag två aha-upplevelser. Eller kanske snarare ”eh, jaha”-upplevelseer. Den första ”eh, jaha”-upplevelsen fick jag bara jag öppnade paketet. Den ljuvliga lila nyans jag trodde jag hade köpt var i själva verket en konstig mittemellanrosa som inte alls är min smak. Det är sånt som kan hända. Det är svårt att bedöma färger baserat enbart på en liten bild på en skärm.

Den andra ”eh, jaha”-upplevelsen fick jag när jag hade fotat skuggorna och skulle swatcha dem. Det visade sig nämligen vara krämskuggor, vilket jag inte alls hade fattat. Det stod med största säkerhet på sidan, men jag var väl så fixerad vid priset att jag glömde att läsa resten. Inte för att det är något fel med krämskuggor, inte alls. Det var bara inte vad jag hade väntat mig. Men hur som helst. Vi tittar på lite swatches. För när jag väl hämtat mig från krämskuggschocken lyckades jag få till ett par swatches i alla fall.

Läs också:  Fem sminkfavoriter under 200 kr

Fråga mig inte vad nyanserna heter, för det var en sån där dum förpackning som var hopklistrad med en enda stor klisterlapp som man var tvungen att dra loss om man ens skulle kunna öppna skuggan, och där stod förstås namnet. Men hur som helst. Den kopparfärgade skuggan var riktigt fin och välpigmenterad. Om den bara sitter bra kan den nog bli en favorit när jag vill hålla det snabbt och enkelt. Den rosa glitterskuggan hade en genomskinlig bas visade det sig, och den framträder liksom som … gles rosafärgad konfetti. Det kanske skulle funka som en topper i någon sminkning men jag har svårt att se att den kommer att bli särskilt välanvänd. 

Summa summarum tycker jag att åtminstone en av de två produkterna verkar vara väl värd sina 15 riksdaler. Den lägger sig fint på huden och kan nog bli en vardagsfavorit, beroende på hur den håller som sagt. Vi får väl se om den dyker upp i något årets favoriter-inlägg vid nästa årsskifte.

*Nu läll = ung. nu minsann på Ovanåkersmål, som är min dialekt.

0 0 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Lisa Förare Winbladh

Hej! Kan du inte länka till var du köpte skuggorna? 🙂

Lisa Förare Winbladh

Tack! Älskar ”läll” för övrigt! 🙂

Culture of Makeup

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x