Hudvårdsreflektioner Budget eller Lyx

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Det är din plånbok som bestämmer om du ska välja budget, mellan eller lyx. Min plånbok har bestämt att jag ligger i mellan och lyx vid att inte lägga stora pengar på mycket annat. Jag har sagt det några gånger nu, men du ska inte behöva sälja mormor för att ha råd med bra hudvård. Sen spelar det så klart roll vad du har för preferenser. Själv landar jag oftast i rutiner i den högre prisklassen. Jag kan absolut hitta bra budgetprodukter också, fast det har aldrig hänt att jag varit nöjd med en hel budgetrutin.

Med risk för att trampa på några tår och fötter påminner jag om att detta är mina hudvårdsreflektioner. Jag har intryck av att mycket ska vara budget, och väljer jag att bortse från billigt blir det snobbigt och slösaktigt. Det är helt ok att tycka så fast jag inte tycker samma speciellt när det gäller hudvård.

Budget eller Lyx
La Mer är för mig den ultimata lyxen. Det betyder dock inte att jag tycker att alla produkter är lika bra.

 

Snackar vi smink däremot finns det många bra budgetprodukter. Fast kikar jag på vad jag använder dagligen av smink är det nog inte budget det heller direkt.

På samma sätt som jag inte köper schampo i mataffären köper jag heller inte hudvård där. I vissa fall går det inte lära en gammal hund att sitta, i detta fallet är den gamla hunden mig. Det sitter så inrotat i mig sedan frisörskolan, så nej det blir helt fel för mig.

Läs också:  Reviderm nu i Sverige

Hyaluronsyra är inte hyaluronsyra, det finns bättre och det finns sämre. Samma gäller för väl formulerade  serum innehållande tex Vitamin C (rätt pH, stabila och bevisad effektiva), de är svåra att hitta i budgetklassen. I mellanklassen finns de. Allt beror på intresse och prioritering. Tänk på mormor.

Tidigare inlägg hittar du länkad nedan.

  1. Målet – Vad önskar jag för resultat till min hud?
  2. Produkterna
  3. Ingredienser och formulering
  4. Budget eller lyx
Neostrata
Nytt serum från Neostrata.

Det är mycket som spelar roll när jag väljer vilken hudvård jag testar. Priset spelar mindre roll i utgångsläget medan effekt, lyxkänsla, ingredienser/formulering, känsla på huden, hur funkar layering och annat spelar roll. Vet vi inte vad vi har för hudtyp och tillstånd rekommenderas ett besök hos hudterapeut. Allt för många tror sig ha en viss hudtyp medan det helt enkelt är hudtillståndet som ställer till det. Hur dyrt blir det inte att bara köpa något vi inte blir nöjda med?

Som jag skrev i inlägget Produkterna får jag oftast bäst resultat när jag kör en hel rutin från samma märke. Några menar att produkter ska kunna stå för sig själv, och att det hela är marknadsförings-humbug. Min erfarenhet är att det är svårare att hitta produkter från olika märken som fungerar bra ihop för önskat resultat. Kör du samma märke där en hudterapeut hjälpt dig välja ut rätt produkter kan det bli en dyr historia, här måste du prioritera efter egen plånbok. Det finns många bra produkter i mellanklassen också

Läs också:  Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid

Jag gillar dyra, effektiva och lyxiga produkter, det är mitt stora intresse, hobby och allt det där. Och vad är egentligen budget, mellan och lyx? Vart går gränsen? Jag vet inte.

Elemis

Bra behöver inte alltid vara dyrt, och budget behöver inte alltid vara bra. Låt plånboken bestämma, kompromissa och prioritera. Vill ni ha bra budgettips hittar ni knappast dem hos mig, så följ Camilla om ni vill åt ordentliga budgetkap.

0 0 röster
Betyg på inlägget
10 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kristin

Det händer aldrig att du tycker en produkt har ett orimligt pris även om du har råd att köpa den?

Nathalie

urs,stod att inehåll ej var ifyllt så blev 2 likadana inlägg.Sorry!

Nathalie

Personligen har jag råd att köpa lyx,men då ja tex finner The ordinary och förut Paulas choice produkter bättre och mycket mer effektiva ingridienser så väljer jag dem. Nu mera kör jag bara The Ordinary. Så för mig styr inte plånboken,utan ingridienser och att det som står ska ske med hyn faktiskt händer. Många lyxmärken(och en del budget) har jag märkt har inte alltid så effektiva ingridienser,men en del gillar nog den lyxiga känslan. Och vi lever i en fri värld. Är nåt dyrt och det är bra som La Mers puder så köper jag det. Iaf,man väljer själv. Och… Läs mer »

Yvonne

Hej Hilde! Har du testat Kicks egen gradual tan face mist? Brukar använda JR, som jag gillar mycket. Undrar om du eller någon annan här på bloggen har jämfört dom båda? Hälsn. Yvonne

Poupette

Jag kan inte säga annat än detta: Alla hudvårdsnördar bör läsa Saeki Chizus bok The Japanese Skincare Revolution.

Hilde
Hudvårdstokig lyxnorska utan skam.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x