Jag försöker fixa sommartorr hud – funkar det?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Mer lättviktig hudvård när det är varmt ute? Mja, jag har nog lättat för mycket eftersom ansiktet blivit en storlek för litet. Huden har blivit sommartorr och stramar som tok varje morgon.

sommartorr
De här fick jobba hårt: PTR, Origins, Gilda, Kora och Biotherm,

Kanske har jag varit för flitig med våtservetter (pga sommarstugevistelser) och rest utan mitt drömbatteri av fuktserum och -oljor i till hands (jajamen). Några dagars slarv, och jag vaknar med hy torrt som kräppat papper. Dags för lite mer disciplinerad hudvård. Åtgärd 1a: arkmask. Men, 20-30 minuter med Hannibal Lecter-look? Sommartorr hud gillar ju vanliga ansiktsmasker och sprej också. Så jag testade det jag hade till hands.

Kan de här godsakerna fixa kräppapprigt ansikte?

GREJAR TORRA KRÅKSPARKAR

Jag säger som i Pretty Woman: slippery little suckers. De här små ögonpluttarna må vara rätt slinkiga, så den lilla skeden gör att du kan skopa upp placera dem rätt. SÅ sköna, och nog fasen gör de skillnad. Feminas Jessica Blockström gillar dem också.
Peter Thomas Roth Waterdrench Hyaluronic Cloud Hydra-gl Eye Patches, 695 kr/30 st.
FUKTFAKTOR: 5/5

INSTAVÄNLIG SKRUBBMASK

Drakfrukt/pithaya är instasnygg (men smakar mest frigolit) och pryder Origins nya ansiktsmask. Kanske gör något i drakfrukt nytta? Eller så fick marknadsavdelningen (för) fria tyglar: Instavänlig frukt, ”magic” och ”illuminating”. Masken ska ligga på i 10 minuter, sedan masseras in i huden medan den fortfarande är krämig. Eftersom masken innehåller malda valnötskärnor som fjärde ingrediens (av mååånga) avstod jag från massagen. Fuktbomb? Nej, men den lovar ju mest magisk lystereffekt.
Origins Dragon Fruit Brightening Magic Illuminator, xxx kr/100 ml. /till salu i augusti/
FUKTFAKTOR: 2/5

Läs också:  Linda Hallberg gästar Daisy Beautys podcast och pratar smink, atopiska eksem och sminkföretagande

LUGNAR OCH LENAR

Jag gillar Gilda-produkterna som inte gör mycket väsen av sig. Gilda ägnar sig år att leverera, gärna dubbelt upp och till bra priser. Du slipper tjafs om superfrukter hit och vegankoldetox dit. Parfymfritt, dessutom. Calming Mask innehåller lugnande allantoin och bisabolol, samt sheasmör och algetrakt som låser in fukten. Efter 15 minuter är huden SÅ glad och tacksam.
Gilda Calming Mask, 339 kr/50 ml.
FUKTFAKTOR: 4,5/5

CITRUSDOFTANDE FUKTSPREJ

Halva grejen med ansiktssprejer är att de ska ge en lätt dimma, inte spotta dig i ansiktet. Kora är både väluppfostrad i dim-skolan, du får också en svag och fräsch citrusdoft på köpet. Doften dunstar sekundsnabbt, så jag vill inte göra annat än att spreja på nytt. Hela tiden.
Kora Energizing Citrus Mist,399kr/100 ml.
FUKTFAKTOR: 4/5

AFTERSUN-SVALKARE

Liten pumpflaska med tunn, skönt svalkande gel att klappa in efter en dag i solen. Återfuktar? Absolut. Men tänk på att det inte räcker, innan natten behövs påfyllning av olja, serum och nattkräm som förhindrar fuktförlust. Det här är en suverän after sun-produkt, inte ersättning för nattens hudvård.
Biotherm Recovery Face Gel Intense Hydration, 250 kr/55 ml.
FUKTFAKTOR: 4/5

 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa