Tarte Tarteist Clay Paint Liner

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

När jag såg Tarte Tarteist Clay Paint Liner första gången blev jag alldeles till mig av ha-begär. Något med ”clay” och att produkten kommer i en liten klämtub gjorde mig mycket fascinerad och nyfiken. Jag såg till att få den langad tillsammans med Tartelette In Bloom-paletten.
Tarte Tarteist Clay Paint Liner Tarte Tarteist Clay Paint Liner
Den kommer i en tub, som sagt, och har en liten ”skål” vid tubens öppning där du kan jobba in produkten i penseln. Väldigt smart och praktisk lösning, något som jag önskar att Make Up For Ever skulle ta efter till deras Aqua Brow. I förpackningen följer också en tunn eyelinerpensel med böjt huvud.

Själva innehållet i tuben då? Ja, vad ska jag säga om det? Det är inget fel på färgintensitet eller hur det presterar på franslinjen. Finishen är matt, vilket jag föredrar. Men. En får inte ha bråttom när en ska använda denna, ty du får stå och klämma och truga och böna och be för att få det extremt svårflörtade kletet att ens vilja visa sig. Första gången jag skulle testa den klämde jag i cirka en halv dag (obs! överdrift) utan att något hände. Det resulterade i en hel del frustration som gjorde att jag eventuellt tog i lite för mycket (dock inte jättemycket eftersom jag var rädd att tubens svetsade del skulle spricka) och tjoff!, så flög det upp en rejäl klutt som inte direkt la sig fint i ”skålen”. Kladdfest deluxe.

Läs också:  Kall ögonskuggepalett - hit me!

Jag envisades med att använda den ett tag men sedan tröttnade jag på att behöva lirka så in i bängen med tuben varje gång. Det är helt enkelt inte värt det. Jag skulle vilja testa själva eyelinern mera, men då måste jag nog ta över innehållet i en liten burk och det känns inte idealiskt för formulan. Den skulle nog torka ut på en fiskvart.

Nu, när jag tog fram tuben igen, ser den först och främst nästan tom ut trots att jag verkligen inte har använt den så mycket. Vilket måste bero på att jag har slösat bort en massa produkt i mina försök att få ur produkt överhuvudtaget. Dessutom försökte jag klämma ur en klick nu för att påminna mig om konsistens och dylikt. Jag var på väg att ge upp och konstatera att den hade torkat ut totalt. Men det tittade upp en liiiiten liiiiiten sak efter att svetten hade brutit lös i pannan och musklerna brände i armarna. Ja, jag överdriver igen, men det är orimligt hur svåranvänd produkten är pga förpackningen.
Tarte Tarteist Clay Paint Liner
Här är den swatchad bredvid Kat Von D Tattoo Liner pga orsaker (fick hem dem samtidigt). Det raka strecket är alltså Tarteist Clay Paint Liner.

Tarte säljs inte i Sverige och är inte det mest lättillgängliga märket om en bor på den här sidan Atlanten. De har börjat leverera till flertalet länder utanför USA dock, så förhoppningsvis är Sverige på g inom en hyfsat snar framtid.

Läs också:  Gravidfotografering - Sneak peek på hår och makeup 

Den här lilla tuben med 6 gram produkt (som du lätt slösar bort hälften av) kostar $24, dvs. ungefär 200 kr. Verkligen inte värt det.

Fördelar: Matt finish, penseln som följer med är bra
Nackdelar: Värdelös förpackning, lätt att slösa produkt
Köpa igen: No way José!
Betyg: 2

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa