(I samarbete med Cetaphil) Samuel Silkestrand, Brand Manager Cetaphil Sverige: ”Influencers är jätteengagerade människor som har en stor seriositet”

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Äntligen har han lärt sig vad en sheet mask är! Cetaphils svenska Brand Manager Samuel Silkestrand delar på torsdag ut pris på Daisy Beauty Awards, och det gör han iförd smoking och Daily Facial Moisturizer.

Samuel Silkestrand, ny på jobbet men gammal i gemet.

Hudvårdsmärket Cetaphil är för andra året huvudsponsor av Daisy Beauty Awards. På torsdag är det gala, och Brand Manager Samuel Silkestrand ska dela ut pris till Årets sheet mask. Så här säger han om galan i allmänhet och uppdraget i synnerhet.

 

Samuel Silkestrand, Brand Manager på Cetaphil, du är ny på jobbet och inleder sin cetaphilkarriär med Daisy Beauty Awards. Vilken rivstart!

”Jag har sedan jag började i oktober haft en jättebra inkörningsperiod med fantastiska medarbetare. Jag har erfarenheter med mig sedan tidigare i form av mässor och utställningar, men just en skönhetsgala har jag inte gjort! Det här är ju ett influencer- och konsumentevent i större utsträckning än de event jag har gjort tidigare så här har jag fått lära mig en ny målgrupp. Här har vi jätteengagerade människor som har en stor seriositet och vill göra sitt bästa. I takt med att influencer marketing har blivit så stort så har konkurrensen ökat och den som inte är genuin i sina sociala kanaler kommer inte att klara sig.”

Varför ska ni sponsra just Daisy Beauty Awards?

Läs också:  Nominera 2017 års favoritprodukt till Daisy Beauty Awards – vinn biljetter till galan

”Jag tycker det är helt rätt forum för oss! Med tanke på hur många influencers som kommer så känner jag att vi pratar med rätt målgrupp. Vi kommer att ha olika tävlingar på plats på galan, jag hoppas gästerna vill vara med och tävla!”

Hur har första tiden på nya jobbet varit?

”För mig har starten varit väldigt positiv! Cetaphil har funnits i 70 år och ägaren Galderma är ett företag som forskar och utvecklar hudprodukter, så det finns en stor kompetens bakom varumärket. Alla Cetaphil-produkter kommer från företagets erfarenhet inom att ta fram läkemedel för hudsjukdomar och känslig hud. Det är ett tryggt varumärke , samtliga produkter är kliniskt testade med bevisad effekt. Nu ska jag bara få ännu fler att upptäcka Cetaphil så att de kan testa och själva utvärdera hur bra produkterna är!”

Lanseringen av Cetaphil i Sverige har varit väldigt lyckad. Vad gjorde ni rätt?

”Min uppfattning är en kombination av varumärket Cetaphil och produkterna. Vi har lyckats kommunicera hur bra produkterna är på ett tydligt sätt. Sedan finns det ett intresse för varumärket eftersom produkterna används av Hollywood-kändisar, modeller och skådespelare. Vi valde att lansera varumärket på apotek för att det känns väldigt trovärdigt. Apoteken har höga kvalitetskontroller och eftersom våra produkter är utvecklade tillsammans med hudläkare kändes det som handen i handsken. Cetaphil säljs på samtliga apotek och nätapotek och nu även på Åhléns. På förra årets gala visade Åhléns intresse för Cetaphil, vilket mynnande ut i ett samarbete, och nu går det väldigt bra för Cetaphil på Åhléns.”

Läs också:  Nominerad Årets sheet mask: Leaders H20h My Gosh! Sheet Mask

Till sist, viktigast av allt: Vad ska du ha på dig?

”Vi ska ju vara festklädda så jag kommer i svart smoking! Jag har precis lärt mig från Wikipedia att smoking och tuxedo är samma sak. Jag måste vara representativ – jag ska ju dela ut pris på scenen till Årets sheet mask. Jag har själv aldrig använt någon sheet mask, jag fick faktiskt söka på Wikipedia vad det var. I dagsläget planerar inte Cetaphil att ta fram en egen så jag får väl se om det finns någon i goodiebagen från galan! Annars använder jag givetvis Cetaphil. Jag tillhör kategorin känslig och torr hud så jag kör Gentle Skin Cleanser och Daily Facial Moisturizer. Jag var atopisk som liten och har fortfarande torr och känslig hud så jag använder Moisturizing Cream på kroppen. Då är jag fit for fight – och fit for gala!

 

Daisy Beauty Awards går av stapeln torsdag 15 februari.

 

In English: Cetaphil is partnering with Daisy Beauty for the Daisy Beauty Awards 2018.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa