Apoliva Revamped Makeup – Första Intrycket

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Apotekets egna makeupmärke Apoliva var med på Daisy Beauty Expo och visade upp sitt upphottade makeupsortiment. Jag fick med mig lite av varje hem och har hunnit testa allt minst en gång. Därför tycker jag vi kör ett första intrycket-inlägg!


I princip a full face of makeup här ovanför – en foundation, ett puder, ett rouge, ögonskuggor, ögonpenna, ögonbrynspenna, mascara och läppstift. Apolivas nya design får med beröm godkänt. Svart, silver, sparsmakat och snyggt.

Kom ihåg nu att det här är första intrycket, det är inte alltid det består. Vissa produkter kräver längre testningsperioder för  att helt komma till sin rätt och andra vet en efter första användningen om det kommer att funka eller inte. Dessutom händer det att produkter jag inte alls gillar växer och faktiskt visar sig funka riktigt bra i slutändan, medan andra kan vara love at first sight men visa sig vara helt meh. Yada yada yada, det där vet ni ju, men nu har jag påmint er.

APOLIVA FOUNDATION (169 kr/35 ml)

Claim: Flytande foundation för jämnt, naturligt resultat. Återfuktande formulering.

Första intrycket: Min hud har ju varit lite uppihejsan efter min Glow Oil Treatment hos Akademikliniken på DB Expot, så den har haft fullt upp med att fjälla och vara lite allmänt oskön mot i princip alla foundations som existerar. Därför är inte det här helt rättvist, men å andra sidan fick jag ju se hur Apolivas foundation uppför sig på extremtorr hud. Inte jättebra, faktiskt. Jag har inga som helst invändningar mot hur den funkar där huden inte är extremtorr och fjällig, men jag skulle inte rekommendera den om din hud är torr med stora bokstäver. Jag har inget att invända mot produktens ”claim”.

Värt att nämna: Foundationen kommer i åtta nyanser med flera på väg, om jag inte minns helt fel. Jag fick nyansen 03.Beige utprovad, men vet inte om ljuset på mässan var lite off, för den är ROSA. Jag har möcket gul underton i huden, så 03.Beige blir ungefär 03.Grådassig på mig. Inte riktigt vad jag är ute efter.

APOLIVA POWDER (159 kr/9 g)

Claim: Mattande kompaktpuder som ger ansiktet en jämn finish under dagen.

Första intrycket: Det är inget superpigmenterat puder, det här. Det är en bra grej för mig. Allra helst eftersom jag fick nyansen 03.Beige även här. Jag märker ingenting av att pudret egentligen är för rosa för min hud. Det är ju däremot inte transparent så du bör nog ändå försöka hitta en nyans som ligger så nära din hudton som möjligt. Det mattar ner fint utan att se torrt och fnöskigt ut, det är finmalet och lättapplicerat. Jag tar en stor fluffig borste och fixerar där jag behöver det som mest och sprider sedan ut återstoden över resten av ansiktet. Funkar finfint! Min hud blir sällan jätteoljig, så att den håller en fin finish hela dagen på mig väger eventuellt inte jättetungt.

Läs också:  Veckans recap #130 - Daisy Beauty Expo 2017

Värt att nämna: 8 nyanser här med som matchar foundationnyanserna.

APOLIVA BLUSH (129 kr/2 g)

Claim: Pigmentrik rouge som framhäver kinderna, återskapar naturlig rodnad och ger ansiktet struktur.

Första intrycket: Den som skrev att det här rouget är pigmentrikt skojade INTE. Möcket lätt för en blekfis som jag att överdosera, men nu när jag är medveten om det plockar jag bara upp pyttelite produkt på borsten och applicerar med lähähähätt hand. Jag har nyansen 01. Beige. [infoga paus] Eventuellt att det nyansnamnet vinner pris som årets mest missvisande namn? Hursomhelst. Det här rouget är hur snyggt som helst på huden och skapar verkligen en fin rodnad (hey claim, I see you!). Tumme upp!

Värt att nämna: Rougen kommer i fyra nyanser – Beige, Ljusrosa, Mellanrosa och Mörkrosa.

Hej! Mvh Världens Mest Svårfotade Rougeswatch

APOLIVA EYESHADOW PALETTE (159 kr/5 x 1,6 g)

Claim: Ögonskuggspalett med 5 stycken nyanser av rikt pigmenterade cremepuderögonskuggor.

Första intrycket: Vi kan ju egentligen bara konstatera att den här paletten är i princip vad jag har använt sedan Expot. I ögonskuggsväg, alltså. Eventuellt att vi kan diskutera claimen ”rikt pigmenterade”, men det är något med formulan som gör att de appliceras otroligt jämnt och fint. Helt klart prioriterat över kraftig pigmentering. Formulan känns verkligen krämig och silkig på ett bra sätt. De smular, ja. Det är sällan något jag stör mig på. Jag har för vana att slå av överflöd innan jag går på ögat. Jag har dyrare paletter som är mera smuliga på ett värre pain in the ass-sätt. Det här är lätt min favorit av de produkterna jag har testat i Apolivas sortiment. Kul!

Värt att nämna: Paletten kommer i två färguppsättningar – 01. Beige – Brun och 02. Beige – Brun. Ja, det är bara siffrorna som skiljer sig åt. Eventuellt något att jobba på pga som gjort för missförstånd. Jag har 01. Beige – Brun och den går åt det varmare hållet, medan 02. Beige – Brun går åt det kallare hållet. Ingen av paletterna är dock så där PANG TJONG SVIN-VARM eller PANG TJONG SVIN-KALL.

Ser ni, ingen uppkäftig pigmentering, men hur jämna swatches?! *tillfredsställd*

APOLIVA EYE PEN (129 kr/1,2 g)

Claim: Ögonpenna som definierar ögat och gör att fransarna ser tätare ut.

Läs också:  Apoliva Eyeshadow Palette 01 Beige-Brun

Första intrycket: De däringa claimsen var väldigt blygsamma. Inget om krämig formula eller utomordentlig hållbarhet? Oh well, utan för stora förhoppningar är det svårare att bli missnöjd. Det här är en ögonpenna som funkar bra. Den är mjuk att måla på, skippar ej på huden och är otroligt lättsuddad. Den torkar dock inte matt, så den måste fixeras med ögonskugga om du vill ha ett mera långvarigt resultat. Inget sensationellt, inget för runda arkivet (för att använda Arga Tanten-lingo).

Värt att nämna: Kommer i tre nyanser – svart, brun och grå.

Brun. Nothing more, nothing less. 

APOLIVA EYE BROW PEN (129 kr/1,14 g)

Claim: Ögonbrynspenna med borste för naturlig definition.

Första intrycket: En ögonbrynspenna av den lite torrare, hårdare varianten. Jag föredrar den varianten framför mjukare, vaxiga pennor. Tyvärr var den här nyansen (Mörkbrun) lite för ljus för mig. Antar att den torra formulan bidrar till att pennan inte är så superpigmenterad (obs bra grej när det gäller ögonbrynspennor, i mitt tycke). Jag är inte överförtjust i att pennan ska vässas pga har någon märklig aversion mot att vässa pennor och drar mig för det tills jag nästan får åka in till Akuten med köttsår. Gillar heller inte borsten som kommer i andra änden. Den är för hård, gles och oflexibel så jag borstar bort för mycket färg och får fläckiga bryn om jag använder den. Plus i kanten för olika korkar på de två ändarna! Alla som har sabbat udden på sin Anastasia Brow Wiz med borstkorken, räck upp en hand!

Värt att veta: Ögonbrynspennan kommer i två nyanser – 01. Ljusbrun och 02. Mörkbrun. Liiiiite i snålaste laget, om du frågar mig. Jag är egentligen blond, har visserligen rätt mörka brynstrån för en blond person, men vilken färg ska en använda om en är mörkhårig på riktigt liksom?. Inte bara fjösbrun som jag?

Zdiz iz nôt môrkbrune. Zdiz iz almôzd nôt evôn brôwn.

APOLIVA VOLYM MASCARA (139 kr/12 ml)

Claim: Volymökande mascara

Första intrycket: Ändå lite befriande med ett märke som ba: den här ger volym. Inget mer. Punkt. Istället för ”10-effekter-i-1, now with nackstöd pga dina fransar kommer eventuellt att knäcka din nacke med sin längd och volym och sensuella vingeffekt” [tänker mig reklamröst á la L’Oréal]. Här har vi istället som den norrländska mascaran:

– Vad gö du då?
– Nä ja ge volym bare.
– Schoooop.
– Schoooop.

Tyvärr kan jag inte hålla med om att den här mascaran ger volym. Borsten är gianormous. Inte gigantisk. Inte enorm. Utan GIA-frikkin-NORMOUS! Om det inte vore för att tuben är så smal, så smal, så smal i sin mynning så det i princip inte finns någon produkt kvar på borsten när du väl har lyckats dra ut den, då skulle den kanske kunna ge fint resultat. För borsten är det inget fel på. Den må vara stor, men den separerar fransarna jättefint och fördelar färgen (den lilla återstoden) precis som den ska. Så köp den inte om du vill ha maffiga fransar. Vill du däremot ha en sån där ”no mascara”-mascara som bara definierar fransarna utan att se direkt målat ut, go for it!

Läs också:  Såhär använder du olja för ansiktet på bästa sätt

Värt att nämna: Det kommer två olika mascaror, denna och Mascara Dubbel Effekt. Av någon anledning har alla produkter i sortimentet engelska namn förutom mascarorna. Lägger ingen värdering i det, konstaterar bara. Båda mascarorna kommer i två färger – brun och svart. Jag har en svart. Som ni kan se. På bilden ovan.

APOLIVA LIPSTICK (139 kr/2g)

Claim: Fuktgivande läppstift med vitamin C, E och solrosolja.

Första intrycket: Först och främst – magnetlås! Jag älskar magnetlås. Sitter det dessutom på en läppstiftshylsa älskar jag det sju gånger mer. Bästa leksaken! Och känns inte en läppstiftshylsa med magnetlås lite lyxigare än alla andra? Hursomhelst. Nu har jag skrivit ’magnetlås’ alltför många gånger, moving on! Det här läppstiftet glider på som smör. Oerhört behagligt och härligt. Det har av den anledningen ingen superhållbarhet, men det gör mig inget. Nyansen jag fick heter 04. Mellanrosa och är en typisk MLBB-nyans på mig. Fejdar snyggt och är lätt att bättra på.

Värt att nämna: Läppstiften kommer i 7 nyanser – 01 Ljusbeige, 02 Beige, 03 Ljusrosa, 04 Mellanrosa, 05 Mellanrosa, 06 Röd och 07 Mörkröd.

Yummy! 

Överlag en riktigt fin samling produkter. Jag är glatt överraskad och upplever inte någon av produkterna som speciellt dålig eller som något jag aldrig skulle använda. Ögonbrynspennan undantaget pga matchar ej. Foundationen kan jag tänka mig att köpa i rätt nyans. Ögonskuggspaletten och läppstiftet sticker ut som favoriterna. Paletten må se rätt alldagligt trist ut, men den är värd att kolla in. Den här typen av nyanser funkar alltid och går åt.

Alla Apotekets makeup-produkter är oparfymerade. Alla produkter är fria från alkohol och konserveringsmedel (det senare finns dock i mascarorna) och kan användas av personer med känslig hy. Mascarorna är lämpliga för linsbärare. Hela makeupsortimentet består av 50 produkter i klassiska färgställningar. Allt är dermatologiskt och oftalmologiskt testat.

0 0 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Smulsex.se

HAHAHAHAH åh GUD vad jag vill ha mascara med inbyggt nackstöd!

Saffron

Jag fick det ”ljusrosa” rouget och det är snarare knallrosa! Men jag älskar det, är verkligen impad.

Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x