Månadens recension – Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Elizabeth Ardens Eight Hour-serie är lite av skönhetsvärldens kultprodukter. Nu finns det en ansiktsspray i serien också och jag har testat den.
Eight Hour Miracle Hydrating Mist

Vad är grejen? Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist är, som namnet avslöjar, en återfuktande ansiktsspray som du kan använda i din dagliga hudvårdsrutin och under dagen när huden behöver en extra fuktboost. Den innehåller aloevera, glycerin och extrakt från kaffebönor.

Hur gör jag? Jag är lite av en ansiktsspraysjunkie och måste dels spraya ansiktet efter tvätt och dels efter att jag har sminkat mig färdigt. Läs ”måste” med stora bokstäver. It is a must. Jag känner mig möcket naken och exposed utan min ansiktsspray.

Jag använder Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist flera gånger under min morgonrutin. Först efter tvätt, som sagt, sedan brukar jag spraya på lite innan eller efter foundation beroende på vilken typ av foundation jag använder. För en mera heltäckande foundation brukar jag till exempel spraya innan för att huden ska vara lite fuktig vid appliceringen. Då är det lättare att få ett jämnt resultat. Slutligen kör jag en omgång när allt är färdigt, innan jag sprayar med MAC Fix+. Mest för att den är så behaglig.

Hur funkar den gör mig? Sprayanordningen är helt overkligt bra. Den fördelar misten så fint på ansiktet att jag knappt känner den. Ibland är jag tvungen att kolla så att jag inte har riktat munstycket åt fel håll, bara för att jag knappt känner när misten landar på huden. Däremot kan jag ju se och känna att den är där, när den väl är där. Den här extremt finfördelande sprayanordningen gör ju att den här är perfekt att spraya på över sminket. Det kommer garanterat inte landa stora droppar mitt på ögonlocket och det torkar in superfort eftersom dropparna är så minimala.

Läs också:  Milky mist med svart havre och hyaluronsyra återfuktar huden

Eight Hour Cream har ju en inte alltför angenäm doft, om vi säger så. Den är väldigt ”örtig” och rätt stark. Den här misten däremot doftar lätt och fräscht. Den har snarare en lyxig doft (som jag inte riktigt kan placera).

”Good to know”-grej: flaskan är anpassad till att kunna ta med sig på flyget.

Jag gillar Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydration Mist och kan varmt rekommendera den. Håll utkik i januari, för då bör den dyka upp i butik.

Pris: 250 kr för 100 ml

Betyg: 5 av 5 möjliga med ett extra plus i kanten för den fantastiska, nästan lite overkliga, känslan vid ”påsprayning”.

Vill du läsa om presseventet för den här produkten och andra nyheter från Elizabeth Arden har Kicki skrivit om det här.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa