Jag fick chansen att åka till världens största beauty fair – Cosmoprof Bolonga

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag fick chansen att åka till världen största beauty fair – Cosmoprof Bolonga. Låt oss i några inlägg framöver dyka ner i kommande trender, spana på nya produkter och framförallt prata om mässan i sin helhet.

Cosmoprof Bolonga är något som jag hört om i flera år. Det är världens största skönhetsmässa som hålls årligen i den lilla universitetsstaden Bolonga i norra Italien. Kicki och Daisy Beauty gänget har i fler år pratat om mässan och dess enorma salar. Utställare och inspiration som är svårt att finna någon annan stans. En gång om året samlas nämligen hundra tusentals besökare och flera tusen utställare under samma tak. 

Jag vet inte riktig vad jag hade förväntat mig, men oavsett blev jag chockad när jag väl var på plats. Det är så stort och övermäktigt att man knappt vet vart man skall börja. Drygt 2800utställare var på plats i år och de väntade sig femhundratusen(!) unika besökare. 

Jag reste till Cosmoprof tillsammans med Margareta Grääs som blivit inbjuden till en panel utav mässan själv. 

Ja men det stämmer bra, ni läste rätt. Margareta som ni nog alla känner till vid det här laget blev inbjuden utav mässan för att delta i en utav deras paneler. Det innebar att jag fick följa med på ett hörn och ny inspiration är ju inget man tackar nej till. Panelen var under vår sista dag på mässan (under lördagen) och jag tänker att jag skriver mer om den i ett inlägg lite längre fram. 

Läs också:  Min Bologna-resa och Cosmoprof 2019 i bilder

Nu ska vi kika lite mer på mässan i helhet, och försöka få ett grepp om vad den innebär. För själva mässan i sig är nämligen indelad i olika kategorier och också fördelad på olika dagar. Det innebär att de som är rutinerade enbart åker ner vissa dagar, men att de troligtvis har en mer spikad agenda än vi hade.

Det finns cosmoprof, cosmopack, hår, naglar och makeup/doft. Mellan det finns det också mängder med paneler, debatter, shower och paviljonger som är uppdelat efter sina länder.

På mässan kan du nämligen hitta allt från maskiner, färdiga produkter, etablerade varumärken, produkter som är på gång, formuleringar, distributörer och förpackningar. Något för allt inom skönhetsbranschen helt enkelt.

Här har vi entren till mässan, gigantisk!

Jag och Margareta passade på att lapa lite sol mellan de olika hallarna utav utställare.

Något som vi verkligen lockades till var ju såklart alla färgglada varumärken som fanns på mässan. Många märken och tillverkade var väldigt svart och beige, men vi vill ha färg. Känns som förpackningar lockar något otroligt i Sverige, speciellt när det kommer till klassisk ansiktsmakeup. Men där ligger vi före helt enkelt. 

Men vi hittade allt några roliga (och för oss nya varumärken!) med både spännande produkter och färgglada förpackningar. Här nedanför hittade vi varumärket Soda cosmetics som är ett ryskt varumärke som också finns på den brittiska sidan Beauty Bay för den intresserade. Här hittade du poppande färger, roliga förpackningar och som ni ser här nedan fastnade Margareta för deras ögonskuggor!

Läs också:  Team Bologna 2017 - Cosmoprof dag 1

Vi är som vilken svensk på semester, vi letade såklart upp de svenska varumärkena direkt. Här har vi Swati!

Ja, precis som varje svensk på semester så dras vi till andra svenskar. Samma var det på Cosmoprof. Vi ville såklart kika på vad som var på ingång men också få chansen att prata lite svenska mellan varven. Swati är märket som tagit oss med storm med sina ögonskuggor och färgade linser. Jag har faktiskt inte testat något från märket men måste säga att jag blev lockad. Dessutom hade de en riktigt fin monter och verkade vara riktigt poppis på mässan, kul!

Nedan ser ni mig mitt i promenaden mellan de olika byggnaderna. Lila matta – och lila väska. Totebagen från Daisy passade perfekt att ha över axeln och att förvara vattenflaska och karta över området.

Vi var också förbi Nordic beauty inc som är en finsk distributör för en uppsjö utav varumärken i norden. Två nyheter från Huxley fastnade jag för!

Nyheter är alltid roligt, och speciellt när man får se de innan de ens kommit till den svenska marknaden. Varumärket Huxley har jag pratat om innan på bloggen och har faktiskt några favoriter. Men när jag nu såg att de både släppt en ny SPF, i en otroligt fin förpackning och lätt formula blev jag lite extra taggad.

Läs också:  Team Bologna beautymyser på kvällarna

Det som dock fick mig på fall var att de släppt nya parfymer, tre stycken för att vara exakt och jag vill ha alla tre.

cosmoprof

Är det något italienarna är bra på är det mat, och jag var tvungen att få in lite mat även i detta inlägg.

När jag var i Rom i fjol vart jag så besviken på maten, men troligtvis då jag höll mig kring turiststråken. Men i Bolonga var allt annorlunda. Här var pastan gjord bredvid bordet och vinet bubblade som aldrig förr. Vilken kulinarisk resa, det måste jag verkligen säga. Vilken otroligt god mat. Även om det blev lite väl mycket prosciutto efter denna vecka. 

cosmoprof

cosmoprof

cosmoprof

Sist ut idag från cosmoprof, tänkte jag skulle vara en nyhet från det brittiska märket Stylpro!

Vilket jag säkerligen lär tala mer om i framtiden, för jag blev direkt sugen på köp. Här har vi nämligen en handspegel med inbyggd powerbank. Ingenting jag visste att jag behövde men direkt när den väntas lanseras i augusti i år kommer jag lätt spendera dessa €34 för att ha den i min ägo. 

Säg gärna till vad ni önskar se från mässan, annars tänker jag att jag gör några mixade inlägg om nyheter, vad vi gjorde om dagarna och mässan dag för dag.
cosmoprof

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Josefin Carlstrand
JOSEFINS ÖGONBLICK – makeupartisten från Göteborg.

Mest lästa