Söndagsmask med Mette Picauts specialblandning för torr hud

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Det har varit årets första hemmasalong här idag, med mask, brynfärgning och pedikyr. Helt plötsligt kom det där suget efter pastellfärgade tånaglar – ett vårtecken så gott som något.

Söndagsmasken klarade jag av under natten till idag. Och till igår och förrgår. Jag är nämligen lite besatt av en hudvårdskombo som Mette Picaut tipsade om förra helgen. Hon använder ibland sitt eget balm M Picaut Calming Cocoon Cream med några droppar av M Picaut Hydra Miracle Serum i som nattmask.

Ett par droppar M Picaut Hydra Miracle Serum i en klick M Picaut Calming Cocoon Cream blir en bra nattmask.

Denna blandning ville jag så klart testa. Första gången tog jag en ganska rejäl klick av M Picaut Calming Cocoon Cream, som känns mer som ett balm än en kräm. När det var orört i burken var ytan slät och lite vaxigt hård. Krämen innehåller bland annat en blandning av avokado, kokos och wild yam (en slags rotväxt) och det känns att det är en hel del feta oljor i M Picaut Calming Cocoon Cream. För min torra och känsliga hud passar den utmärkt, men någon med en fetare hudtyp skulle nog tycka att denna kräm är för oljig.

Visst ser man att det är mycket olja i krämen?

Utblandad med M Picaut Hydra Miracle Serum blir krämen lite mer lättflytande. Detta serum är ett fuktserum för alla hudtyper. Jag gillar det för att det är återfuktande, men också för att det ska minska pigmenteringar. Nyckelingredienserna är hyaluronsyra, tamarindfrukt, alger och havtorn. Även av serumet tog jag en väl tilltagen dos första gången jag testade.

Läs också:  Influerad av Linnéa och söndagsmask
M Picaut Hydra Miracle Serum innehåller tre olika varianter av hyaluronsyra.

Jag kan säga att mitt första försök med M Picauts specialblandning inte var helt lyckat. Bägge produkterna är otroligt dryga, så min blandning hade räckt till två-tre ansikten till. Det blev oljigt, med andra ord. På morgonen var dock min hud alldeles strålande och fortfarande blank och fuktig, till och med på kindbenen.

Nu har jag lärt mig att bara ta kanske en ärtas storlek av M Picaut Calming Cocoon Cream och blanda ut med ungefär två droppar av M Picaut Hydra Miracle Serum. Det blir en otroligt återfuktande och vårdande nattmask.

Jag använder gärna M Picaut Calming Cocoon Cream även dagtid och försöker att tänka ”less is more”.

Det går förstås att använda produkterna var för sig också. Serumet är det svårt att överdosera av, för pipetten suger inte upp så mycket produkt åt gången. När det gäller M Picaut Calming Cocoon Cream, som är toppen som barriärkräm, gäller det att tänka “less is more”. Det går att ta mer kräm om man skulle få för lite första gången.

Om man nu inte har en burk Calming Cocoon Cream och en flaska Hydra Miracle Serum? Ja, då kan man förstås testa att droppa i lite serum eller olja i den kräm man använder för tillfället och göra sin egen nattmask.

5 4 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst

Tack för tips! Ska genast fösa undan annat och testa mirakel-blandningen (pga är torrare än torr så här ärs).

Mona

HAHAHA, jag gjorde samma sak men i mitt fall hade det räckt till varenda face här i Bromma! Sen, när jag väl kom på hur lite som räckte så har jag kört det här varje kväll, så jävla effektivt!

My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x