Testat: Monki Colour’em Lip Pen i 003 Hot Kiss

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Monki Colour’em Lip Pen i 003 Hot Kiss, 80 kr.


Lindex, H&M, Ellos – alla budgetvänliga svenska modemärken med självaktning har det senaste året lanserat beauty. Mer eller mindre framgångsrikt. Monki är inget undantag och har kommit med poppig och extremt prisvänlig makeup, som läppennan Colour’em Lip Pen i matta korallfärgen 003 Hot Kiss. Den blir din för 80 kronor. 

Själva spetsen på Colour’em Lip Pen 003 Hot Kiss ser glansig ut, men färgen blir matt på läpparna. Pennan är mycket pigmenterad och färgen lyser som en överstrykningspenna i ansiktet. Den är motsatsen till ett nudefärgat lipgloss, så att säga. 

Colour’em Lip Pen 003 Hot Lips sitter relativt bra men nöts av ojämnt så du får snabbt en ”jag gillar smink och är rätt skojig men har druckit för mycket vin och har tappat kontrollen fullständigt”-look. Och jag lägger ingen negativ värdering i det; en mycket passande look exempelvis på konserter. I alla fall på den gamla goda tiden när en musikälskande kvinnor inte behövde klä sig i riddarrustning eller stormtrooper-uniform för att våga vistas bland manfolk. För den som istället ska exempelvis gå på viktigt möte med lokalpolitiker är nudeläppglanset att föredra. 

Jätteskojig läppenna för en ung person som har en spegel i handväskan och kan hålla kolla på läppfärgens eventuella urballning. Jag blir väldigt sugen på att prova fler färger, även om avnötningen lämnar övrigt att önska.

Monki ägs numer av H&M, som också nyligen lanserat bra budgetsmink. H&M äger också & Other Stories, som ursprungligen var avsett att vara ett beautymärke men som blev ett livsstilsmärke med accessoarer, beauty och kläder och som har väldigt fina framför allt kroppsprodukter i kosmetiksortimentet. Eftersom H&M också äger mitt favoritklädmärke COS undrar jag om vi snart får se COS Cosmetics. Förväntar mig i så fall premiumhudvård, då COS är H&Ms dyraste varumärke och riktar sig till kvalitetsmedvetna vuxna kvinnor med pengar.  Och till mig. 

Nyapplicerad! Sedan går det utför…

In English: Perfect at first but wears off unevenly – Monki Colour’em Lip Pen works best on informal occasions. 

0 0 röster
Betyg på inlägget
9 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla

Den ser skitfin ut på dig! Jag skulle kunna ha den på jobbet pga ingen som ser mig förutom kollegorna och de är vana vid knas i mitt ansikte. Hashtag forevertestingmode.

Camilla

Ja, det är sant. Både att färgen inte är ny och att den inte kan belastas för det, stackarn.

Lila passar du ju hur bra som helst i! Personligen känner jag mig smått obekväm i lila. Får jobba på det. Jag känner mig mest lockad av metalltrenden nu faktiskt, så eventuellt får jag slänga på lite metallisk ögonskugga över en lila. Could actually work.

Saffron

Älskar ditt fyndiga sätt att skriva! En stormtrooperdräkt är inte en dum idé…

Omygloss

Så himla bra skrivet! Satt här på kontoret och fnissade.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x