Paris, Annick Goutal, Homeoplasmine och Hermès bassängbutik

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Gårdagen bjöd på god lunch hos Ralph Lauren, ett apoteksbesök och en titt på ”nya” Annick Goutal.

Igår var en fin dag som började med gråa moln och en timmes promenad från vårt hotell till Quartier Latin. Målet var det berömda franska apotek som innehåller absolut mest apotekshudvård. Det visade sig också att Citypharma även är det apotek som innehåller mest folk, så medan jag köade för att få köpa hudräddaren Homeoplasmine stod Arga tanten ute på gatan och var arg – inte bara över trängseln utan också över fotoförbudet.

Den som vill åka till Paris och höra var varenda fransk modebutik har legat sedan 80-talet och framåt kan åka med Linnéa Öst. Hon tycker tydligen det är allmänbildande att veta var Agnès Bs första butik öppnade och att Rue Cherche-Midi är full av skobutiker. Hon är som en sportkommentator fast för fransk modeshoppping.

Fördelen med att resa med en modefantast* är att jag tvingas besöka underbara ställen som Hermès butik på vänstra stranden och får inte bara köpa en snusnäsduk som hårsolskydd utan också se den fantastiska lokalen, en gammal bassäng från 1935 som gjordes om till lyxbutik för åtta år sedan.

Dagens positiva överraskning var parfymmärket Annick Goutals ansiktslyftning. Varumärket har gått från att ha alldeles för många dofter, som generellt sett har varit klassiska/gammeldags och tantiga/tunga, till ett slimmat doftutbud på 20-30 moderniserade parfymer och ett lättsamt, ljust butikskoncept. Annick Goutal ägs sedan 2011 av koreanska Amorepacific**, jag funderar lite hur det har spelat roll i omgörningen.

Läs också:  4 fantastiska dofter med fikon

Vi hann även med några fler beautyadresser (till exempel Shu Uemuras butik som är stängd måndagar och tisdagar!!??)  och åt en underbar amerikansk lunch på Ralph Laurens restaurang. Förutom miljön var höjdpunkten de kolapopcorn som serverades till kaffet. Marinerar idén och hoppas att jag ska orka göra såna hemma någon gång i framtiden.

Gårdagen var en toppendag och idag hoppas vi ska bli ännu bättre!

Vill du läsa om vad vi gjorde i förrgår kan du läsa om temärket Cha Ling, Armanis kafé och Estée Lauder här.

*Och då menar jag så klart inte en instagrammare vars främsta modekunskap är att ha på sig kläder! Jag menar en person som med stor passion kan ägna tio minuter åt att förklara vad plagg sydda på skrådden är och varför det är att föredra framför alternativen. Linnéa har gått Beckmans prestigefyllda designerutbildning. Hon har fyra flyttlådor fulla med scarves. Hon har en overlock. ’Nuff said.

**Amorepacific gör världens mest berömda cushion foundation under varumärket Amorepacific, men äger också K-beauty-märken som Sulwhasoo, Etude House och Laneige.

Hej, lelle tornet! Tänk att du har stått där sedan 1889.

 

Ralph Laurens bar.

 

Lunchdags! I Ralph Laurens trädgård.

 

Min första Cobb-sallad på femton år!

 

Till kaffet serverades kolasåspopcorn med mandlar i. Linnéa dog popcorndöden.

 

Kan vi prata om att Badoit är det bästa bubbelvattnet med perfekta bubblor?

 

Hermès-butiken på vänstra stranden öppnade för åtta år sedan och befinner sig i en ombyggd bassäng från 1935…

 

Jag köpte en grej… En ficknäsduk för herrar att ha som solskydd för håret!

 

Fuss-spelet kostar 66000… Euro! Jag tänker att Sam fyller år snart…

 

Min nya favorit från Annick Goutal… Fikon, så klart!

 

På ett franskt apotek där en inte fick fotografera. Linnéa blev så sur över fotoförbudet (och trängseln) att hon gick ut på gatan och surade.

 

Men när hon fick dricka gin & tonic på hotellets takterrass blev hon glad igen! Obs att Eiffeltornet är i bakgrunden.

 

In English: Had a great lunch at Ralph Lauren and great view at the hotel’s roof top terrace yesterday. And all is new at Annick Goutal’s.

Läs också:  Kryssa 1 september i kalendern: rökiga Galop d'Hermès EdP gör entré
0 0 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Lena

Gud vad mysigt ni har det!

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

9
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x