Visa webbinnehåll

Blogg

Blogg »

Svenska dofter från Byredo


Prover på hela Byredo-sortimentet.

PR-bryån Modin Åkerlind har, förutom modemärken som Wolsey och Rützou och tidigare nämnda Björk & Berries, också svenska doftmärket Byredo. Byredo är nästan för coolt för Sverige, då det säljts på till exempel franska chica varuhuset Colette. Men bortsett från det snackar vi exklusiva dofter som visserligen är fina, men som framför allt är  cool image. Och dyrt: En flaska om 100 ml kostar 950 kronor.

Senaste doften från Byredo är Blanche. Den öppnar med vit ros, rosépeppar och "aldehyde" (som jag trodde var en kemisk benämning, men som tydligen är ett doftämne – någon som vet mer?). Sedan viol, neroli, pion och sist ljusa träslag, sandelträ och mysk. Redan min förra assistent Linnéa Sjölund (idag frilans inom bland annat skönhet) föll för den, och idag anslöt sig också min nuvarande assistent, tillika modebloggaren, Ellinor till fansen. Både Linnéa och Ellinor är som du förstår modeintresserade, smarta och lite pretto (på ett bra sätt, ska tilläggas!). Det är något med Blanche som tilltalar unga damer med klass!

 
Ellinor med sitt nya doft-kit.
 


Kommentera inlägget Kommentera inlägget

Linnéa

Jag tar pretto som en komplimang! (och alla andra fina ord också för den delen)


Skickat 2009-10-13 14:36.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Jackie_Daniels

Lite märkligt att Byredo har varit så sena med att ordna ett provkit med sina parfymer. Ännu märkligare är att det inte inte går att köpa kitet på deras hemsida (något som många andra mindre, dyra parfymmärken erbjuder sina kunder). Av utbudet är jag mest förtjust i den snälla skog- och rökelsedoften Gypsy Water. Blanche var en stor besvikelse och doftar enligt mig mest billigt sköljmedel


Skickat 2009-10-15 11:22.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Jag ska snacka med deras PR-firma om detta, för jag håller med om att det vore toppen att kunna kpa ett prov-kit!


Skickat 2009-10-15 11:56 som svar till Jackie_Daniels.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Lisen
http://lisen.chic.se/

Blanche är min favoritdoft just nu, men tidigare hade jag alltid Gypsy water. Mmm, älskar båda!


Skickat 2009-10-15 13:20.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Jackie! Du kan tyvärr inte köpa doft-test-paketet än! Mycket tråkigt. Det var alltså en flott pressgåva vi fick. Men bor du i Stockholm så får du gärna komma förbi och sniffa på mina provrör!


Skickat 2009-10-15 16:43.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar