Visa webbinnehåll

Blogg

Nyhet! Sheet masks från VersoI februari kommer snygga, tekniska retinolmärket Verso med tre nya ansiktsmasker (sheet masks): Deep Hydration Mask (som enligt studier håller fukten upp till 120 timmar), Intense Facial Mask (med verkningssamma och milda retinolhybriden Retinol8) och ögonmaskerna Reviving Eye Mask (med snarlikt innehåll som Intense Facial Mask).

Verso är ett svenskt märke grundat av Lars Fredriksson, som på bilden visar sin senaste skapelse för en glad Sam. Sam missade pyjamasdagen igår och var både torrare och fulare än jag och Krizz; masken gjorde honom gott.

Coolast av allt? Verso delar kontor med Nobel-stiftelsen.

Testat: Dolce Gabbana Aurealux MaskIdag är en så kallad pyjamasdag på Daisy Beauty. Det innebär att vi inte har några möten och alltså går i pyjamas, Ugg-tofflor, träningskläder och andra mysplagg hela dagen.
Och att vi gör ansiktsmasker. Som dessa arkmasker från Dolce & Gabbanas prisvärda budgethudvård, 115 pund för 6 portionsförpackade Aurealux-masker. Varje ark kostar alltså motsvarande 268 kr. Som hittat.

Bortsett från det oförskämda priset är Dolce & Gabbana Aurealux riktigt härliga masker! Arkmasker (sheet masks) är ett asiatiskt påhitt på frammarsch i Europa. Förespråkarna menar att arket hjälper till att trycka på riktigt mycket produkt på huden eftersom ingredienserna inte måste spädas ut i en smörjvänlig kräm. Aurealux-masken har en av mina favoritingredienser, återfuktaren glycerin, som tvåa på INCI (ingredienslistan). Trea är B3 niacinamid, som verkar som antioxidant och alltså begränsar nedbrytandet av kollagen, samt motverkar åldersglåmighet. Även B5 panthenol, som återfuktar, återfinns bland ingredienserna. En smaskig mask för torrisar! Mitt 48-timmarsfnas har försvunnit och huden känns nyinsmord även så här fem timmar efter Aurealux-arket. Jag tänker inte tvätta mig när jag går och lägger mig ikväll (måste ju ändå få valuta för pengarna!) och förväntar mig persikohy imorgon bitti.

Passformen är också bra! Över näsan är Dolce&Gabbana-papperet (tyget?) veckat som ett litet dragspel för att ligga riktigt fint på snoken och särskilt på Krizz kan du se hur väl den smiter mot huden runt hela ansiktet.

Jag och Krizz var mycket nöjda i våra skräckinjagande Krueger-ansikten tills det började ringa på dörren och vi insåg att idag är dagen när våra 120 recensenter kommer för att hämta nya produkter till nästa testomgång.
"Bli inte rädd när jag öppnar!" har Krizz skrikit genom dörren 120 gånger idag.

Hjälp! Vilken är din favoritfoundation?


Min favoritfoundation! Ur Daisy Beauty 4/2015. Foto: Sara Arnald.

Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Makeup är sedan ett år tillbaka min favoritfoundation. Jag vill ha en foundation som täcker och ändå ser naturlig ut – på en gång, och inte efter ett par timmar när min huds naturliga sebumproduktion har fått den pudriga ytan att sluta se dammig ut.

Jag behöver tips på bra foundations för olika hudtyper! Visserligen har jag ju duktiga medarbetare och en databas av 3000+ produktrecensioner att rådfråga, men jag skulle också vilja höra vad DU använder för foundation och varför! Så om du kort kan skriva din ålder, din hudtyp och din favoritfoundation (+kort motivering) så skulle jag bli jätteglad!

Exempel: Jag är 41 år, har blandhy med fina linjer runt ögonen, och jag gillar Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Makeup för att den täcker rödheter och ärr jättebra utan att se det minsta pudrig ut. My skin but better!

In English: Looking for foundation tips for different skin types!

2015: Året när jag faktiskt öppnar mina julkalendrar!Paketet från London kom fram! Visserligen kostade frakten lika mycket som julkalendern från Liberty (underst), men bara Liberty-kalendern vägde 4 kilo och hade omöjligt rymts i mitt incheckade bagage (26,5 kilo + 9 kilo). Jag ska faktiskt alltid frakta hem saker hädanefter, istället för att släpa kilovis med skönhetsprodukter i överviktiga resväskor.

Längtar ihjäl mig till 1:a december!

Konsumentverkets nya bloggrekommendationer: Möten inför framtagandet av bloggmanual


Workshop år 2012 där svenska bloggare diskuterar fräcka smygreklamsförfrågningar från företag.

Igår var jag på besök på Konsumentverket för att lyssna på hur myndigheten tänker i framtagandet av de nya rekommendationerna för bloggar, samt ge input i den mån det kan vara intressant. Det var branschorganisationen Sveriges Annonsörer, som har samarbetat med Konsumentverket, som hade kopplat in mig i sammanhanget. Sveriges Annonsörer fokuserar främst på företagen som riktar sin PR och annonsering till bloggare.
Och när jag säger "nya rekommendationer" så är det så klart samma gamla marknadsförinslag (MFL) som alltid har gällt. Konsumentverket försöker bara förklara hur den ska tolkas (det mesta är sunt förnuft, men en del grejer är klurigare) och vem den gäller (ALLA).

I mitt blogginlägg om detta fick jag en kommentar från Helena (Lipgloss Bitch) som jag svarade snabbt på. Jag vill också visa frågan här i bloggen och ge ett längre svar.

Fråga: Toppen och på tiden! Var det några bloggare representerade som kunde ge vår syn på hur företag kan hjälpas att göra rätt? 

Svar: Igår representerade jag bloggare och jag tycker jag gjorde ett bra jobb. När ett nöt från… ja, jag ska inte säga varifrån, till exempel påstod att "alla bloggare är köpta" fick jag tala om för honom att så är det verkligen inte!
Raringen Linda från Better Bloggers var också där. Och MonaMonas Universum. Samt Lejon Media (Moore, Pause, Bingo Rimér…) och några nätverk/bloggnätverk som jag inte känner till sedan tidigare. En brokig skara.
I måndags var skaran ännu brokigare, vad jag förstår. Då var bland andra blogg.se och Kissie där.
Inbjudan har gått ut till fler bloggnätverk som inte har svarat/kommit, samt till ett fåtal enskilda bloggare också. (Jag har alltså inget med förfarandet eller urvalet att göra! Jag har bara blivit inbjuden att tala fem minuter om hur bloggosfären ser ut i Sverige idag vad gäller etik och marknadsföringslagen. Fram till i tisdags hade jag inte själv förstått vad mötet skulle gå ut på.) Konsumentverket är en myndighet och har jobbat enligt sin vanliga modell där kontakter tas främst med organisationer, inte individer. Det funkar kanske i många andra sammanhang men inte nödvändigtvis med bloggare, då många inte ligger på portaler eller organiserar sig.
Sveriges Annonsörer, som talar uteslutande om vad företagen har för skyldigheter i sin kontakt mot bloggare, var på plats båda dagarna.
Just för att vi var så brokiga och hade olika infallsvinklar, samt att kunskapsnivån var väldigt skiftande i gruppen, gick vi inte in på detaljer.
Konsumentverket som myndighet får heller inte vara för exakta i sina rekommendationer; EXAKT vad som gäller får vi veta först när ett fall prövas i marknadsdomstolen. Vilket Konsumentverket helst undviker på grund att det är dyrt och kostar skattepengar.
Att kommunicera utåt när du jobbar på en myndighet är väldigt olikt det snabba, konkreta informationsflödet vi bloggare är vana vid. Svar är svävande, rekommendationer övergripande och resonemang väldigt teoretiska.

Jag ska försöka att göra ett inlägg som sammanfattar vad som sas på mötet. För dig som följer bloggen kommer det här visserligen inte att vara något nytt, men alla ursäkter att ta upp den här viktiga frågan är bra! Du kan också söka här i min blogg på pressetik, bloggetik, smygreklam eller marknadsföringslagen, så har du lite härlig helgläsning.

In English: Had a meeting with Swedish Consumer Agency yesterday.

Visar 1-5 av 3 509 träffar.
Antal per sida
Sida av 702