Visa webbinnehåll

Blogg

DBCruise15: Kristiina Raitala på GloriaI Helsingfors passade jag på att träffa Finlands arga tanten, journalisten Kristiina Raitala. Hon är rolig, vass och genuin. Jag är lyckligt lottad som får lära känna så intressanta människor genom mitt jobb!

Jag, hon och svenska arga tanten Linnéa Öst pratade journalistrollen, nedskärningar och parfymartikelvinklingar i ett par timmar. Kristiina jobbar på en lyxig modetidning som heter Gloria. Hon skriver mycket skönhet så jag har fått tips på märken som inte finns i Sverige och ska även få kontaktpersoner på dessa. Nu hoppas vi att Kristiina snart ska skriva resereportage om Stockholm, så vi får ses igen!

DBCruise15: dag 2 förmiddag med Garnier, DependSaker jag har lärt mig idag på förmiddagen:

1. Journalister och bloggare behöver inte akademisk kvart utan akademisk halvtimme.

2. Micellära rengöringar gör sig bäst på bomullsrondell.

3. Det allra viktigaste för en fin nagel är att fila den rätt och använda nagelbandspeeling.DBCruise15: Beautykryssningens första dagMycket viktiga saker jag har gjort idag:

1. Kommit med båten.

2. Haft väldigt, väldigt roligt med mina bloggande och tidningsskrivande vänner.

3. Förstått lite mer om hur nagellack fungerar.

4. Ätit sikromsmackor.

5. Köpt dalmatinerprickiga skor.

Följ oss på Instagram under #dbcruise15. Godnatt!Daisy Beauty på cruise 2015: Gästlistan

Nu drar ett blogg- och journalistgäng till Helingfors över helgen! Med på resan är Depend, Garnier, L'Oréal Paris makeup och Vita Liberata. Följs oss i sociala medier under #dbcruise15!

Du kan också följa oss på våra bloggar:

Stilbloggen
Molkan
Vintertroll
Linda Hallberg
Ellen Bergström
Sajk
Skönhetsredaktörerna
Frida Skoglund
El Mikas
Beauty by Linda
Cameliss
Adaras
RMCK 
Whinar

Ha en trevlig helg!

In English: Time for a beauty cruise!
 

Årets skönhetsskribent 2015: De nominerade

Nu är det dags igen! Apoteket AB delar för andra året ut utmärkelsen Årets skönhetsskribent. Förra året vann jag. I år är jag återigen en av de sex nominerade. Även Mitte Blomqvist var nominerad ifjol - hurra för oss! Jag vill passa på att påpeka att jag anser att det är svårare för en journalist som har tio sidor eller färre (Femina, tara, Må bra) att skriva initierat och utredande om skönhet, än för någon som har en hel tidning eller blogg (Mitte, Agneta och jag).

De nominerade är:

Agneta Elmegård
Skönhetsredaktör på Aftonbladet med stor kärlek till ekologisk och naturlig skönhetsvård. Agneta undersöker med stort intresse nya, naturliga och ekologiska ingredienser. Hon djupdyker i deras ursprung och egenskaper samt lyfter fakta om vad de kan göra för din hy och ditt hår. Texterna presenterar nya trender nyanserat och med stor kunskap. Hon drivs av att guida läsarna till en skönhetsvård som också gynnar en hållbar utveckling.

Jessica Blockström
Feminas skönhetsredaktör Jessica brinner för att hjälpa konsumenter till en frisk och välvårdad hy. Oavsett inriktning på hennes artiklar – anti-age, rengöring, solskydd – hjälper hon alltid konsumenten att hitta det som passar varje individs hudtyp. Med stor kunskap om hudvård och ingredienser guidar och inspirerar hon läsarna till hudvårdsrutiner anpassade efter hudtyp och tipsar om hur du bäst tar hand om de problem som kan uppstå med din hud.

Kicki Norman
Med sin egen tidning Daisy Beauty djupdyker hon i ingredienser, nya metoder och fyller på alla skönhetsnördars kunskaper. Hennes angreppssätt är vetenskapligt och texterna fyllda av kunskap, vilket presenteras i lättillgängliga, inspirerande och välskrivna texter. Kicki värnar om den journalistiska integriteten och köper inga påståenden som inte har en dokumenterad effekt. Med stort hjärta delar hon med sig av etik och förhållningssätt till andra redaktörer, aktörer och bloggare. Allt för att skönhetsbranschen ska tas på allvar och få den status den förtjänar.

Linnea Öst
Skönhetsredaktör som hinner med att skriva i både Tara och Amelia. Linnea är en passionerad skribent som lägger stort engagemang i att testa och utvärdera alla nyheter och nya ingredienser som dyker upp. Med stor erfarenhet, kunskap och nyfikenhet utvärderar och undersöker hon den enorma mängd nyheter, produkter och metoder som skönhetsbranschen presenterar. Linnea jobbar hårt, vilket resulterar i nyanserade och välskrivna texter inom skönhet. Hon drivs av att upplysa sina läsare om de effektivaste produkterna och ge dem den bästa rådgivningen. Linnea ger tips som du som läsare verkligen kan lita på.

Mitte Blomqvist
Skönhetsbloggare på Beautycomesclean med djup kunskap och stort intresse för huden och ingredienser. Mitte går till botten med ämnet hudvård, och reder ut begrepp inom områden som solskydd, UV-filter, hudbarriär, lagstiftning, ingrediensers egenskaper, allergener, samt nya trender och begrepp. Hon presenterar på ett föredömligt sätt vetenskaplig fakta med grafer och grafik som gör informationen tillgänglig för läsaren. Texterna visar på en ärlig omtänksamhet och hon bjuder exempelvis på tips om hur du kan använda produkter till fler användningsområden och hur du kan tillverka ditt eget oljeserum.

Vivvi Alström
Skönhetsredaktör på MåBra som värnar om läsarnas hälsa och långsiktiga välmående. Vivvi har en stor kunskap om hudvård och eftersom hon även är medicinsk journalist har hon en bred kunskap om de problem som uppstår i huden och hur du bäst tar hand om dem. Med hälsan i fokus presenterar hon nya skönhetstrender och produkter genom välgjord research och fakta från experter. Hennes produkttester är välgjorda och utförligt beskrivna. Hon hjälper läsarna att förstå vad en läkare kan göra åt de hudproblem som uppstår, och vad du själv kan göra för att få bukt med dem.

 

Är det bara jag som tycker det är synd att det inte finns en man ibland oss? Fram för fler manliga skönhetsjournalister och -bloggare!

In English: Proud to be nominated to the Beauty writer of the year award.

Visar 1-5 av 3 265 träffar.
Antal per sida
Sida av 653