Visa webbinnehåll

Blogg

Vinnare: Björn Axén Makeover + hårvårdspaket

I vår facebookgrupp Friends of Daisy Beauty är det medlemmar som undrar om vinnare av mina tävlingar och därför tänkte jag meddela vilka vinnarna är. Min senaste lyxiga tävling i samarbete med Björn Axén hade tre priser (värde: 7700 kr!). Vinnarna är:

S: vinnare av The Legacy 1963 Strengthening som är ett vårdande kit för tunt/fint hår samt en Magic Style Brush från Björn Axén Tools. Värde: 2350 kr. 

Linda: vinnare av The Legacy 1963 Nourishing som är ett vårdande kit för grovt/tjockt hår samt en Magic Style Brush från Björn Axén Tools. Värde: 2350 kr. 

Karoline: vinnare av en hel makeover (klipp/färg/styling) på Björn Axéns egna salonger i antingen Göteborg eller Stockholm samt ett personligt hårvårdskit från Björn Axéns serie The Legacy 1963. Värde: 3000 kr.

In English: Winners of hair makeover and hair care kits from Björn Axén.

Veckans Barack: Livet är fintHej alla hundar och hundälskare!

Vad snälla ni är som oroar er för mig. Matte och husse var visst också oroliga, särskilt då jag så att säga svävade på små moln hela eftermiddagen igår... Men det finns ingen anledning till oro! Så härligt som jag hade igår har jag inte haft sedan jag hittade en brownie utanför en coffee shop i Amsterdam. Jag saknade bara en yvig hårman, en blomsterkrans och ett höftskynke... This is the dawning of the age of Aquarius, the AGE OF AQUARIUS, aquaaaaariuuuuuus!

Legalise it. //Barack

Semester 2014: 11 saker du kan göra istället för att vara ute i värmen1. Sitta inomhus i telefonkö hos den lokala veterinären.
2. Vänta på att få åka till veterinären med en av okänd anledning uppenbarligen illamående hund som försöker att inte kräkas och har försökt att inte kräkas hela natten.
3. Vänta hos veterinären på att få veta om hund har blivit myrbiten i munnen eller om det är något allvarligare som hänt, exempelvis ett fågelskelett på tvären i strupen.
4. Få veta att rottweilerblandningen har starka käkar och måste därför bedövas.
5. Bli lättad när bedövade hundens svalg är fint och att halsen troligen blir bra med lite väntan.
6. Vänta på effekten av anti-bedövningssprutan som på 5-10 minuter ska få hunden att spritta upp och vara pigg som en mört igen.
7. Fundera över varför hunden nätt och jämt kan resa sig efter 20 minuter.
8. Åka hem med knarkig hund med försäkran om att den kommer vara pigg som en mört bara den får promenera lite.
9. Vänta tre timmar.
10. Ringa veterinären och få veta att de flesta hundar blir pigga på några minuter medan det så klart finns undantag som reagerar genom att vara sega i luvan med rullande ögon i många timmar, uppåt fem åtminstone.
11. Se tre avsnitt av So You Think You Can Dance.

PS. Vad för nåt i 125-kilosklassen kan veterinären rimligtvis hissa upp på undersökningsbordet i lilla undersökningsrummet? Tiger, säl, vildsvin?

Daisy Beauty Event: 10 anledningar att åka till Palma 2014


Katedralen i Palma.

1. Stämningen
Samtliga våra gäster, även sponsorer, är här för att ha en trevlig helg tillägnad vårt gemensamma intresse skönhet. Därför är stämningen uppåt, positiv, välkomnande och glittrig! Både den som åker med en kompis och den som åker ensam hittar nya vänner. Och den information som ges är bäst i Sverige. Även luttrade skönhetsredaktörer tycker att presentationerna ger lite mer än på andra pressevent.

2. Sandra Öjeland, makeupartist Maybelline
Sandra är inte bara bra på sitt jobb, hon är trevlig också. Därför blev ingen förvånad när hon tog över Maybelline-stafettpinnen efter superproffset Linda Mehrens. Och nu får du inte bara lära dig hennes bästa tricks utan också hänga med henne en hel helg. Passa på att fråga om eyelinerknep eller hur man hittar den perfekta foundationen.

3. Annica Joensuu, ordförande Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR)
Annica är en fantastisk utbildare och det hon inte vet om hudvård är inte värt att veta! Hon är en utmärkt person att fråga om allt du alltid har undrat över för hon ger tydliga och raka svar. Hon är en av våra föreläsare och det garanterar hög nivå på hela eventet.

4. Palma
En av mina absoluta favoritstäder! Eftersom jag får bestämma själv var jag vill göra event, har jag förmånen att kunna lägga eventen på platser jag själv tycker om. Palma är underbart! God mat, roliga barer, vackra miljöer. En europeisk storstad som råkar ligga på en sol-och-bad-ö.

5. DU är viktigast
Det absolut viktigaste på resorna är att våra gäster har det bra, och jag och Sam gör allt som står i vår makt för att våra gäster ska ha en både yrkesmässigt och personligt givande resa. Vi tänker på alla behov och anpassar schema och aktiviteter därefter. Behöver du hjälp med något är det bara att säga till. Vi finns till hands för dig dygnet runt!

6. Insider-information
Jag och Sam har varit på Mallorca tiotalet gånger och bestämt oss för att just Palma är bäst att bo i så senast hyrde vi lägenhet vid Plaza Major. Vi kan rekommendera beach-clubbar, vinbarer och golfbanor, vi vet att buss 3 går från Palma stad till Illetas där det finns två beach-clubbar och en bra sandstrand (och dessutom stannar utanför shoppingcentret Porto Pi – Bershka, Stradivarius, Zara Home!) och att du ska besöka El Corte Ingles matavdelning (en trappa ner) för att köpa med dig vin, manchego-ost och fuet-korv hem. Förslagsvis på måndag eftermiddag innan vi åker ut till flygplatsen för hemresa. (Spana också in min gamla restaurangguide. Du som gillar tryffel ska ju givetvis trava iväg till Mangiafuoco!)

7. Spännande nyheter
Precis som beautybloggare och skönhetsredaktörer i gänget, får du höstens hetaste produktnyheter med dig hem för att själv kunna prova. Vi snackar nu exempelvis om en hudvårdsnackis som redan är lanserad i USA (mer kan jag inte säga!!) och det allra trendigaste nagellacksmärket.

8. Jag är världens bästa reseledare
Se punkt 5 och 6.

9. Sol & bad
Just den här veckan är den svenska sommaren underbar, men du vet ju själv hur snabbt det blir kallt igen. Vore det inte skönt med 2-3 soldagar extra precis i början av september så att du kan ladda D-vitamin och solenergi inför hösten?

10. Beach-Clubs
Jag gillar Virtual i Illetas (ovan, dit kan du alltså åka lokalbuss från Palma), för jag vill inte ha sand mellan tårna när jag kommer upp från badet. Puro Beach Club är lyxklassikern och en av de elegantaste, trots att den ligger vid flygplatsen. (Hotellet med samma namn inne i Palma har en "cool" bar som du kan hoppa över, finns många bättre!) Och Gran Folies vid Cala Llamp (nedan, kräver taxi eller hyrbil) har jag besökt redan innan den fanns, när det på samma plats bara låg ett klippbad och en enkel gatukiosk (som serverade utsökta skaldjur).
På dessa badar du hela dagen och tar sedan en cocktail i solnedgången medan du lyssnar på assoft loungemusik.

Känner du att Daisy Beautys Palma-resa vore något för dig? Läs mer på daisybeauty.com/event.

Svar på tal: Gunilla, sluta titta på mina bilder

Kommentar gjord igår på ett blogginlägg från 2010:

Kommentar: Du får ursäkta mig nu, men måste bara påpeka (eftersom dina bilder dyker upp ganska ofta då man googlar på läppstift eller läppbalsam). Jag kan tyvärr inte säga att det är speciellt fina bilder, du har ojämn läppkontur , läppstift eller gloss ser otroligt kladdigt ut och smetar utanför, dessutom ser det ut som du har glömt att lägga foundation runt munnen! Önskar jag slapp se dina bilder. Tyvärr! Gunilla

Mitt svar: 

Hej Gunilla!
Självklart förlåter jag dig. På samma sätt som du får förlåta mig när jag knackar på din dörr, går in i ditt hem och säger att du har fula möbler och förresten är din lya lite sunkig också. Då kommer du självklart inte att bli ledsen och heller inte att bortförklara det med att du inte har tid att städa eller att du inte har råd med ett rymligare boende, på samma sätt som jag inte bryr mig om att du dömer hur jag lägger upp min blogg och att jag inte har tid att lägga en ny foundation mellan de tio läppbilder åt gången jag tar på kort tid eftersom jag jobbar 80 timmar i veckan.
mhv
Kicki Norman

In English: Generally my readers are so great! Sometimes unfortunately someone who is not a regular reader of this blog shows her ugly face, too.

Visar 1-5 av 2 973 träffar.
Antal per sida
Sida av 595