Visa webbinnehåll

Blogg

Pressvisning: Nivea nyheter vinter/vår 2015

Vad? Nivea presenterade ett par nyheter och ett serum som redan finns i butik.

Var? Konferenshotellet Summit, Stockholm.

Vad serverades? Chiapudding, kanske det äckligaste som någonsin uppfunnits. Om inte tusentals bantare och tusentals fitspotjejer (om det nu är två olika saker?) fått för sig att chiapudding är "nyttigt" skulle inte en jävel äta skiten. Dessutom normal frukost, som jag missade för jag var så sen.

Vilka var där? Massor av löst folk och Feminas Jessica Blockström.

Bäst: Nya pärlserumet (bild ovan) är inte bara bra utan också väldigt snyggt. Nivea har mycket bättre produkter än vad folk ger märket cred för.

Sämst: Influgen expert som visade diagram utan enheter på axlarna, heller inte visste vilken enhet som borde stå på axlarna och inte vet vilken storlek hyaluronsyran har. Om föredragshållare inte behöver kunna svara på frågor tycker jag det vore roligare att flyga in Céline Dion eller en sjöjungfru än en tysk forskare.

Kuriosa: Idag har jag lärt mig att definitionen på en vitamin är "något som kroppen behöver men inte kan producera själv". Ser man på! Är definitionen på mineraler densamma, tro?

In English: Today, Nivea held a press conference on both old and new stuff.

Daisy Beauty Awards 2015: Uppdatering finalisterna

Daisy Beauty Awards. Jag tror jag blir tokig. Men efter fyra byten verkar det nu som att alla utsedda finalistprodukter faktiskt är släppta 2014 och att alla jurymedlemmar är på plats för att kunna utföra sitt uppdrag när det ska utföras och också passar att bedöma den kategori de sitter i juryn för. Pust! Det är inte det lättaste att matcha 55 produkter med 55 bloggare. Vi har också en "medalj" där det står Daisy Beauty Awards 2015 och inte, tja, säg "Daisy Eauty Awards 2015". Det mycket som ska bli rätt.

Nu finns den kompletta finalistlistan på min blogg! Vilka produkter som vinner ser du i Daisy Beauty 3-2015, så det är ett tag kvar.

In English: The jurors and finalists in Daisy Beauty Awards 2015 are updated.

Modeveckan Fall/winter 2015: Backstage Ida SjöstedtMakeupartisterna på Ida Sjöstedts visning leds av Linda Gradin, som jag känner sedan gammalt. Hon bor vanligtvis i New York och gjorde tidigare idag även Carin Westers visning. Sminktjejerna samsas om en läppenna och singelskugga från Mac och en Dior-palett som de systerligt skickar mellan varandra för att få vissa detaljer enhetliga men alla har sitt egna smink-kit för basen. Vaselin används på amorbåge och kindben för shine.
En av tjejerna i teamet är Elva Ahlbin, som igår sminkade omslag för Daisy Beauty 2-2015.

Frida gör så klart naglarna, roséguldsminx som värms under de starka lamporna för att sedan fästas på nageln. Frida var också med på omslagsplåtningen igår.

Visningen börjar klockan 18.30 och det är min första modevisning någonsin. Jag har varit backstage förut men brukar strunta i visningarna - sminket är ändå roligast! Det krävdes Ida Sjöstedt för att jag skulle stanna kvar.Nails of the day: Burberry Nail Polish 104 StoneNär jag var i London på Daisy Beauty-event i november shoppade jag som vanligt loss på Harrod's skönhetsavdelningar (OBS! Plural!). Jag var så duktig att jag shoppade mig upp till en högre nivå i deras poängsystem. Bland annat köpte jag ett greige/beige/nude/mullvadsfärgat/mauve Burberry-nagellack, No 114 Stone. (Nude endast om du har en riktigt tråkigt grådaskig kaukasisk vinterhud som inte exfolierats senaste året.)

Penseln är bred så lacket går snabbt att lacka. Det kräver att jag går efter och "efterduttar" med penseln för att bli jämnt; "glidet" är inte optimalt, men det går ändå snabbt att lacka naglarna.

Jag vet inte vad jag tycker. Färgen är modern och fin, men jag hade så höga förväntningar så jag är ändå lite besviken. Jag var helt SÄKER på att det skulle vara DET PERFEKTA greigelacket och det är det väl inte. Men fint.Magasin: Vogue UK, Marieclaire UKVogue UK är typ den tråkigaste tidningen av de magasin som skriver om saker som intresserar mig. Vogue US är däremot fantastiskt intressant. Naturligtvis blandade jag ihop de båda och genomlider nu helgens exil på landsbygden med en fruktansvärt oengagerande tidskrift. Som tur är tog jag också Marieclaire, där både US- och UK-editionerna är läsvärda. Marieclaire UK är kommersiell, riktar sig till vuxna kvinnor och innehållet är utvalt med fingertoppskänsla. Bra beauty dessutom. Marieclaire US tar kanske sig själv på lite väl stort allvar men där finns alltid minst ett läsvärt tyngre reportage.

Varje magasinsjournalist med självaktning läser utländska tidningar inom den genre hen själv verkar. Det ingår i reporterallmänbildningen och är också en ständig källa till kunskap och inspiration.
Visar 1-5 av 3 168 träffar.
Antal per sida
Sida av 634