Visa webbinnehåll

Blogg

Daisy Beauty Event: 10 anledningar att åka till Palma 2014


Katedralen i Palma.

1. Stämningen
Samtliga våra gäster, även sponsorer, är här för att ha en trevlig helg tillägnad vårt gemensamma intresse skönhet. Därför är stämningen uppåt, positiv, välkomnande och glittrig! Både den som åker med en kompis och den som åker ensam hittar nya vänner. Och den information som ges är bäst i Sverige. Även luttrade skönhetsredaktörer tycker att presentationerna ger lite mer än på andra pressevent.

2. Sandra Öjeland, makeupartist Maybelline
Sandra är inte bara bra på sitt jobb, hon är trevlig också. Därför blev ingen förvånad när hon tog över Maybelline-stafettpinnen efter superproffset Linda Mehrens. Och nu får du inte bara lära dig hennes bästa tricks utan också hänga med henne en hel helg. Passa på att fråga om eyelinerknep eller hur man hittar den perfekta foundationen.

3. Annica Joensuu, ordförande Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR)
Annica är en fantastisk utbildare och det hon inte vet om hudvård är inte värt att veta! Hon är en utmärkt person att fråga om allt du alltid har undrat över för hon ger tydliga och raka svar. Hon är en av våra föreläsare och det garanterar hög nivå på hela eventet.

4. Palma
En av mina absoluta favoritstäder! Eftersom jag får bestämma själv var jag vill göra event, har jag förmånen att kunna lägga eventen på platser jag själv tycker om. Palma är underbart! God mat, roliga barer, vackra miljöer. En europeisk storstad som råkar ligga på en sol-och-bad-ö.

5. DU är viktigast
Det absolut viktigaste på resorna är att våra gäster har det bra, och jag och Sam gör allt som står i vår makt för att våra gäster ska ha en både yrkesmässigt och personligt givande resa. Vi tänker på alla behov och anpassar schema och aktiviteter därefter. Behöver du hjälp med något är det bara att säga till. Vi finns till hands för dig dygnet runt!

6. Insider-information
Jag och Sam har varit på Mallorca tiotalet gånger och bestämt oss för att just Palma är bäst att bo i så senast hyrde vi lägenhet vid Plaza Major. Vi kan rekommendera beach-clubbar, vinbarer och golfbanor, vi vet att buss 3 går från Palma stad till Illetas där det finns två beach-clubbar och en bra sandstrand (och dessutom stannar utanför shoppingcentret Porto Pi – Bershka, Stradivarius, Zara Home!) och att du ska besöka El Corte Ingles matavdelning (en trappa ner) för att köpa med dig vin, manchego-ost och fuet-korv hem. Förslagsvis på måndag eftermiddag innan vi åker ut till flygplatsen för hemresa. (Spana också in min gamla restaurangguide. Du som gillar tryffel ska ju givetvis trava iväg till Mangiafuoco!)

7. Spännande nyheter
Precis som beautybloggare och skönhetsredaktörer i gänget, får du höstens hetaste produktnyheter med dig hem för att själv kunna prova. Vi snackar nu exempelvis om en hudvårdsnackis som redan är lanserad i USA (mer kan jag inte säga!!) och det allra trendigaste nagellacksmärket.

8. Jag är världens bästa reseledare
Se punkt 5 och 6.

9. Sol & bad
Just den här veckan är den svenska sommaren underbar, men du vet ju själv hur snabbt det blir kallt igen. Vore det inte skönt med 2-3 soldagar extra precis i början av september så att du kan ladda D-vitamin och solenergi inför hösten?

10. Beach-Clubs
Jag gillar Virtual i Illetas (ovan, dit kan du alltså åka lokalbuss från Palma), för jag vill inte ha sand mellan tårna när jag kommer upp från badet. Puro Beach Club är lyxklassikern och en av de elegantaste, trots att den ligger vid flygplatsen. (Hotellet med samma namn inne i Palma har en "cool" bar som du kan hoppa över, finns många bättre!) Och Gran Folies vid Cala Llamp (nedan, kräver taxi eller hyrbil) har jag besökt redan innan den fanns, när det på samma plats bara låg ett klippbad och en enkel gatukiosk (som serverade utsökta skaldjur).
På dessa badar du hela dagen och tar sedan en cocktail i solnedgången medan du lyssnar på assoft loungemusik.

Känner du att Daisy Beautys Palma-resa vore något för dig? Läs mer på daisybeauty.com/event.

Svar på tal: Gunilla, sluta titta på mina bilder

Kommentar gjord igår på ett blogginlägg från 2010:

Kommentar: Du får ursäkta mig nu, men måste bara påpeka (eftersom dina bilder dyker upp ganska ofta då man googlar på läppstift eller läppbalsam). Jag kan tyvärr inte säga att det är speciellt fina bilder, du har ojämn läppkontur , läppstift eller gloss ser otroligt kladdigt ut och smetar utanför, dessutom ser det ut som du har glömt att lägga foundation runt munnen! Önskar jag slapp se dina bilder. Tyvärr! Gunilla

Mitt svar: 

Hej Gunilla!
Självklart förlåter jag dig. På samma sätt som du får förlåta mig när jag knackar på din dörr, går in i ditt hem och säger att du har fula möbler och förresten är din lya lite sunkig också. Då kommer du självklart inte att bli ledsen och heller inte att bortförklara det med att du inte har tid att städa eller att du inte har råd med ett rymligare boende, på samma sätt som jag inte bryr mig om att du dömer hur jag lägger upp min blogg och att jag inte har tid att lägga en ny foundation mellan de tio läppbilder åt gången jag tar på kort tid eftersom jag jobbar 80 timmar i veckan.
mhv
Kicki Norman

In English: Generally my readers are so great! Sometimes unfortunately someone who is not a regular reader of this blog shows her ugly face, too.

Daisy Beauty Event: Palma 2014

Nu åker vi till Palma! Daisy Beauty gör event på Mallorca 29/8-1/9 för några av Sveriges bästa beautybloggare och skönhetsredaktörer och du har möjlighet att följa med! Vi har tio sex läsarplatser kvar. Förutom egentid som du kan välja att lägga på Palmas mysiga kaféer och barer, god mat, beach-clubs som den ovan (Puro Beach Club, så här såg det ut när jag var på invigning 2006 redan, och så här också), shoppingcentret Porto Pi eller beautyshopping på valfritt spansk apotek, har vi en skönhetskonferens som inte går av för hackor!

Hör bara: Maybellines jätteduktiga makeupartist Sandra Öjeland berättar om höstens nyheter (tänk dig att sippa champagne och prata smink med henne!). SHR:s ordförande Annica Joensuu reder ut de vanligaste problemen och missförståndet inom hudvård. Och så har vi förstås mig (jag är en grym reseledare!) och många andra programpunkter och medverkande skönhetsmärken.

Men det bästa är våra gäster! Det är våra läsare, bloggvänner och journalistkollegor som gör att stämningen är champagnebubblande, fnittrig, seriös, kunnig, varm, beautynördig och vänlig på samma gång! Resan blir ett minne för livet.

"Av alla resor jag gjorde förra hösten var Daisy Beautys resa till London den som gav mig absolut mest", sa en skönhetsredaktör på en av landets största damtidningar.
"Jag visste ju att det skulle bli roligt men jag kunde inte tänka mig att det skulle vara SÅ HÄR roligt", sa en läsare. "Och tänk att få prata skönhet med dem som är lika intresserade!"

Läs mer om vår Palma-resa här på vår event-sida.


Bakom ett par anspråkslösa träddörar i centrala Palma döljer sig överdådiga lyxbaren Abaco. Jag har inte varit där sedan 2008 och min gamla blogg

In English: Daisy Beauty is bringing readers, beauty bloggers and beauty editors to Palma i August.

Shoppingtips: Geoffrey Beene Grey Flannel EdT

Så här års, när du är ute och reser, vill jag rekommendera dig att du köper med dig den här doften hem. Grey Flannel EdT från Geoffrey Beene är tydligen en klassiker från 1975, men jag har just upptäckt den. Ska jag vara helt ärlig så tiggde jag till mig den från ett besök på Elizabeth Ardens kontor (Arden har ju fler parfymmärken än de i eget namn, till exempel Britney Spears, Juicy Couture och förra årets Daisy Beauty Awards-vinnare i Årets herrdoft John Varvatos). Grey Flannel, som jag då aldrig hade sett, stod lite bortglömd (i ensam majestät?) på en hög hylla. När jag säger att jag "tiggde" så menar jag verkligen helt pinsamt skamlöst och förmodligen ganska oetiskt också. "Åååååååh, kan inte jag fååååååå den?" Utan att fatta vad det var, bara att det var en fantastisk doft som jag skulle göra till min.

Min och min. Grey Flannel är egentligen en herrdoft, så jag och Sam slåss numer dagligen om vem som ska bära den. Parfymen står mellan oss på jobbet och den som hinner först får bära den. Jag har tänkt att det vore fånigt om vi gick på möten och sånt med samma parfym på oss men eftersom Sam oftast hinner först till flaskan så börjar jag ändra mig. Och varje gång jag säger "ÅH! Vad har du för doft idag! Du doftar fantastiskt!" till Sam så är det Grey Flannel han bär. När jag bär den känner jag mig speciell, stark, smart och sofistikerad. Intelligent, medveten och kunnig. Inte direkt feminin men absolut inte manhaftig heller. I feel like a boss!

Grey Flannel kallas för en träig orientalisk doft. Toppnoterna är galbanum, neroli, petitgrain, bergamott och citron. Hjärtnoterna är mimosa, iris, violblad (vilket förklarar varför jag vill bära den!), salvia, ros, geranium och narciss, basnoterna tonkaböna, mandel, ekmossa, vetiver och cederträ. Geoffrey Beene var en New York-designer som var känd för sobra och exklusiva material.

In English: This 1975 men's classic is my new favourite fragrance. Unfortunately, it's my partner Sam's too, so we fight daily about who gets to wear it.

Semester 2014: Fortfarande dålig uppkopplingKan fortfarande inte koppla upp datorn vilket innebär att jag bara kan göra mobilinlägg med tråkiga mobilbilder, men tänkte i alla fall visa de här snajdiga solglasögonen som medföljde ett utländskt magasin. Vet inte vad jag tycker om dem, eller om idén att få ett par billiga solglajjor när jag köper tidning. Tror jag föredrar en skönhetsprodukt från ett varumärke jag känner igen. Vad är den bästa present DU har fått med på köpet när du köpt en tidning?
Visar 1-5 av 2 970 träffar.
Antal per sida
Sida av 594