Visa webbinnehåll

Blogg

Daisy Beauty Detox 2015: Var med!

Sedan 2008 gör jag en detox en gång per år, även om jag har pratat mindre om det på sistone eftersom alla detoxar, "detox" används som synonym till "banta" och folk på allvar tror att det är nyttigt och prisvärt att dricka 300-kronorsjuicer i en vecka. Jag detoxar inte för att gå ner i vikt, jag detoxar för att få ordning på matvanor och dygnsrytm, minska stressen och öka hållbarheten i kroppen och för att, i den mån det är möjligt, rensa ut en gammal slaggprodukt och en tungmetall eller så. (Läs mer här.) Och for the record: hempressad frukt- och grönsaksjuice är ett jättebra alternativ till läsk och kaffe, men kan som hälsofördel inte ersätta en balanserad kost, regelbunden (vardags)motion och att du lever ett liv som gör dig glad.

2015 gör Daisy Beauty en sjujävla beautymässa för bloggare, Daisy Beauty Expo 2015. Dagen efter den, nämligen 11 januari, kommer jag att köra igång min detox för 2015. Det visade sig att även Sam och vår annonsansvariga Christine ville hänga på, liksom några andra personer som hörde talas om detta, så vi har startat Facebook-gruppen Daisy Beauty Detox. Du, som liksom vi, vill börja året med en hälsomånad är välkommen att hänga på! Gå i så fall med i Facebook-gruppen Daisy Beauty Detox och förbered dig på fyra besvärliga och samtidigt sköna veckor, och bättre hy, minskad stress och förmodligen även mindre ont i huvud/axlar/knän/tår (eller var du nu har ont).

När jag detoxar följer jag personligt utprovade kostråd och tar personligt utprovade näringstillskott. En gammal vän till mig har utbildat sig till näringsterapeut, kinesiolog och ja, allt möjligt inom alternativ hälsa, så han hjälper mig att ta fram kostråd och piller som passar just mig under detox. En personlig ät-plan är ofta mer tillåtande än en som ska passa alla, då den generella ät-planen tar bort allt som eventuellt kan belasta kroppen och inte lämnar så mycket kvar. Min kinesiolog-kompis heter Lars och finns på Motus.se. Han är väldigt fullbokad så vill du konsultera honom – boka honom nu. 

En mer generell ät-plan, som Lars har tagit fram till tidningen ToppHälsa en gång i tiden, finns på min gamla blogg. Följ gärna den!

Vecka 1.
Vecka 2.
Vecka 3+4.
Övriga tips.

Och självklart kan du göra en helt annan detox, som passar dig, dina behov och förutsättningar och vara med! Detoxa med Daisy Beauty! Vi finns på sociala medier under #dbdetox15.

In English: Prepping and peppeing for detox in January 2015. 

Tävling: Exuviance vinterhudvård (värde: 2149 kr)

Om din hy börja anta samma gråa ton som vädret är det dags att vinna ett uppiggande och lyxigt hudvårdspaket som jag tävlar ut i samarbete med Exuviance! Ta chanse till en ny hudvårdsrutin med en mild men effektiv exfoliering i krämform, uppiggande serumpads, en intensivt återfuktande nattkräm och ett återfuktande ögonserum som ska minska påsar kring ögonen. Det finns två kit att vinna! Produkterna passar de flesta hudtyper.

I vinsten ingår:
Triple Microdermabrasion Face Polish
Skin Rise Bionic Pads
Hydrafirm
Depuffing Eye Serum

Vill du vinna? Då lämnar du en kommentar här där du berättar för min vilken/vilka av våra bloggar du följer och varför. Du behöver inte rimma eller skriva haiku, du behöver heller inte berätta varför just du ska vinna detta, en rak förklaring räcker bra!

Jag ser jättemycket fram emot ditt svar! Det kommer hjälpa mig förstå våra läsare bättre.

Vi kör en weekendtävling! Senast på måndag 24/11 2014 klockan 23.59 ska din kommentar vara postad för att du ska vara med och tävla. Glöm inte ange korrekt mailadress då vi kontaktar vinnaren per mail. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

In English: A chance to win great skincare for winter!

#dblondon14: Sammanfattning av eventet

Sju journalister och tretton bloggare åkte till London för beautykonferens. Konferens hölls på One Aldwych i Covent Garden, ett litet och personligt lyxhotell med utmärkt service.

Vår ex-bloggare Johanna Djerf var med på vår kryssning till Tallinn 2012. Hon träffade en Product Manager på L'Oréal, Therése Olsson, och blev så inspirerad att hon läste upp sina gymnasiebetyg, gick en yrkesutbildning i marknadsföring och idag är Jr Product Manager för – L'Oréal Paris makeup! Johanna syns inte själv på bilden men du ser hennes gamla Daisy Beauty-bloggheader på vita duken!

Johanna presenterade bland annat underbara kollektionen Pure Reds, där tre talespersoner kommer med varsitt rött läppstift med matchande nagellack. (Du ser mig bära två av lacken i ett tidigare inlägg.)

Att vara ett av världens största företag innebär också ansvar! L'Oréals PR-chef Maria Mossenberg (nominerad till årets bästa PR-person förra året!) berättade om det sociala ansvar och miljöansvar som företaget tar.

Apoteket AB var med och presenterade nyheter från Apoliva (duschkrämen är helt fantastisk!).

Apoteket AB hade också med sig världens bästa kemist Pär Svahnberg, som gav nya tankar kring synen på syntetiskt, kemiskt och naturligt. "Allt är kemi!" är hans budskap. Sedan kan man så klart ha andra värderingar som spelar in i valet av hudvård, tex produktionsförhållanden eller hållbarhet.

Glossybox Victoria Senkpiel berättade om arbetet bakom Glossybox – mycket intressant! – och gjorde även reklam för sitt egna skomärke som ska lanseras nästa år. På hennes bild ser du en kommande designerbox som har gjorts i samarbete med Maria Nilsdotter.

Alyson Hogg har grundat det doftfria, eller åtminstone mindre illaluktande, brun-utan-sol-märket Vita Liberata och var otroligt kunnig vad gäller ingredienser, kemi och biologi. Hon får gärna komma på fler event – vilken kvinna!

Ren Skincare berättade om sin otroliga utveckling i Sverige det senaste året. Välförtjänt! Den karismatiska och (lite väl) vassa utbildaren Rui gjorde sin sista dag på jobbet med REN, han börjar nu på märket Sarah Chapman.

Malin och Klas från Revlon gav hårinspiration. Klas har helt klart en massa intressant kunskap om hårproduktskemi, så jag hoppas han kommer med på fler event!

Har planerat att klippa av mig håret om en knapp månad, jag tror jag ska satsa på den här scarf-knuten (gjord av en scarf-fläta) fram till dess. För så här kommer det säkert att se ut när jag ska göra den själv, på mig själv.

Den enda presentationen jag inte har bilder från är Akademiklinikens, helt enkelt för att det var så mycket bra ingrediensinformation där att jag hade fullt sjå att anteckna allt. Det var också den första presentationen, och då brukar jag fortfarande vara i arrangör-läge och glömma bort att även jag får lyssna och lära. Men jag testar produkterna nu; har förhoppningar om att Pure Active Serum ska knäcka min akne.

In English: #dblondon14 included great presentations on L'Oréal Paris Pure Reds, Ren Skincare, Akademikliniken, Vita Liberata, Revlon, Apoteket AB and Glossybox. It's like being back in school – but fun!

Hår i ansiktet? Så här säger SHR


En sån här hemma-plockare borde alltså inte vara tillrådlig.

Igår skickade Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) ut en pressrelease om trådning av hår i ansiktet. Där står bland annat att läsa följande:

Första rekommendation till kunder med större mängd ansiktshår ska alltid vara permanent hårborttagning så som epilering, laser, blekning eller alkeline wash.

Hårborttagning med plockning eller trådning bör undvikas i möjliga mån. De ska inte utföras slentrianmässigt på nya kunder, unga kunder och/eller kunder med mycket tunna, ljusa hår. Detta för att alla metoder som rycker ur håret ur hårsäcken KAN stimulera till grövre hårväxt. Endast då kunden inte kan behandlas med permanent hårborttagning och/eller har behandlats en längre tid med vax/tråd/plockning kan vaxning/trådning av ansiktet utföras.

 

Brukar du tråda/plocka dig på andra ställen än ögonbrynen? Jag brukar rycka strån på hakan, och de kommer förstås tillbaka grövre, och så råkar jag alltid ta någon extrafjun av misstag och det kommer förstås också tillbaka grövre så plötsligt har jag en lite skäggdunge på hakan. Önskar jag aldrig hade börjat…

In English: Swedish Skin Therapist's Organization recommends not using threading and plucking hairs in the face because they'll possibly grow out thicker, especially finer, lighter hairs. Only for brows and for clients with darker, thicker hair, thas has already been waxing/plucking/threading for a while are these methods suitable.

Köpenhamn 2014: BalthazarDe danmarksbaserade företagen som inte gillar Daisy Beauty förstår inte vad vi gör; de förstår inte beautybloggare, skönhetsnördar eller min no bullshit-approach. Men de som lyssnar och ser vad vi "beautygeeks" har att erbjuda gillar oss VERKLIGEN, så 2015 kommer bli ett grymt år för oss, våra bloggvänner, redaktörsvänner, läsare och våra nya samarbetspartners. Åh vad jag gillar våra kreativa planer! Du skulle bara veta... Just nu firar jag dem med Pol Roger. Saknar bara dem som jag har varit här med tidigare: Therese, Linnéa, Line... Nästa gång!
Visar 1-5 av 3 092 träffar.
Antal per sida
Sida av 619