Visa webbinnehåll

Blogg

Västerbottens-Kuriren, trender och mer om cykliska silikoner

I Västerbottens-Kuriren kan du i helgen läsa en trendspaning som jag har gjort. Jag lyckades kasta in de cykliska silikonerna där också. Vi varnar för dem i vårt tv-program No Bullshit (se det på youtube.com/daisybeautymagazine!).

Daisy Beauty har via No Bullshit felaktigt påstått att EU har kommit fram till att det kan vara klokt att begränsa sin användning av tre namngivna silikoner: cyclohexasiloxane, cyclotetrasiloxande och cyclopentasiloxane. I själva verket varnar EU endast för en av dessa, cyclopentasiloxane. Däremot menar kemisten Pär Svahnberg att dessa tre silikoner är så lika varandra att det finns anledning att vara försiktig med att använda alla tre. Särskilt viktigt är det att inte använda dem i sprejform eller i kroppskrämer. En annan duktig kemist, Hanna Lassus, menar att dessa silikoner är  säkra utom just cyclopentasiloxande i sprejform och i kroppskrämer. Hon tycker att Daisy Beauty bedriver skrämselpropaganda.
"Jag önskar att vi alla kunde ta vårt ansvar för att försöka undvika skrämselpropaganda", skriver hon i sin blogg.
Jag tycker att hennes lätt suckande bön om att undvika skrämselpropaganda landar väldigt fel då Daisy Beauty är en av de tidningar som skriver skönhet absolut mest balanserat.

Dessa två kemister, som också är konkurrenter/kollegor, har diskuterat silikonernas eventuella likheter och eventuella farlighet i vår Facebookgrupp Friends of Daisy Beauty, ivrigt påhejade av apotekaren Marie Lodén och med tillrop av Olof Holmer, VD Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet. (KTF har lagt sig till med att skicka ut pressmeddelanden när de upptäcker vad de tycker är felaktigheter i vissa medier och skickade ut ett kort och korrekt pressmeddelande om de cykliska silikonerna förra veckan.) 

Friends of Daisy Beauty är en väldigt rolig facebookgrupp, som du förstår! Faktum är att de båda kemisterna är inbjudna att debattera de tre silikonernas likhet/olikhet och eventuella farlighet hos KTF, som en följd av No Bullshit och diskussionerna i vår facebookgrupp. (Jag hoppas jag får en inbjudan!) Fortsättning följer alltså.

In English: The debate on cyclic silicones is very interesting. To be continued.

Chic-galan 2015: Daniel, Ellen och SamKvällens roligaste outfit sitter på vår bloggväninna Ellen Bergström, som har en discobollhsjälm på huvudet. Världens finaste Daniel Paris och min stilige partner in crime/life/business Sam Bergenstråhle är inte lika spexiga...

"VAD SA DU?" sa Ellen. "JAG HÖR LITE DÅLIGT INNE I DEN HÄR TROR JAG."

Chic-galan 2015: GHD-loungenÄntligen här! På Chic-galan 2015, där en av sponsorerna är GHD. Stefan är VD för GHD i Sverige och har listigt nu gjort en egen liten lounge på Berns, där galan är. Han och hans snygga fru hänger med mig och Sam (och 20 andra människor) medan vi väntar på att prisutdelningen ska börja.

Chic-galan blir bättre för varje år, så jag ser väldigt mycket fram emot kvällen!Chic-galan 2015: Studio 54 (hår, naglar, makeup)Årets Chic-gala har tema Studio 54, så Bettan har gjort stort krull på mig. Naglarna från Guldknappen, som Frida gjorde i lördags, är fortfarande fina och då de urpsrungligen gjordes för den här klänningen så behöll jag dem. Sminket har jag petat på själv.
"Vad modig du är!" sa min nya kollega Krizz (Beauty by K) när hon såg mig sätta penseln i en orörd palett från Estée Lauder.
Jag fattade ingenting.
"Som använder smink du inte har använt förut till en fest!"

Kanske därför jag har en framgångsfaktor vad gäller partysmink på 50% ungefär? Idag blev det i alla fall bra. Trots att jag inte hittade en enda lysterprodukt bland mina 1500 sminkpryttlar. Grönt!Miljötips för frisörer: Slingpapper med vax frånJust nu är jag hos Bettan och gör mig redo för Chic-gala med Studio 54-tema. Jag har precis stött på Mangi som säljer Hi-Lite Wraps från W R Rayson, ett vaxat papper som används istället för folie vid slingning. Bettan säger att vaxpapper tar tid att vänja sig vid, ett par månader si sådär, men när du väl fått in knycken går det fortare att jobba med papper eftersom du slipper vika paket. Ett miljövänligt alternativ som fler frisörer borde kika på!

Visar 1-5 av 3 418 träffar.
Antal per sida
Sida av 684