javax.portlet.title.56

Blogg

Just nu: Påsklov 2015Idag och resten av veckan är jag med familjen i södra Lappland. Dagens fullspäckade schema har sett ut så här:
Vaknade, åt frukost. Skulle precis vila men då var det dags för lunch. Efter lunchen sov jag två timmar. Nu har jag vaknat och svarar på jobbmail, vilket jag kommer att göra ungefär tills det är dags för middag. Därefter: tv och bok.

Imorgon ska jag kanske ta en promenad eller skotertur, för efter att en decimeter snö föll inatt är det nu härligt vårväder. (Om jag inte läser en bok eller sover en stund istället, vi får se.)

Hundarna långkissar istället för att skvättkissa för det finns inga andra hundar att markera revir mot. Faktum är att det inte finns några bilar, hus, människor eller djur så långt de orkar springa. Vi är på vischan, på riktigt.

Fotografisk Tidskrift: Sara och Ulrika är ett fint team

Det absolut viktigaste Daisy Beauty har är läsarna. Utan läsarna är vi ingenting. Därför blir jag glad för alla läsarbrev! Ibland lite väl mycket, ibland skickar jag lång mail med föjdfrågor… Det näst viktigaste vi har är alla duktiga medarbetare. Utan våra stylister, makeupartister, journalister, fotografer, retuschörer, formgivare, korsordsmakare, illustratörer och assistenter skulle tidningen inte hålla den höga journalistiska och estetiska nivå den håller. Därför blir jag glad när andra uppmärksammar våra medarbetare! 

I senaste numret av Fotografisk Tidskrift är två av våra duktiga medarbetare intervjuade om sitt teamwork, fotograf Sara Arnald och stylist Ulrika Lindqvist. Jag älskar dessa begåvade kvinnor – de är inte bara trevliga utan dessutom roliga – och jag älskar den fina teamkänslan vi har inom Daisy Beauty.

In English: One of our stylists and one of our photographers have been interviewed about their great teamwork. Happy and proud!

Fråga: Auktoriserade återförsäljare utanför nätet

Hej Kicki!

Läste i senaste Daisy Beauty om näthandel. Jag undrar nu hur man kan veta att det är äkta vara man köper i butik? Dom kan ju bara påstå att dom är auktoriserade återförsäljare.
Hur vet jag att tex NK, Åhlens eller den "lilla" frisörsalongen på Söder där jag handlar hårprodukter, att deras varor är äkta? Det finns ju så många små salonger både för hudvård och hår nu för tiden.
Dum fråga kanske...
Om en produkt är lika dyr i butik som på nätet, kan man då utgå från att den är äkta?

Smilla

Hej Smilla!

Den enda dumma frågan är den som inte ställs. (Den enda gången jag möjligen kan tycka det är värt att hålla inne med en fråga är om du är den enda journalisten som faktiskt vill veta hur en viss hårfärg lyckas binda sina pigment till håret utan att skada det, och de andra 30 journalisterna i samma rum högaktningsfullt skiter i det. Då kan det vara artigt att vara tyst. Rent hypotetiskt, alltså.)
Det enda absolut säkra sättet att veta om någon är auktoriserad återförsäljare är att fråga varumärket du vill köpa. Vill du köpa Dior – på nätet eller i butik – och känner dig tveksam, så ring för all del Dior. Samma med Chanel, YSL, Giorgio Armani, Lancôme, Max Factor, Maybelline, IsaDora och alla andra. Ring huvudkontoret och fråga.

Lycka till!

kram,
Kicki

In English: How to know if a beauty seller is authorised – ask the brand.

Bowlingkväll med Mimass ABMimass AB har ett märke som heter Cliniccare, som jag råkar gilla. Jag råkar också gilla ägarna Håkan och Mirre. Men jag gillar dem inte så mycket att jag rullade klotet åt fel håll när vi bowlade ikväll, för jag vann båda serierna.
Med god marginal.
Och gott humör.
Hos mig, alltså.
Väldigt likt skadeglädje, faktiskt.
Alla andra var inte lika glada.
(De kommer aldrig köpa annonser hos oss igen.)

Hur som helst: Jävligt rolig kväll! Håller som bäst på att kolla bowlingbanor i Palma på Mallorca. Tänker starta svensk-mallorkinska mästerskapen framåt augusti...

FDA vs Strivectin: Skillnad på kosmetika och medicinska effekter

FDA (Food and Drug Administration), USAs motsvarighet till Läkemedelsverket, har tagit Strivectin i örat. I samband med marknadsföring av märkets produkter TL Advanced Tightening Neck Cream och Potent Wrinkle Reducing Treatment har Strivectin sagt att produkterna kan stimulera elastinproduktionen, vilket ska leda till att huden blir fastare, mer elastisk och få färre rynkor. FDA menar att en produkt som kan stimulera elastinproduktionen inte längre är kosmetisk utan medicinsk, eftersom det handlar om att ändra hudstrukturen eller hudens funktion. Strivectin får alltså inte göra sådana påståenden så länge varumärket inte säljer produkterna som medicintekniska produkter. 

FDA påminner i samband med detta om att kosmetiska produkter inte får sägas behandla akne, mjäll, rosacea, eksem, psoriasis eller få håret att växa tillbaka, eftersom alla dessa effekter är medicinska. Kosmetika får heller inte påstås verka inflammationsdämpande, förnya celler, hindra muskelsammandragningar, öka genernas aktivitet eller säga sig ha effekter som annars uppnås vid kirurgi. (Reglerna inom EU är liknande.)

Jag tycker det här är spännande. Kosmetiska produkter säger sällan att de är anti-inflammatoriska eller att de behandlar rosacea och eksem, om de inte är medicintekniska. Att kosmetika däremot "stimulerar cellförnyelse" och "stimulerar elastinproduktion" hör jag väldigt ofta. Vi kan nog se fram emot ännu mindre vidlyftiga marknadsföringspåståenden efter det här.

In English: FDA has written a letter to Strivectin, reminding what can and cannot be claimed from a cosmetic product. Interesting. 

Visar 1-5 av 3 243 träffar.
Antal per sida
Sida av 649