Visa webbinnehåll

Blogg

Idag: Bråkat i Gävle, jobbat i StockholmBörjade dagen med att diskutera omsorgen på ett demensboende i Gävle. Jag tycker så synd om alla som råkar ut för dålig omsorg. På detta boende säger personalen till dementa som kissar på golvet att det är äckligt. Så länge sådana attityder finns kommer jag att fortsätta bråka. (Tänker också på dig och din mamma, Maarit! Heja dig!)

Åkte sedan till Stockholm och gjorde glamourösa jobbsaker.

Har inte ätit ordentligt på hela dagen, har druckit fem koppar kaffe (=tre mer än jag tål) och hann inte använda min skitdyra och korkat nog icke ombokningsbara förstaklassreturbiljett så jag känner mig rätt grinig nu... När jag tänker efter borde jag ha tagit demensomsorgsmötet nu, med det här humöret, istället för imorse, när jag fortfarande var lugn och fin.

Hädanefter kommer jag alltid att åka tåg i första klass eller tyst avdelning, och alltid att köpa jätteskitdyra ombokningsbara biljetter.

Semester 2015 fast jobb: Barack, Atlas, Mist och Gandalf styr upp Daisy Beauty 6/2015Igår blev det inget bloggat, istället blev det lite jobbat! Vår Art Director Jeanette tog med sig designassistenterna Mist och Gandalf (nedan) och tillsammans med designassistenterna Barack och Atlas gick vi igenom vad vi behöver göra inför Daisy Beauty 6/2015. (Typ allt, vi har 80% kvar att göra till den 10 augusti... Ehum...)

Våra assistenter lekte och badade mer än de gjorde nytta så när gästerna hade åkt idag somnade Barack och Atlas och sov i fem timmar (ovan).

Imorgon blir det ännu ett semesteravbrott: jag måste åka till Stockholm, slå på datorn, styra upp, besöka en fotostudio och rådda produkter inför just det kommande nummer (du vet, numret vi har 80% kvar att göra på). Det är alltid lite frustrerande att ta av den planerat lediga tiden för sånt, men så är livet både som tidningschef och som entreprenör, så jag är som vanligt tacksam att jag har världens roligaste jobb!

Förra sommaren avbröt jag semestern för att gå på ett möte (av flera) som inte ledde någon vart - då. I Palma om tre veckor kommer jag att kunna visa vad Daisy Beauty gjorde istället för projektet som inte bidde av. Det bidde faktiskt ingen vantetumme - det bidde något fruktansvärt bra! Jag är så stolt över att snart kunna presentera vad.

Daisy Beauty i Palma 2015 (DBPalma15): Gästlistan

I mitten av augusti bär det av på ännu ett Daisy Beauty-event, för andra året i rad åker vi till ett av mina favoritresemål Palma. Wop wop!

Våra gäster beautybloggarna: 

Little Miss Consumer
Beauty by K
Beleza
Wysteriia
Linda Hallberg
Camellis
Fröken Rosa
Lipgloss Bitch
Kicki Burman
Sajk-Sofie
Molkan
Bex Beauty
Pixijasmine

Våra gäster skönhetsredaktörerna (som ibland även bloggar): 
Vivvi Ahlström, Må bra
Jessica Blockström, Femina
Linnea "Arga tanten" Öst, amelia/tara
Karin Nordin, SOLO
Kicki Norman, Daisy Beauty

Med på resan, och liksom jag hårt arbetande, är också vår nagelbloggare Frida Selkirk. Hon ska jobba för en av sponsorerna.

Det är väldigt roligt att vi har möjlighet att göra sådana här resor med våra skönhetsnördiga vänner och bekanta, samtidigt som det är väldigt tråkigt att inte alla bloggare och journalister i vårt 150 personer stora beautynätverk kan följa varje gång. Men det går inte – vi har bara möjlighet att bjuda mellan 15 och 20 personer, beroende på resmål.

När vi väljer vilka som blir inbjudna har det att göra med några olika faktorer, i den här ordningen: 
1. Kvalitet på bloggen (i främst trovärdighet men även text, beautykunskap och bild).
2. Bloggfrekvens.
3. Vilka sponsorer vi har och hur gästen passar dessa varumärken.
4. Bloggens storlek.
5. Att gästerna kompletterar varandra i exempelvis specialintressen, ålder, personlighet, var i Sverige de bor.

Som du ser är alltså inte bloggens storlek avgörande – och det allra viktigaste är kvaliteten! Alla våra gäster känner till och följer marknadföringslagen. De visar alltså tydligt om inlägg och länkar är sponsrade/samarbeten.

Sedan kan jag väl säga att jag tycker det är roligt att årets gästlista rymmer elva bloggare (varav två även jobbar på tidning) som inte var med i Palma förra året! Det här blir sista året i Palma så därför vill jag gärna att så många av våra bloggvänner som möjligt ska få uppleva den vackra gamla staden – stämningen, maten, människorna – tillsammans med oss. Tack alla snälla chefer, kattvakter och andra som gör det möjligt!

Följ oss på sociala medier under #dbpalma15. Den 13 augusti åker vi!

In English: So happy to be able to go to Palma, Majorca, with a group of Sweden's best and brightest beauty bloggers and editors.

Shoppingtips: Davines Oi Absolute Beautifying ShampooDet bästa med sommarstugan är att jag tydligen har lämnat en massa kanonbra produkter här förra sommaren. Som Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo.

Davines Oi Absolute Beautifying Shampo funkar som ett bra schampo. Inte anmärkningsvärt bra och heller inte dåligt. Jag brukar be våra recensenter att inte skriva "helt okej" om en produkt, då det är det uttryck som används absolut oftast i recensioner och samtidigt säger absolut minst... och Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo är "helt okej" som schampo. Håret håller sig kanske inte rent jättelänge, direkt, men känns samtidigt inte så uttorkande som superrengörande schampon kan. Förpackningen är fin och annorlunda, men det tycker inte jag är så viktigt.

Det som skiljer Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo från andra schampon är doften, som dessutom är svår att beskriva. Frukt-örtig? Gourmandtvålig? Lika delar tvättstuga och godisbutik? I vilket fall kan de här vara det godaste schampo jag använt. Eller möjligen topp 3, tillsammans med Bumble & Bumble hairdresser's invisible oil sulfate free shampoo och Nyce Intensive Shampoo.

Köp för doften! Själv hoppas jag att mitt ex av Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo håller sig fräscht till nästa år. Då kan jag bli positivt överraskad på semestern igen!

Testat: Ojon Damage Reverse Instant Restorative Hair SerumOjon är ett kul hårmärke, som numer äga av Estée Lauder och har införlivats i Origins, men som grundades av Denis Simeoni som ett självständigt märke år 2000. Simeoni hittade en "mirakelsmörja" för hår hos sydamerikanska släktingar och gav sig ut på jakt efter dess ursprung. Det visade sig vara framför allt ojonnöt som var grunden till smörjet och hela varumärket Ojon är baserat på en blandning av olika naturliga oljor, bland annat från ojonnöten. Låter galet likt sagan om Morrocanoil och arganoljan, eller hur?

I vilket fall är Ojons "hårolja" Damage Reverse Instant Restorative Hair Serum väldigt lik de flesta andra märkens håroljor men känns mindre silikonig. Kanske för att den innehåller mer konsistensgivande triglycerider än silikoner (men även silikoner, som är utmärkt i hårstylingprodukter för att bland annat minska friss). Triglycerider innehåller fettsyror och är återfuktande - i alla fall på hud, jag tvivlar på att molekylerna har samma effekt på hår. Här funkar de främst som bas för oljorna, gissar jag. Endast oljor gör att håret ser fett ut. Silikonprodukter utan oljor är svåra att marknadsföra.

Ojon Damage Reverse Instant Restorative Hair Serum är en trevlig hårolja som lägger sig tunt och fint på håret och ger styrsel till frissiga och torra hår. Har du väldigt torrt, frissigt och/eller lockigt hår kan du vilja välja en hårolja/serum med mer silikoner i.

Ojon är ett stort tv-shopsmärke i USA. (I USA och England anses tv-shop vara en erkänd försäljningkanal, inte en skämmig sistahandslösning som här.)
Visar 1-5 av 3 380 träffar.
Antal per sida
Sida av 676