Visa webbinnehåll

Blogg

Lips of the day: Suqqu och ClarinsMy lips but better: Suqqu Creamy Glow Lipstick Moist 03, en naturlig gammelrosa ton i form av mjukgörande läppbalsam.

Mini i fickan: Clarins Eclat Minute Instant Light Natural Lip Perfector 01, ett trevligt, nästan-ofärgat-men-rosa läppglans med mysig svampapplikator med ruggad yta. Förpackningen på 5 ml kommer som prov i olika sammanhang men även fullstorleksförpackningen är smidig att ha med.

Circeo juli 2015: Baia d'Argento, Biotherm, Hawaiian TropicIdag har jag legat två-tre timmar i skuggan under parasoll med SPF 30 (återapplicering efter bad!) och ändå blivit lite röd på den känsliga huden på bröstet.

Myt: Röd är ett förstadium till brun.
Sanning: Röd är en brännskada. Den bruna färgen kommer efter två-tre dagar, oavsett om du först blir röd eller inte.

Biotherm Lait Solaire Hydratant SPF 30 sjunker inte in alls i huden, vilket gör att sand fastnar överallt. Kan av samma anledning ge vita fläckar på svarta kläder.
Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion Face SPF 30 doftar beachigt av kokos men räcker inte för osolad, tunn, skandinavblek hud.

Jag hoppas hitta bättre solskydd bland min arsenal imorgon, för då ska vi ut på sjön. Blir SPF 50 på bröstet då - PLUS T-shirt!Circeo 2015: Välkommen till mitt sommarhusHär är det vita huset som ligger mitt i det grönskande, lummiga området Baia d'Argento (silverbukten), som fått sitt namn efter färgen på de närliggande sjöarna när solen går ner och speglar sig i dem. På andra sidan sjöarna finns Baia d'Oro (guldbukten), eftersom sjöarna har en annan färg sedda från andra hållet.

Baia d'Argento ligger i det större området Circeo, ungefär en timme utanför Rom. Just det här området ligger mitt i en nationalpark, så här är det inte tillåtet att hugga ner korkekarna på sin egen tomt. Förutom korkekar och ekar växer det magnoliaträd och vitvinbärsträd på gården. Vit vinbär och magnolia växer normalt inte som träd i Italien heller, det har bara råkat bli så här på grund av tur och bördig jord.

Igårkväll satt vi först ute på ena sidan och åt en modest sjurättersmiddag, sedan satt vi på uteplatsen på nedersta bilden och drack grappa. Mosaiktavlan på väggen med skeppet har pappa Renzo gjort.Circeo 2015: jag och min SPF har anläntVi kom fram! Efter tio timmar resa (don't ask) är jag och Sam framme hos fina familjen på fina sommarorten. Circeo har fått sitt namn efter förföriska sirenen Kirke (Circe), för det var här Odysseus seglade iland så imorgon ska jag sola (i skuggan då) på precis den strand den förförde Odesseus en gång satte sin fot.

Till min hjälp har jag en uppsjö av SPF 30-SPF 50 så jag räknar kallt (eller ja, 32 grader ska det bli imorgon) med gyllene färg - inte rodnad.

Circeo 2015: Avresa från ArlandaEftersom våren och sommaren har varit stressig, och jag dessutom inte riktigt hunnit med allt jag borde än, är det inte ultimat att börja semestern med en resa. Jag hade behövt ligga platt som en flundra i sängen och djupandas (och ringa de där sista samtalen...).

Men istället listar jag alla bra grejer som jag, när jag tänker efter, verkligen är lyckligt lottad att jag har i mitt liv:
*jag har vänner som jag har känt i 20 år och som trots det vill ha mig som gäst i sitt fina sommarhus
*sommarhuset ligger i en italiensk semesterort
*jag har rest så mycket i mitt jobb att jag får flygresan på poäng (=gratis)
*jag, Sam och hundarna är friska och kära i varandra (i den mån hundar känner sånt)
*hundarna har hundvakt, trots att de är två stycken och ganska stora och gärna bossar runt hundvakter (dvs inte alltid lätta att hantera)
*jag och Sam får umgås med fina människor i Italien
*italiensk mat är god
*temperaturen blir bättre i Italien än i Sverige i helgen
Visar 1-5 av 3 353 träffar.
Antal per sida
Sida av 671