Visa webbinnehåll

Blogg

Acadermia dag 3:Just nu debatteras bland annat mineralojor, parfym och hudens genomsläpplighet. Jätteintressant!

"Jag tycker om ingredienser i hudvård som jag också skulle kunna äta", säger Emma Bergqvist på Weleda.

"Vi rekommenderar både billiga och dyra krämer", säger Astma-Allergiförbundets generalsekretare Ulf Brändström, "och vi kan inte se att dyra krämer är bättre än billiga ur allergisynpunkt."

"Huden släpper igenom väldigt små mängder produkt", säger kemidoktor Pär Svahnberg. "Olika ingredienser och molekyler går igenom huden olika mycket och det handlar vanligtvis om en halv eller högst en procent."

Acadermia dag 2: Nail Systems Nail ArtIgår satt jag för första gången i en nageljury och bedömde nagelkonst. De andra tre domarna var nagel- och domarproffs, jag var gästdomare. Jag fick dela ut färre poäng än de andra och fick heller inte bedöma teknik. Dessutom fick jag en domarkurs och förhållningsregler innan tävlingen. Och det var tur för hjälp så svårt det var! Jättekreativa bidrag, fantastiska naglar och skickliga nagelteknologer.

Vinnarbidraget hade tema stickning och visade upp ett bidrag som var mysigt, färgglatt och väl genomfört. En jätterolig tävling att bedöma!Acadermia dag 2: Bantningslunch och Palina-sminkLördagen var något lugnare än fredagen i vårt coffice på Acadermia, skönhetsmässan som Daisy Beauty samarbetar med. Det gav mig möjlighet att slinka in på Allt om hälsan, en av de andra mässorna som pågår samtidigt som Acadermia, och hälsa på Dr Hauschkas förra marknadschef som idag jobbar på bantningsföretaget Slanka. Där fick jag en påse bantningssoppa och slapp således springa iväg för att äta lunch. Mycket praktiskt! Soppan var, något förvånande, god, om än full av klumpar då jag varken hade visp eller stavmixer till hands. Enda problemet var att jag var hungrig igen efter en och en halv timme, så soppan är bättre som mellanmål än som lunch.

Sedan blev jag sminkad i Palinas monter. Palina sminkar egentligen inte folk på mässan, men jag måste ha sett ut att vara i stort behov av smink för tjejerna gjorde ett undantag.

Acadermia dag 2: Hår-SOS med ColorWow och GrazetteEn av Acadermias utställare är ColorWow, ett slags hårsmink för fula utväxter. Nu har jag snygga rötter igen.

Lite längre ner i samma gång finns svenska hårföretaget Grazette Of Sweden, som lanserar nya färginpackningar. När Colormask fönas i håret får du en ny färg som håller till nästa tvätt. Också lite som makeup för håret. Hårsmink är the shit!Acadermia dag 2: PreppenFem timmar sömn senare är jag vaken och gör det jag hade trott jag skulle hinna i torsdags: Göra mig fin för Acadermia.

Och med "fin" menar jag så klart "fin på mitt sätt med mina förutsättningar". Jag har varit fnastorr i ansiktet så på med Versos nya arkmask Deep Hydration Mask som ska ge fukt med extra fukt. Jag har tvättat håret och ska när jag kommer till Acadermia be Color Wow - en av utställarna - att trolla bort min utväxt. Vem vet, jag kanske till och med hinner sminka mig idag!

Igår var en sådan dag när jag trodde att folk bjöd på tuggummi för att jag hade dålig andedräkt fastän de i själva verket bara är sådana som bjuckar. Idag är dagen när jag har fina naglar, har ätit frukost och kaffebryggarna i vårt coffice funkar.
Visar 1-5 av 3 519 träffar.
Antal per sida
Sida av 704