Depend – O2 Base Bonder

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ett baslack som lovar att skydda nageln från missfärgningar - och gör det

O2 Base Bonder från Depend är ett baslack som lovar att lägga sig som en primer mellan nageln och lacket. Den ska skydda nageln mot missfärgningar samt öka hållbarheten på lacket.

Jag som testar är 30 år, har korta naglar som lätt flisar sig i kanten och som lätt blir torra. Vanligtvis så håller de manikyr jag gör i ungefär tre dagar innan kanten blir alltför ful, detta trots att jag grundar med att köra cleanser innan jag målar baslack. Mellan lackningar försöker jag vara noga med nagelolja samt fetare hudkräm för att minimera att nageln skivar sig.

Depend O2 Base Bonder kommer i en vanlig flaska som är lätt att öppna, penseln är lagom på de större naglarna men på gränsen till för bred på lillfingret. Lacket lägger sig snabbt på nageln och jag upplever att det torkar inom en minut då det är dags för det färgade lacket. Vid appliceringen lägger den sig som ett glansigt skyddande lager och den skadade främre kanten på mina naglar där det flisar sig täcker den väl och med två lager nagellack syns inte skadan.

Hållbarheten är normal jämfört med andra nagellack om jag tittar på hållbarhet på nagelplattan som inte är skadad, men det är vid kanten där mina naglar är flisade som skadan syns redan dag två på mig. Depend O2 Base bonder orkar helt enkelt inte hålla sig fast vid den skadade delen av mina naglar. På egen hand som ett ensamt skyddande lack upplever jag hållbarheten som dålig, små millimeterstora bitar lossnar och den glansiga ytan får matta inslag redan samma dag. Det som jag kan säga att den verkligen sköter bra är att det faktiskt inte blir någon missfärgning trots test med flertal färgade lack från olika märken.

Ett helt okej baslack, men som jag inte kommer att välja som förstahandsval i framtiden.

Innehåller 11 ml.

Information

RIKTPRIS: 89 kr

Mest lästa