Skin Treat – Hydra-Infused Face Elix

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ett ansiktsserum som lovar intensiv återfuktning, men blir stram på huden och smular

Skin Treat Hydra-Infused Face Elixir är ett ansiktsserum som ska ge intensiv återfuktning med omedelbar uppstramande, plumpande effekt och på sikt minska ålderstecken. Serumet innehåller en hög koncentration av fyra olika molekylära hyaluronsyror och växtbaserat kollagen, som ska hjälpa huden att bibehålla fukt.

I produkten finns bland annat produkten är Aloe Vera och Rosa pomelo. Aloe Vera är känt för sina lugnande och återfuktande egenskaper, som ger en svalkande känsla. Rosa polemo är rik på antioxidanter och C-vitamin, som skyddar mot fria radikaler och hjälper huden att återhämta sig från yttre påfrestningar. Serumet är 100 % veganskt och 97 % naturlig.

Jag som testar är 36 år och har normal till torr hud. När jag testar produkten har jag gjort en mjölkpeeling, så huden kan absorbera hudvården ordentligt. Hudtonen är klar och min hud är i bra balans vid testperioden, som pågår i 6 veckor. Jag använder ansiktsserum i perioder annars består min hudvårdsrutin av en mild exfoliering, dag- och nattkräm samt en rengöring. Jag tvättar ansiktet varje kväll och sover aldrig någonsin med smink.

Jag använder ansiktsrengöring och toner innan jag applicerar två droppar av Skin Treat Hydra-Infused Face Elixir med tillhörande pipett. Konsistensen är en något trögflytande, vit gel utan nämnvärd doft. Vid första kontakt på huden känns serumet svalt och skönt. Produkten blir mer trögflytande när den börjar tas upp av huden och ger en klibbig känsla. Serumet absorberas ändå snabbt och ger tyvärr en oönskad stram effekt på huden. Jag följer därför upp snabbt med en dagkräm för att komplettera med fukt. Det som då händer är att serumet smular sig och små vita flagor sprids på huden.

Jag googlar för att se vad det beror på. Hur mycket produkt som tas upp av huden och om det finns produktrester kvar kan göra att en produkt smular, men även om man inte applicera hudvården i rätt ordning kan påverka. Jag väntar fortsättningsvis ca fem minuter innan jag följer upp med en dag- och nattkräm, men ändå smular sig produkten.

Jag använder serumet morgon och kväll. På mornarna är huden livlös och platt och kan jag sakna  den lyster jag brukar få av min dagkräm. Serumet passar inte min torra hud och om jag skulle rekommendera produkten så är det kanske till en fetare hud som önskar torrare produkter.

Skin Treat Hydra-Infused Face Elixir saknar återfuktande egenskaper och huden lyckas inte absorbera produkten ordentligt trots väntetid. Skin Treats produkter ska enkelt kunna blandas med varandra, men serumet fungerar sämre i kombination med andra hudvårdsmärken.

Priset är budgetvänligt och den innehåller 30 ml.

Information

RIKTPRIS: 199 kr

Mest lästa