Depend – Handcreme Dag&Natt

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En handkräm anpassad efter årstid är en bättre investering, än två handkrämer anpassade efter dygnets timmar.

Depend är ett svenskt nagelvårdsmärke som har funnits i nästan 70 år. En nagelvårdsrutin med handkräm för dag och natt är kanske inte oväntat att komma från ett väletablerat nagelvårdsmärke, men behövs det specifika handkrämer för morgon och kväll? Depend Handcreme DAG&NATT är ett resekit med två stycken handkrämer som ska vårda och återfukta torra, spruckna händer på dagen och över natten.  

Jag som testar är 36 år och mina händer blir lätt torra, framförallt om huden mellan fingrarna. Jag smörjer mina händer oftast när jag kommer till jobbet och tvättat händerna, efter lunch och som en del av min kvällsrutin. Depend handkrämsduo ska för bästa effekt smörjas ovanpå handen. Mina händer är sällan torra på handen utan i handflatorna, ibland vid naglarna och mellan fingrarna.

Jag börjar med att prova Depend Daghandcreme på morgonen och huden mellan fingrarna är synbart torr och känns stram. Doften är väldigt diskret och doftar inget speciellt, vilket jag gillar. Konsistensen är en fast kräm som inte känns för fet eller rinnig. Produkten känns skönt mjuk på händerna och är lätt svalkande. Krämen sjunker behagligt in i huden, utom på de torra partierna. Fast jag tar mer produkt och masserar ordentligt lägger sig krämen på ytan där det är torrt. Ovansidan på händerna blir sedan mjuka, men handflatorna är inte återfuktade.

Depend Natthandcreme har samma konsistens som daghandkrämen och doften är lika diskret, men ger händerna mer fukt och har bättre mjukgörande effekt på de torra partierna. Under testperioden upplever jag inte att händerna på morgonen blir mer återfuktade.

Depend Handcreme DAG&NATT innehåller lugnande Aloe Vera , E-Vitamin som är rik på antioxidanter och mjukgörande sheasmör. Daghandkrämen innehåller även kakaosmör som också har väldigt bra mjukgörande egenskaper och är rik på antioxidanter. Den ingrediens som sticker ut i natthandkrämen är Allantoin, som är en bra återfuktande ingrediens och som gör natthandkrämen mer effektiv.

Depend Handcreme DAG&NATT smörjer händerna utan kladd, men jag upplever inte en djup återfuktning som med till exempel handkrämerna från The Body Shop. Jag hade önskat en mer aktiv handvård. Depends handkrämer passar bättre till sommaren om man önskar en lättare produkt.

Resekitet kostar 99 kronor och respektive handkräm innehåller 30 ml.

Information

RIKTPRIS: 99 kr

Mest lästa