Känner du till the 60-Second Rule?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag är hemma i Malmö igen, med mängder av inspiration från dagarna i Stockholm. Under Kickis föreläsning i fredags, nämnde hon trenden med långsam rengöring – the 60-Second Rule. Det är precis vad det låter som, man ska massera in sin rengöring i 60 sekunder innan man tvättar bort den.

Vi var några som fortsatte denna diskussion igår efter expon, visst är det dumt att skölja bort sin rengöring så snabbt? Har man satsat på en bra rengöring, ska man väl ge den en chans att verka? Sofi-Charlott tipsade om Skintologys rengöring The Basics Gentle Foaming Cleanser och dess gurkdoft.

Skintology Stockholm The Basics Gentle Foaming Cleanser.

 

När jag kom hem bestämde jag mig därför för att testa, både att låta rengöringen verka i 60 sekunder och Skintologys rengöring, som vi fått med oss från expon. Det var en ögonöppnare för mig, som ansett att jag är noggrann med min rengöring. Jag inser att jag nog inte har masserat runt rengöringen mer än 10-15 sekunder. Igår räknade jag till 60, först med min förstarengöring Chanel L’Huile Anti-Pollution Cleansing Oil. Därefter blev det en första test av The Basics Gentle Foaming Cleanser från Skintology – och jag håller verkligen med om att doften är härlig. Jag ska försöka hålla mig till 60 sekunders-rengöring i fortsättningen.

Läs också:  Ansiktsmask med hyaluronsyra i hög och lågmolekyl form
Palina Calm Down Mask.

 

Söndagsmasken blev idag ännu en produkt jag fick med från expon, Calm Down Mask från svenska Palina. Den ska lugna huden, minska rodnad, stärka hudbarriären och minska ålderstecken. Det passar min hud väldigt bra efter en hektisk vecka. Den innehåller kaolin, så den känns nästan som en lermask, men den torkar inte på huden. Doften är ganska kraftigt blommig, men inget som störde mig de 10 minuter den fick verka. Masken kan sköljas bort med ljummet vatten, men det är enklare med en urkramad tvättlapp. Min hud kändes ren och klar efteråt.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa