I min serumgarderob: Cliniccare och Kiehl’s

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

 

Serumgarderob
Cliniccare EGF Extra Pure serum och Essence, cirka 650 kr/st. Helena Rubinstein Force C, 1380 kr. La Mer Lifting Eye Serum, 1955 kr. Kiehl’s Nightly Micro-Peel Concentrate, 495 kr, och Codage Serum N° 01 Hydration Intense, 10 ml för 295 kr.

 

Varje morgon rekar jag garderoben efter de plagg jag känner för. Samma gäller för i badrumsskåpets serum-hylla: vill huden ha en extra fuktgivare, mer lyster, något uppstramande? Som de flesta andra vill jag förstås ha både snabba och långvariga resultat. Allt genast, liksom.

Dr Jean-Louis Sebagh, mannen bakom märket Dr Sebagh, liknar serum vid multivitamintabletter. Enligt den gode doktorn (och många kemister jag talat med) är det helt enkelt inte möjligt  att trycka in tillräckligt många aktiva substanser i en kräm. Den förlorar i konsistens och känsla mot huden – det där som gör att vi ska vilja smörja in oss över huvud taget.

Serum, däremot, kan formuleras (skönhetssvenska för att komponera/blanda/sätta samman en produkt) med en hög halt aktiva ingredienser som snabbt går ner i huden. Det serum inte klarar av (men som krämer och lotioner är formulerade för) är att förhindra fuktförlust från hudytan. Eftersom serum ska gå ner i huden innehåller de aldrig solskydd – något som är väl så viktigt.

Just nu är jag allt som oftast sugen på lystergivande Helena Rubinstein Force C, 1380 kr, ett ”booster fluid” som är packat med C-vitamin som ger en skön värmekick på huden.På pressmötet sades att det känns när C-vitaminet aktiveras. Kanske är en gimmick, men en skön sådan. Efter några minuter följer jag upp Cliniccare EGF Extra Pure Essence och Serum, cirka 650 kr/st (känns som serum och serum), två intensiva fuktgivare i superlätta konsistenser, i koreansk anda. Cliniccare är grymt dryga, och med 50 ml per flaska har inte ens jag lyckats göra slut på de prover jag fått. På vänt står  en lite flaska Codage Serum N° 01 Hydration Intense, 10 ml/295 kr.

Till kvällen klappar jag in Kiehl’s Nightly Micro-Peel Concentrate, 30 ml/495 kr, och La Mer Lifting Eye Serum, 15 ml/1955 kr. Ögonserumet har en hiskligt tung prislapp för sina 15 ml, men det är både skönt och drygt. Än har jag inte sett något ögonöppnande lyft men huden är lystrig och återfuktad så mina livslinjer (inte kråksparkar) är följsamma, inte papprigt torra. Det räcker gott för mig.

0 0 röster
Betyg på inlägget
8 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Liselotte

Kul att du tog dig tid – och att företaget gjorde detsamma! Själv försöker jag gå in med sund skepsis – BÅDE inför de alltför positiva OCH de väldigt kritiska. (Lite ”vi ska alla dö av något och fram till dess kan vi inte leva i rädsla för vad exakt detta något ska vara”…) – men samtidigt är det intressant att höra olika röster bakom alla nya tekniker som skönhetsbranschen hoppar på (och som onekligen föregår både långsiktig forskning och lagstiftning i många fall). Kommer säkert en ”fortsättning följer” i branschen här. Men tack igen för att du lyfte det… Läs mer »

Dakota D.

Great product! So glad you shared. Hope you are having a fabulous day.

❤︎
Dakota D.
http://fannypacksandvisors.com
Instagram: @missdsquared413

Liselotte

Om det är något (köp-bart) jag gillar mer än ansiktskräm är det serum! 🙂

Men angående Clinicare läste jag detta igår: http://www.carolinehirons.com/2016/06/bioeffect-egf-serum.html
Vad tror du om EGF-grejen…?

Håkan Wahlström

Nu har den här diskussionen några månader på nacken, men diskussionen har ju levt vidare. Och på frågan om EGF och dess effekter. EGF är en rekombinant, vilket innebär en identisk kopia av något kropps eget. Och i det här fallet en tillväxtfaktor som stimulerar processer i huden. OM den kan skapa cancer, eller andra sjukdomar så bör man ta i beaktande att EGF är något som kroppen själv frisläpper vid blåmärken, vid skubbsår, vid skador som leder till att huden på ett eller annat sätt skadas. Eller vid injektionsbehandlingar, microneedling, radiofrekvensbehandlingar, IPL, Laser . Och skall man då basera… Läs mer »

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x