Lernberger Stafsing – Night Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Väldoftande nattkräm med många aktiva ingredienser

Lernberger Stafsing Night Cream är en återfuktande och reparerande nattkräm med många aktiva ingredienser. Den kommer i en beige plastflaska med pump, innehåller 50 ml. Krämen ska appliceras efter serum på väl rengjort ansikte kvällstid.

Tillverkaren hävdar att krämen med hjälp av retinol (retinyl palmitate) kraftfullt ökar hudens återbildning av kollagen och bromsar ålderstecken.  Återfuktning på djupet och en sammetslen yta åstadkoms med en polysaccharid, hyaluronsyra och jättenattljusolja. Niacinamide och plommonextrakt ska minska hudrodnad och stärka den yttre hudbarriären.  Krämen är fri från sulfat, parabener och silikon och har testat hos hudterapeuter.

Jag, som är är 50+ tillhör definitivt målgruppen för denna kräm. Behovet av att bromsa ålderstecken gör sig allt mer påmint. Jag har en tålig kombinationshud som drar åt det feta håller. Jag har njutit av att använda Lernberger Stafsing Night Cream under en dryg månads tid. Den är väldigt skön att smörja in sig med och doftar underbart, svagt av något som liknar plommon (doftnoter enligt tillverkaren:  bergamott, citron, blodapelsin, grön lavendel, ros viol, liljekonvalj, patchouli, mysk, sandelträ och heliotrop!) Jag störs inte av doften, tvärtom, men är litet frågande att man satsat på en så komplex doftbild för en nattkräm...  Krämen är vit och i precis lagom, lättabsorberad konsistens. Går in i huden och lämnar en skön, fuktig, yta utan att kännas fet. Jag har använt olika serum under krämen under testperioden. Vad jag tyvärr har svårt att uttala mig om är om Lernberger Stafsing Night Cream haft några betydande anti-age-egenskaper på min hud. Möjligen kan mängden retinol och andra aktiva ingredienser vara ganska låg. Samtidigt så kan ett långvarigt bruk av krämen ha en positiv åldersbevarande effekt på huden. Dessutom är min hud relativt tålig och van vid aktiva ingredienser, vilket kan göra att jag inte märker någon stor skillnad som andra med känsligare hud kanske gör. Vad jag däremot reagerar på är ordet "kraftfull", vilket inte känns som fallet med denna kräm, efter att ha testat den en månad. Men, en mycket behaglig nattkräm med många fina ingredienser, definitivt värd att prova! Mitt betyg blir en stark 3:a, på gränsen till en 4:a.

Information

RIKTPRIS: 479 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Nattkräm
Hudtyp: Anti-age

Mest lästa