Texture Tuesday och en vattenkräm från Caolion

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Internetz pratar konsistenser på tisdagar, så även jag! Idag har turen kommit till vattenkräm.

Caolion Peace Water Aqua Fresh Gel Day Cream, 295 kr/50 ml.

 

 

Texture Tuesday är ett begrepp i sociala medier som fokuserar på kosmetiska konsistenser.

Produkters konsistenser får en allt större betydelse för våra köp. När hudvård har blivit så bra generellt att många produkter nästan gör samma sak, blir sensoriska upplevelser som doft och konsistens ett sätt att skilja just sin produkt från alla andra.

Den konsistens jag vill lyfta idag är ”vattenkräm”. Den kan komma i många varianter av lätt konsistens, det gemensamma nämnaren är att produkten är mer transparent än krämig. Den kan vara en gelé, eller en kräm med viss transparens.

Produkterna heter ofta något med ”vatten” eftersom transparensen påminner oss om vatten, och därför har ”vattenkrämerna” också vanligtvis fuktgivande som en huvudegenskap.

Dagens vattenkräm är Caolion Peace Water Aqua Fresh Gel Day Cream. Den är inte bara en helt transparent gelé, den innehåller också små luftbubblor som får mig att tänka på kolsyra och ytterligare förstärker associationen till vatten.

Och givetvis är den återfuktande! Vilket passar mig på sommaren, medan jag på det kalla, torra halvåret behöver kraftigare hudvård.

För mig är ”vattengelérna” härliga att använda och roliga att titta på, snarare än avancerad hudvård. Men så är jag 45 år också. Män, unga och fetare hudtyper har mer behållning av dem året runt.

Andra tillgängligare ”vattenkrämer” är Avène Hydrance Aqua-Gel, 269 kr/50 ml, och Lumene Nordic Hydra 24H Water Gel, 199 kr/50 ml.

Läs också:  Favoriter 2016 Hudvård
Lite suddig bild… Men du ser ju kletigheten.

 

In English: Today’s texture is a light, watery gel from Caolion.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa