Rouge Dior Ultra Care i rödaste röda 999 – stift och flytande

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Imorgon lanserar Dior extra vårdande läppisar, Rouge Dior Ultra Care. Jag har testat klassiskt röda 999 i både flytande och stiftform och har en klar favorit!

Båda läppstiften kostar 395 kr för 3,2 g resp 8 ml.

 

Det kan inte vara lätt att få fram samma färg i två olika konsistenser men Dior har lyckats. På bilden nedan har jag stiftet på överläppen och det flytande Rouge Dior Ultra Care på underläppen. Som du ser är färgen exakt samma.

Som du också ser är det lite knepigt att applicera det flytande läppstiftet.

Jag, som nästan uteslutande, applicerar läppstift direkt ur förpackningen, utan penslar eller pennor, har inte fått underläppskanten jämn. Det är tydligen enklare att sikta med ett stift än med den hjärtformade applikatorn.

I båda produkterna finns vårdande växtoljor; i stiftet är oljorna fasta och utgör CD-logotypen som du kan se på bilden ovan.

Finishen på de båda produkterna är väldigt lik. Stiftet är något mer ljusreflekterande, men det är marginellt. (Du behöver stirra på dig själv jättenära i en spegel för att se det.)

När du klappar ihop läpparna känns, lite oväntat, det flytande läppstiftet mjukare än läppstiftet i fast form. När du känner med fingret känns det fasta stiftet tvärtemot klibbigare och det flytande torrare. Som du förstår är det alltså ingen större skillnad på känslan hos de båda produkterna när färgen väl är applicerad.

Läs också:  Hållbara läppar med Super Stay Matte Ink

Här kommer den stora och ganska överraskande skillnaden: Det fasta stiftet sitter bättre på plats än det flytande och stiftets färg sitter kvar längre!

Det flytande halkar lättare runt vid ätande eller läppsmackande och nöts (på grund av det?) bort snabbare. Lite otippat!

Stiftshylsan är klarröd och glansig med Diorrutigt silverskärp runt ”midjan”. Betydligt snyggare än det flytande läppstiftets hylsa som delvis är av frostad plast.

Som du förstår finns det ingen anledning att köpa Rouge Dior Ultra Care i flytande form, köp istället det fasta stiftet! Härligt och lyxigt!

Flytande på underläppen, fast på överläppen.

 

In English: If you want to get the new Dior Rouge Ultra Care, don’t buy the liquid one.

0 0 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Anna B

Älskar Diors läpprodukter! Har bl.a. deras Rouge Dior Liquid Lipstick 999 Matte och tycker att den sitter som berget, men blir nu sugen på att testa Rouge Dior Ultracare i stiftform, tack för tipset! 🙂

Maria

Oj vad fint. Kommer nog unna mej det fasta. Vilken fin färg. Älskar röda läppstift. Ha det bra.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x