Meraki – Sun Lotion Spf 15

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Solskydd som känns bra och snabbabsorberande på huden

Meraki -Sunlotion SPF15 beskrivs som ett vattenfast (mycket vattenresistent) solskydd som är effektiv både mot UVA- och UVB-strålar. Den ska vara fuktgivande samtidigt som den skyddar mot solens strålar och kan användas av både barn och vuxna. Den är astma-allergivänlig samt Svanenmärkt.

Jag som testat är 60 år och har väldigt ljus hud som blir röd om jag vistas i solen för länge. Numera solar jag aldrig men jag älskar att vara utomhus och då har jag alltid ett solskydd med hög faktor för att skydda huden. När jag var yngre kunde jag även få vad som kallas soleksem som kliade något fruktansvärt och det är en anledning till att jag inte solar, precis som hudcancer, rynkor och att jag inte vill bli solbränd helt enkelt. Jag använder brun-utan-sol om jag tycker att jag ser alldeles för blek ut. En bra solskyddscreme ska enligt mig inte dofta för mycket, den ska gå in i huden snabbt utan att kladda av sig på kläder och naturligtvis ska den ge min hud det skydd jag vill att den ska ha. Om produkten dessutom är vattenresistent är det ett extra plus.

Meraki Sunlotion SPF15 kommer i en rejäl tub som kan användas av hela familjen. Tuben har snäpplock som gör att den står stadig. Cremen är ganska tunnflytande, eftersom det är en lotion, den är vit och doftfri. Jag har använt den under cirka 2 veckor på ben och armar som exponerats en del för solen och jag tycker det är en bra lotion som sjunker in i huden utan att kladda. Jag kan inte direkt säga att jag upplever den som en fuktgivare men huden blir inte heller uttorkad. Jag har klätt på mig ganska omgående och inte känt att det är kletig hud någonstans.  Spf 15 tycker jag är för låg solskyddsfaktor för mig som har så ljus hy men jag har rört mig utomhus med bara ben och armar utan att bränna mig när jag använt Meraki Sunlotion SPF15. Jag kan mycket väl tänka mig att använda denna som ett solskydd för kroppen på sensommaren när solen inte är lika stark men mitt i sommaren eller vid utlandsresor föredrar jag ett högre skydd.

Innehåller 200 m


Mest lästa