Rosa lera – varför är det rosa guldet så poppis?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Du som är skönhetsintresserad och hänger i sociala medier kan knappast ha undvikit att rosa lera är en het grej. Men varför är det så poppis?

Jag har själv skrivit om Sand & Sky, det australiensiska märket som jag inte tycks bli av med bland mina Facebook- och IG-annonser. Lermasken i rosa lera är helt okej men inte värd pengarna i mina ögon. Däremot kan det vara värt att testa lite produkter som har rosa lera som grund.

Varför? Jo, för det sägs vara den snällaste typen av lera. Andra lermasker kan avlägsna både fukt och olika fetter – men den rosa ska bibehålla fukten och är särskilt snäll mot dig med känslig hy. Så därför är det verkligen att rekommendera (även om jag kanske inte tycker Sand & Sky är den bästa lermasken)

När jag var i Sydafrika senast testade jag en arkmask med rosa lera från Skin Republic (cirka 80-90 kronor):

rosa lera

 

Den var riktigt riktigt bra.

Dels var masken i två delar så du applicerar en del på ovansidan av ansiktet och en på undersidan, och sedan sitter den som ett smäck. Arkmasken i sig är betydligt tunnare än andra jag använt vilket gör att den liksom fastnar på huden. Som ett ytterligare hudlager. 

Dessutom var effekten fantastisk – jag tog tyvärr inga för- eller efterbilder men min hy blev väldigt len, fin och jämn efteråt. 

Summa summarum: masker som den här kommer jag lägga pengar på. 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Tina Sayed Nestius
50 shades of everything.

Mest lästa