Kicks – Warming Clay Mask

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Djuprengörande lermask som funkar fint på kombinerad och fet hud

Warming Clay Mask från Kicks beskrivs som en lermask som värmer upp huden när den appliceras. Masken innehåller naturliga leror bland annat kalkrik diatomitlera och montmorillonitelera vilka ska absorbera talg och dra till sig föroreningar och smuts. Masken innehåller också kurkumin, gurkmeja, vilket är rikt på antioxidanter och beskrivs ofta har anti-inflammatoriska egenskaper.

Jag som testar är 44 år och har en typisk kombinationshud, min panna är ganska fet medan resten av ansiktet är ganska normalt. Ibland kan jag dock bli lite yttorr speciellt på kinderna om det är kallt ute. Jag har lite fina linjer kring ögonen men har inga direkta rynkor i själva ansiktet förutom en bekymrande bekymmers rynka i pannan. Jag älskar ansiktsmasker och lägger mask åtminstone en gång i veckan. Jag gillar masker som återfuktar och lugnar huden och använder ofta arkmasker. Men jag gör också ganska ofta en mask för lite extra rengöring. Men då föredrar jag oftast de bubbliga djuprengörande masker som varit poppis nu ett tag före lermasker, eftersom jag ofta upplever att en lermask kan blir lite för uttorkande där min hud är normal eller torr. Bubbelmaskerna är ofta snällare och inte uttorkande men rengör ändå effektivt, en av de jag gillar just nu är Clinique Pepstart Bubble Mask.

Kicks Warming Clay Mask kommer i en tub på 50 ml och kostar ca 99 kr. Masken ska smörjas in på fuktig hud och sedan sitta på tills den torkat. Masken är lite gröngrå i färgen och ganska seg när man trycker ut den ur tuben. När man smörjer ut den på huden blir den genomskinlig och det känns lite som om jag smörjer in ansiktet med vaselin. Precis när jag smörjer ut den känns den lite varm mot huden, men jag tycker inte att jag får någon ytterligare uppvärmande effekt. På min hud torkade ett tunt lager relativt snabbt, ungefär tio minuter. Masken sköljs sedan av med ljummet vatten, när den kommer i kontakt med vatten så skummar den upp och jag tycker den börjar lukta lite lätt av liljekonvalj. En doft som jag inte direkt känt av tidigare när jag smort in och suttit med masken på. Jag tycker det är mysigt och det känns lite lyxigt att den skummar upp och det känns som ett extra rengörande steg, jag gillar doften och den bidrar till en mysig upplevelse. Masken är relativt lätt att skölja av och efteråt känns huden ordentligt rengjord men ändå mjuk och smidig. I min panna som ofta blir fet är den perfekt, där gör den verkligen en positiv skillnad.

Under min test period använde jag Kicks Warming Clay Mask en gång i veckan. Kanske är det för min kombinerade hud lite för ofta, i alla fall för de områden där huden inte är fet. För på tredje användningen känns huden på kinderna lite stram, troligt är att jag maskat bort lite för mycket av hudens egna oljor. Men använda den som en djuprengörande mask lite då och då kommer jag absolut att fortsätta göra.

Sammanfattningsvis är Kicks Warming Clay Mask en bra djuprengörande mask, som särskilt gör skillnad på fetare hud men som också funkar på normal hud. Masken ger en lätt uppvärmande effekt och när den blandas med ljummet vatten skummar den upp och doftar lite extra. Betyget blir en trea.

Information

RIKTPRIS: 99 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Budget
Hudvård: Ansiktsmask
Varumärke: Kicks

Mest lästa