Min nya magisk återfuktande favorit-essence The Time Reset Aqua från Ipsa

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Ipsa är ett japanskt märke som har gjort en helt fantastisk essence, The Time Reset Aqua.

Fast det är ingen essence, enligt Ipsa. Det är ett vatten! Ipsa gör även essencer som heter essencer.

Ipsa The Time Reset Aqua kostar motsvarade 750 kronor för 200 ml. Finns inte i Sverige.

 

J-beauty sägs kunna bli det nya K-beauty. Efter flera år av fascination över koreansk kosmetik, som är lekfull, prisvärd och effektiv, förväntas den lyxigare, mer långsiktigt uppbyggande hudvården från Japan bli nästa trend.

En koreansk trendprodukt som har slagit stort är essence. De essencer vi normalt ser här i Sverige är hudvårdande ansiktsvatten. Förr var ansiktsvatten sista steget i rengöringen, nu kan det lika gärna vara första steget i att vårda och bygga upp huden. I det senare fallet brukar ansiktsvattnet enligt asiatisk modell kallas ”essence”. Om jag utgår från funktionen hos de essencer som finns i Sverige idag skulle det här vattnet vara en essence.

I vilket fall är Ipsa The Time Reset Aqua en  lättflytande vätska med fantastisk återfuktning. Även under strama huddagar i vinter har det ibland räckt med endast denna tunna hudvård för att huden ska hålla sig mjuk och återfuktad. Rena underverket!

Enligt Ipsas hemsida beror den fantastiska återfuktande effekten på 1000 miljarder (!) olika fuktbevarande molekyler, ingredienser som stimulerar hudens egen fuktproduktion och att The Time Reset Aqua även stänger in hudens egen fukt.

Läs också:  Söndagsmasken blir två sheet masks från Babor

The Time Reset Aqua ska även reglera hudens oljeproduktion och jämna ut hudstrukturen. Det har jag inte reflekterat över, däremot är återfuktningen anmärkningsvärt bra. Jag har använt den inte bara på egen hand utan också under olika krämer (ej syror) och den har funkat med alla.

Tidigare har Guerlain Abeille Royal Honey Nectar Lotion varit min ”golden standard” mot vilken jag har jämfört alla andra essencer. Ipsa The Time Reset Aqua är bättre!

Om det nu är en essence vill säga.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa