Min basrutin- Hållbart och enkelt

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Att lägga en bas kan se olika ut. Vi gör alla olika samt att vi ändrar våran rutin då och då. Jag tänkte att jag skulle förklara hur jag gör när jag gör min basrutin.

Foundation

Även här kan det se olika ut men jag tänkte jag skulle förklara hur jag lägger min foundation just nu. Detta är det sättet jag tycker fungerar bäst för min hud så som den är nu och det ger det resultat jag vill ha. 

Jag varierar mig oftast mellan BeautyBlender och denna borste från Real Techniques. Ibland kan jag uppleva att en blöt BB inte ger det resultat jag är ute efter. Denna borste är mjuk men ändå väldigt tät. Kommer inte ge dig några streck efter borsten utan kommer att blanda ut din foundation riktigt bra. Jag som haft en väldigt torr hud vill ju absolut inte att det ska komma fram mer än vad det redan gjort. Att jag skriver gjort är för att den mår bättre nu men har fortfarande lite torra partier kvar. 

Mac fix +

Jag brukar spraya lite mac fix + på både hud och borste innan jag börjar lägga foundation. Jag tycker att om jag har en lätt fuktad borste så kommer min foundation lägga sig snyggare. Behöver spraya borsten två gånger, så ca 1 gång per ansiktshalva. 

Puder

Det puder jag oftast använder är Paris Berlin Hightech loose powder i HT 20. Om man som jag haft/har en torr hud så vill vi inte att det ska framhävas mer. Ibland kan det vara så att en foundation torkar ner rätt mycket och det krävs mindre puder. Så ta puder där du känner att du behöver. Vi har alla sätt när man ska baka och lägger väldigt mycket puder under ögonen eller liknande. Jag kan inte göra detta, jag ser super torr ut efteråt.

Puff

Min hud behöver inte ”bakningssteget”. Men jag tar oftast min puff från Linda Hallberg, tar upp lite puder så att puffen får upp jämt med puder. Sen gnuggar jag puffen lite lätt ihop. Detta gör ju att du arbetar in pudret i puffen, och det kommer inte heller ge lika mycket puder på huden. Jag trycker sedan lätt under ögonen och över ansiktet. Jag behöver aldrig lägga något mer puder under dagen, jag har fotfarande kvar ett glow i ansiktet. Men jag som aldrig har oljig hud behöver inte tänka på att det kommer bli oljigt under dagen. 

Torr känsla

Du kanske ogillar den torra känslan som kan bli med puder eller du kanske tycker att det syns att du lagt puder. Trots att du lagt väldigt försiktigt. Jag brukar avsluta med att spraya lite Mac Fix + på puffen och sedan trycka lätt över ansiktet. Innan jag börjar trycka puffen över ansiktet så duttar jag puffen lätt 2 gånger mot handen. Detta är om det har samlats extra mycket mist på ett ställe så vill jag inte att det lägger sig på huden. Jag älskar känslan när man precis lagt puder och sen får trycka lite lätt med puffen över detta. 

Hållbar bas

Jag tycker att min bas håller sig jätte bra under dagen, även om jag inte lagt primer. Att arbeta in sin bas ordentligt, hur du än gör det spelar stor roll. Vill vi ha en hållbar och jämn bas så kan vi får lägga någon extra minut på den. 

Produkter.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Sofie-Charlotts palett

Mest lästa