Yon-Ka Paris – Aroma-Fusion Vitalite Creme Mains Repairing Hand Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En härligt citrusdoftande handkräm som räcker länge

Yon-Ka är en fransk hudvårdsfirma etablerad 1954, men som kanske inte är så känd för oss svenskar. De var pionjärer inom aromaterapi, och därför är det helt naturligt att doften är en stor del av upplevelsen av den här handkrämen jag provat. Den kommer i en uppiggande orange plasttub på 50 ml med ett vitt "snäpplock" som är lätt att både öppna och stänga, även med härligt nyinsmorda händer, och tuben kan naturligtvis stå på locket också, vilket kan vara praktiskt om man vill få hjälp av gravitationen för att få ut det allra sista ur förpackningen. Jag uppskattar att det inte är skruvlock på denna handkräm, dels för att locket inte kan försvinna, och dels för att det är så mycket enklare att öppna och stänga med ett sådant här lock.

Jag är en 42-årig stockholmskvinna, och det första jag tänkte på när jag använde den här handkrämen, vars fullständiga namn är Yon-Ka Paris Aroma-Fusion Vitalite Creme Mains Repairing Hand Cream, var den kraftiga citrusdoften. Det är en frisk doft som påminner om nyskalad apelsin.

Mina händer är i vanliga fall, särskilt när det är kallt ute, ganska torra. En sak som jag verkligen gillar med Yon-Ka Paris Aroma-Fusion Vitalite Creme Mains Repairing Hand Cream är att den känns reparerande, alltså att den hjälper huden att ta hand om sig, och inte bara lägger sig som en skyddande hinna ovanpå. Det känns som att den innehåller näring som huden tar upp lätt. Den är rik, och ganska fet, men inte så att det kladdar efter att den "gått in". Händerna blir mjuka och smidiga, och det är först när man tvättar händerna nästa gång som man kommer ihåg att man har den här handkrämen, då händerna inte blir lika blöta som vanligt. Jag skulle vilja påstå att effekten hos den här vårdande handkrämer räcker lite längre än vad den gör hos många andra handkrämer.

En doftkänslig person i min närhet har också provat denna handkräm och gett tummen upp, så den innehåller inga konstiga ingredienser som irriterar hans luftvägar åtminstone, även om den faktiskt enligt innehållsförteckningen innehåller ospecificerad "parfym".

Förutom citrusskalsoljorna så är huvudingredienserna (utöver vatten) sheasmör och kokosnötsolja finns bland annat glycerin, vindruvskärnsolja, bivax, olivolja, solrosfröolja, extrakt från rosmarinblad, oljor från lavendel och timjan.

Något ytterligare jag gillar med Yon-Ka Paris Aroma-Fusion Vitalite Creme Mains Repairing Hand Cream är att den funkar som nagelbandskräm också. Den är bättre än de flesta andra handkrämer jag provat.

Information

RIKTPRIS: 175 kr

Mest lästa