Dr Belter – Intensa Aquasilk Treatment Set

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Trestegsbehandling som lämnar huden mjuk och len

Dr Belter Intensa Aquasilk Treatment Set består av tre steg: exfoliering, återfuktande sheet mask och slutligen ett återfuktande serum. Behandlingen jobbar med att förfina porernas utseende, återfukta samt strama åt huden och den ska också jobba mot hyperpigmentering och minska mimiska rynkor.

Jag som testat är 40 år och har kombinationshy med en oljig t-zon och torra kinder. Jag har också en ganska ojämn hudstruktur med en del gamla acneärr, stora porer och en del hyperpigmentering efter oförsiktigt solande tidigare i livet. Som om inte det vore nog har jag märkt av en minskad fasthet i huden de senaste åren. Jag tycker om långa hudvårdsrutiner och använder både syror, retionol och c-vitamin för att jobba med mina "skavanker". Jag använder ofta sheet masks och väljer oftast mask efter hudens tillstånd. Dr Belter är ett märke jag hört talas om, men jag har inte provat något från dem tidigare.

Det första steget är alltså exfolieringen. Det består av en liten "vante" som är indränkt i en essens som innehåller bland annat 9 procent AHA-syror (mjölksyra, glykolsyra och citronsyra). Det är en ganska potent blandning så om du har känslig hy skulle jag nog vara lite försiktig. Jag som är van vid syror ser bara till att ta det lite lugnt med andra syror dagarna innan jag tänkt att testa Dr Belter Intensa Aquasilk Treatment Set. Efter att ha rengjort huden ordentligt så trär jag på den lilla vanten över ett par fingrar och stryker den över huden, men undviker området runt mun och ögon. Det pirrar och sticks lite. Enligt instruktionerna ska man skölja av syran när man är klar, men jag väntar ett par minuter innan jag gör det för att låta dem verka ordentligt.

Steg två är sheet masken som är tillverkad i ett mjukt och skönt material och har en bra passform. Essensen innehåller bland annat hyaluronsyra, aloe vera, grönt te och extrakt från tusensköna och fläder. Masken ska verka i 10-15 minuter innan den tas av. Jag väntar en kvart, men hade nog kunnat bära den ytterligare ett tag då det fortfarande är gott om essens kvar i masken när jag tar av den. Jag klappar in essensen som ligger på huden och känner att huden känns mjuk och återfuktad.

Därefter trycker jag fram serumet ur den sista påsen, det sista steget i behandlingen. Det står att man ska smörja in både ansikte och hals, men eftersom jag bara lyckas pressa ut cirka tre droppar serum ur påsen så nöjer jag med att smörja in ansiktet. Det känns som att det är lite snålt med serum, jag hade gärna sett att man fick ett par droppar till. Innehållet i serumet består bland annat av silkesproteiner, hyaluronsyra, antioxidanten Q10 och stärkande provitamin B5.

Efter färdig behandling avslutar man med sin vanliga hudkräm. Huden känns mjuk, slät och återfuktad. När jag tvättar och smörjer in ansiktet dagen efter så njuter jag av hur slät huden känns. Jag märker ingen effekt på fina linjer, men det hade jag inte förväntat mig efter en användning. Jag märker inte av någon irritation alls.

Dr Belter Intensa Aquasilk Treatment Set var en trevlig bekantskap. Den kändes proffsig och lite lyxig att använda. Jag kan absolut tänka mig att köpa den igen.

Priset för en behandling är 129 kronor och det är den väl värd. Jag kan rekommendera Dr Belter Intensa Aquasilk Treatment Set till alla utom de som har känslig hy.

Information

RIKTPRIS: 129 kr

Mest lästa