Veckans recap # 214 – från läppstift till hästskosöm

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Från läppstift till hästskosöm – mitt liv har ändrats en del de senaste 14 dagarna, det är säkert. Från att ha tiden till att testa hur många produkter som helst under en dag väljer jag nu det säkra framför det osäkra. Jag orkar knappt tänka överhuvudtaget när jag går upp så tidigt på morgonen. Ännu mindre tänka på att välja ut nytt smink att testa. Så vart kommer hästskosömmen in? Mitt nya jobb är alltså som personalansvarig på en fabrik som tillverkar hästskosöm.

Arbetsuppgifterna är ganska lika de jag hade på mitt förra jobb. Det som skiljer sig mest är att det här är industri med väsnande maskiner, skor med stålhätta, hörselskydd och skyddsglasögon. För att inte glömma för mig nya rutiner, kollektivavtal och säkerhetsföreskrifter. På kontoret där jag håller till mestadel av tiden gäller inte samma regler för skyddsutrustning såklart.

läppstift till hästskosöm

Sen verkar det inte vara så lång från läppstift till hästskosöm som jag trodde. AB O Mustad & Son (Mustad & Søn) köpte upp Brittiska United Horse Shoe and Nail Co Ltd i Göteborg 1912 och flyttade därefter denna verksamheten till stället jag nu jobbar på. Fabriken i Göteborg blev efter flytten använd till att producera tvål och kosmetika av samma företag. Ni ser, söm och kosmetika är nästan samma sak, fast bara nästan.

Läs också:  Veckans recap #114 - Event med by Terry, dr. Brandt och Codage

Bloggandet framöver kan bli lite sporadisk beroende på vad jag hinner med de få timmar som är kvar av dygnet. Ibland måste man bara andas lite också, och för all del sova.

Amelie Soie

Amelie Soie Holiday Collection

Deras Holiday Collection kommer i en ursnygg cylinderformad grå sammetsbox med präglad logga i silver. Den innehåller Amelie Soie Beauty Pillow i 100% mulberrysilk tillsammans med nyheten Amelie Soie Beauty Silk Sleep Mask, också i 100% mulberrysilk. Ska du ge någon en lyxig julklapp, är det denna. Priset är 1595 kr.

Varför mulberrysilk? Jo för att den minimerar dina sovrynkor – Bibehåller hudens fuktnivåer – Minskar tovor/frissighet – Motverkar klyvna hårtoppar – Ger ditt hår mer glans – Verkar lugnande på den känsliga huden kring ögonen – Allergivänligt – Temperaturreglerande

Behöver jag säga att jag sover himla gott? Håret behöver jag inte spendera mer än 30 sekunder på om morgonen då det är lika fint och stylad som när jag lade mig 6-7 timmar tidigare. Alla behöver örngott i siden. För håret och hudens skuld.

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Therese

Vad kul att höra Hilde! Kan bara instämma med de fantastiska egenskaperna du beskriver om mulberrysilk. Lycka till med det nya jobbet. /xxx

Hilde
Hudvårdstokig lyxnorska utan skam.

Mest lästa