Yon-Ka Paris – Lait Hydratant

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Skön kroppskräm med ljuvlig lavendeldoft

När det kommer till kroppsvård är nog lavendel min absoluta favoritdoft. Det är en doft som får mig att slappna av och må bra. Tantig enligt vissa, oemotståndlig enligt mig.

Yon-Ka Paris är ett franskt märke som jag aldrig hört talas om tidigare. Lait Hydratant är en kroppskräm som innehåller essentiella oljor från bland annat lavendel och petitgrain. Den innehåller också mjukgörande mandelolja och druvkärnolja samt vitamin E. Enligt tillverkaren ska man kunna förvänta sig en mjukare, lenare och mer smidig hud.

Jag som testat är 40 år och har normal till torr hud på kroppen. Jag tycker om att att ta väl hand även om huden på kroppen, även om ansiktet får mest kärlek. Eftersom jag har ont om tid på morgnarna så duschar jag oftast på kvällen. Jag smörjer alltid in mig efteråt, om jag inte gör det börjar huden oftast klia av torrhet. Jag uppskattar kroppskrämer som doftar gott, som återfuktar bra och som sjunker in relativt fort i huden. De får helst inte vara alltför feta heller då tjockare krämer ibland tenderar att ge mig finnar på ryggen. Body butters funkar till exempel på mina torra ben, men de blir för mycket för huden på resten av kroppen.

Yon-Ka Paris Lait Hydratant är en så kallad body milk, alltså en lättare body lotion. Krämen kommer i en tub med snäpplock som rymmer 200 ml. Krämen är ganska tunn i konsistensen men inte rinnig. Den doftar helt underbart och är perfekt avslappnande för en kvällsduschare som mig. Den sjunker också in i huden snabbt. Jag känner mig inledningsvis lite tveksam på om den kommer att vara tillräckligt återfuktande för min hud, men även där blir jag nöjd. Huden håller sig mjuk, smidig och återfuktad mellan duscharna och jag har inte alls känt mig torr.

Yon-Ka Paris Lait Hydratant är en riktigt mysig och bra kroppskräm. Det enda minuset enligt mig är priset. 560 kronor för en kroppskräm är lite i överkant för mig.

Information

RIKTPRIS: 560 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Kroppskräm
Hudtyp: Alla
Varumärke: Yon-Ka Paris

Mest lästa