Babyfacial med Drunk Elephant

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Enligt Drunk Elephant är produkten Babyfacial™ en pro-quality AHA/BHA “facial”. Den innehåller 25% AHA syra och 2% BHA syra vilket låter som krut. Frågan är om den verkligen är så kraftfull som procentsatsen på 25% AHA syra indikerar?

Märk att DE inte använder vad de kallar The Suspicious 6 i sina produkter. Det vill säga parfym, irriterande essentiella oljor, silikoner, SLS, kemiska ingredienser i UV skydd och alkohol. Jag är positivt överraskad över hur fina konsistenser de fått på sina produkter utan silikon tex. Vad jag gillar mindre är att de skyller ifrån sig kritik om någon använder deras produkter tillsammans med produkter innehållande några av The Suspicious 6.

Babyfacial

Vad är T.L.C. Sukari Babyfacial™? Det är en exfolierande ansiktsmask som läggs i ett tunt lager och ska sitta på huden i 20 minuter innan den sköljs av. AHA syrorna som finns i produkten är glykolsyra, vinsyra, mjölksyra och sitronsyra. BHA är salisylsyra. Här ska döda hudceller bort, och porerna städas 1 gång per vecka.

För vem? DE skriver att de hade alla hudtyper i åtanke när de gjorde produkten, och har hittat en pH nivå som är rätt för de flesta hudyper (3.5 – 3.6). Detta tillsammans med rätt ingredienser som jobbar bra ihop ska ge en effektiv exfoliering utan att huden blir röd eller känslig.

Läs också:  Lyx för händer och läppar från La Mer

Vad finns i pumpflaskan? Förutom syra-ingredienserna finns antioxidanter, sodium hyaluronate crosspolymer (en typ av hyaluronsyra), Niacinamide och enzymer.

Vad tycker jag? Jag har all respekt för syra i hög procent som utgångsläge och var smått nervös första gången jag skulle testa produkten. Jag hade låtit bli andra syror under en tid innan för att vara på säkra sidan. Det blev inte alls som förväntat faktisk. Jag kände och känner fortfarande i princip inget under de 20 minuterna masken är på huden. Antingen är jag inte yttorr, eller så ligger pH värdet på en väldigt snäll nivå som DE hävdar att Babyfacial gör. (Läs mer om syror och pH värde här hos Lab muffin om du vill nörda ordentligt)

Ja, huden blir bebislen och ren efter en omgång med Babyfacial, så den lever upp till sitt namn. Det är en bra mask, fast jag förstår inte helt hajpen. Det finns många exfolierande masker redan i Sverige som har samma egenskaper. Jag är också riktigt förvånad över att DE skriver på sin Instagram att masken inte kommer säljas i UK pga den höga halten syror. Jag vet att den bara säljs i USA och varken Canada eller Australien har den i sitt DE sortiment. Vi får se vad som händer när produkterna trillar in hos Space NK under hösten.

 

Läs också:  Veckans recap #86 - Sneak Peak
0 0 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Anna

Hej!!
Nyfiken på andra exempel på liknande masker som du nämner och har gillat, jag har testat DE BF en gång och gillade den mycket, bra effekt på min hy utan negativa bieffekter/känslighet så intresserad av liknande eftersom denna är krånglig att få tag på..

Anna

Tack för tipsen, den där Mask 15 har jag haft i shoppingkorgen ett par gånger men aldrig slagit till så kanske får bli ett test på den, för det här med bara tillgängligt i USA orkar jag inte riktigt med…

Hilde
Hudvårdstokig lyxnorska utan skam.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x