Det stora problemet med nya Strawberry Clearly Glossing från The Body Shop

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

The Body Shop kommer med frukthårvård – här kommer både bu och bä om sommarens Strawberry Clearly Glossing-duo.

Strawberry Clearly Glossing Shampoo, Strawberry Clearly Glossing Conditioner, båda 95 kr/250 ml

 

Förra året rönte The Body Shop stora framgångar med relansering och uppdatering av sin hårvårdsserie med banan. Truly Nourishing Banana Mask blev en av mina favoriter. Även Daisy Beauty Awards-juryn gillade den och gav den pris som ”Årets hårvård” (se Skönhetsredaktörernas kommentar).

Nu släpper The Body Shop ny, bärig hårvård. Veganska Strawberry Clearly Glossing Shampoo och Strawberry Clearly Glossing Conditioner ska ge håret fantastiskt glans. Produkterna marknadsförs som silikonfria* och ingredienserna som lyfts fram är aloe vera och – så klart – jordgubbe.

De marknadsförda (och säkert ganska dyra) ingredienserna jordgubbe och aloe vera finns i mycket liten mängd. Så brukar vara fallet med The Body Shop.

Ingredienslistan på en produkt skrivs så att ingrediensen det finns mest av står först och sedan listas ingredienserna i fallande ordning**. Där kan vi se att både jordgubbe och aloe finns i mindre mängd än exempelvis parfym och konserveringsmedel.

Jag har så klart testat schampot och balsamet. Mitt hår blir inte alls speciellt glansigt. Däremot blir det anmärkningsvärt mjukt och lättkammat!

Jag gissar att grundreceptet är snarlikt Truly Nourishing Banana-formulan, eftersom effekten av hårmasken är väldigt lik den jag får av Clearly Glossing-duon. Håret blir silkigt, sensuellt och bekvämt! Men vad gör det när jag inte står ut med doften?

Läs också:  Underbar djuprengöring för håret som även min hårbotten älskar 

Jag kan inte tänka mig att någon äldre än tolv år tycker att den kvalmiga, artificiella, barnsliga jordgubbsdoften hör hemma i ens badrum och framför allt inte i ens hår!

Medan Banana-serien hade någon slags lekfull retrodoft av skumbanan, som många faktiskt tycker om, har jag jättesvårt att föreställa mig samma förtjusning över en doft av billig jordgubbskräm. Vi får väl se om jag har rätt.

Är du väldigt täppt i näsan och tänker umgås med människor i samma tillstånd så är det här jättebra hårvård för lent, luftigt och lättkammat hår.

 

*Av de silikoner som används i kosmetika idag bryts så gott som alla ned snabbt. Det finns alltså ingen anledning till miljöpanik vid ordet ”silikon”.

**INCI Strawberry Clearly Glossing Shampoo:

Aqua/Water/Eau, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Hydroxide, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Parfum/Fragrance, Sodium Benzoate, Hexylene Glycol, Polyquaternium-10, Glycerin, Fragaria Vesca Juice/Strawberry Juice, Salicylic Acid, PPG-5-Ceteth-20, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Limonene, Sodium Acetate, Isopropyl Alcohol, Sodium Hydroxide, CI 14700/Red 4, CI 17200/Red 33.

INCI Strawberry Clearly Glossing Conditioner:

Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Esters, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Parfum/Fragrance, Glycerin, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Fragaria Vesca Juice/Strawberry Juice, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Chlorhexidine Digluconate, Citric Acid, Salicylic Acid, CI 14700/Red 4, CI 19140/Yellow 5.

In English: Not a fan of the childish strawberry fragrance of the Strawberry Clearly Glossing Shampoo and Strawberry Clearly Glossing Conditioner from the Body Shop.

Läs också:  Direkt från duschhyllan - Label M
0 0 röster
Betyg på inlägget
13 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mia

Jag får astma av Body Shops grejer för de doftar otroligt starkt, vilket irriterar mina luftvägar

Theresa

Jag tycker det är mer okej att det doftar jordgubbe i duschen än banan, vet inte varför, för jag gillar att äta bananer….måste vara något psykologiskt hos oss som triggar dessa aversioner! Jag har ratat hela bananhypen pga bananerna, men älskar TBS jordgubbsduschgel, så himla trevligt att få duscha i jordgubbar på morgonen!

Sanna Ek

Hur var banan schampoo och balsam? 🙂

maria

Jag älskar doften. Är väll härligt att lukta jordgubbe.

Elisabeth

Jag som tvättar håret med balsammetoden tycker det är lysande att det är silikonfria produkter. Jag använder gärna silikoner men inte i krullet 🙂

Ulrika

Samma här! Använder jag balsam med silikon så går det aldrig att hålla ihop lockarna efteråt, trots massor med hårgelé. Det blir bara ett stort burr! Vore kul med ett test om det finns någon vattenlöslig silikon som faktiskt försvinner när man sköljer.

Jennifer Ruuska

Jag gillar inte doften på deras jordgubbsserie för kroppen men gillar faktiskt lukten på schampo och balsam

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x