IDUN – Moisturizing Cleansing Micellar Water

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ett micellärt vatten i en sprayflaska som därför även tjänar som mist

Jag som testar är 27 år och brukar använda micellärt vatten dagligen så jag såg fram emot att testa IDUN Moisturizing Cleansing Micellar Water. Det som var nytt för mig var att detta vatten även kunde användas som en mist under dagen.

IDUN Moisturizing Cleansing Micellar Water har en neutral doft vilket jag tycker är bra då det är en produkt som jag använder under andra produkter från andra märken som därav har andra dofter såsom serum och ansiktskräm.

Produkten kommer i en sprayflaska, vilket jag inte har sett tidigare för ett micellärt vatten. Ett spray ger ganska liten mängd av produkten i syfte att rengöra ansiktet med en bomullspad. När sprayen ska användas som mist är det däremot en lagom mängd.

IDUN  Moisturizing Cleansing Micellar Water tar bort smink och orenheter men det kräver några omgångar och bomullspads för att bli helt ren. Till exempel så är det lite svårt att ta bort min mascara och den är inte vattenfast. Produkten smakar inte äckligt och jag kan därför använda den utan problem även för att ta bort läppstift. Det är en av de stora fördelarna med micellära vatten; att de kan användas över hela ansiktet inklusive ögon och läppar.

Jag tycker det är ett stort plus att IDUNs micellära vatten är veganskt och vattenbaserat vilket är bra för en torr och känslig hud. Min hy stramar inte efter användandet, även om jag efter stund såklart använder ansiktskräm och ibland även serum. Jag tycker att det kan vara uppfriskande att använda mist under dagen men det är inget som min hy behöver då den snarare blir fet än torr efter en dag. Innehåller 150 ml.

Under samma testperiod testade jag Niveas MicellAIR Skin Breathe, vilket är lite billigare men kommer inte i en sprayflaska, vilket jag märkte med denna produkt att jag gillar! Niveas tycker jag dock är en aning bättre på att få bort sminket. Däremot tycker jag, i den aspekten, inte att någon av dem slår Garniers Micellar Cleansing Water för torr hud.

Information

RIKTPRIS: 219 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: Idun Minerals
Övrigt: Vegansk

Mest lästa