Mon Sun – Rush Hour Booster Mineral & Moist Body Essence 100 ml

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Kroppsserum som piggar upp, mjukar upp och ger en direkt energiboost

Mon Sun är en skandinavisk spa-serie som säljs hos Kicks, med fokus på produkter som skall tillfredsställa veckans alla behov för hud, kropp och själv. Därav av namnet Mon Sun vilket står för Monday to Sunday.

Mon Sun Rush Hour Booster Mineral Body Essence är en superlätt, vattenbaserad gel med fuktbindande hyaluronsyra och uppiggande mineraler för intensiv återfuktning vid behov.

Jag hade precis upptäckt märket Mon Sun när jag fick Rush Hour Booster Mineral Body Essence i min hand. Jag köpte nyligen en body lotion därifrån och blev väldigt förtjust i den behagliga doften och hur snabbt lotionen absorberades. Denna esséns skall användas antingen rakt upp och ner eller innan body lotion för att ge ett rejält fukttillskott .

Den vita, minimalistiska flaskan kostar 149 kronor och innehåller 100 ml väldoftande, lite vattnigt gel. Kroppsessensen är 100% vegansk, är boostad med hyaluronsyra för maximal fuktåtergivning och inkluderar även magnesium, zink och koppar. Det är helt makalöst vad snabbt den absorberas och bara några pumptryck räcker för att klappa/massera in på huden och så säger det bara slurp och så är den borta. Kvar lämnas en fräsch, uppiggande doft och en hud som känns snudd på lite pirrig. Därefter har jag använt After Hour Moist i samma serie. Även denna lotion doftar härligt och alldeles lagom.

Under min testperiod prickade jag in en skön  solsemester i Kroatien och efter det har jag varit mån om att behålla den färg jag fick där. Mon Sun Rush Hour Booster Mineral Body Essence har varit ett utmärkt medel för detta ändamål. Min 46-åriga kropp är alltid torr och ibland får jag t o m torrsprickor på skenbenen om jag har slarvat. Och har jag slarvat så kliar det och då blir det en riktigt dålig, negativ spiral.

Jag tycker att med Mon Sun Rush Hour Booster Mineral Body Essence blir huden snabbt återfuktad och jag känner mig banne mig lite mer pigg och vaken av doften. Det går väldigt snabbt att dutta på och även om det är ytterligare en rutin att lägga till så går den så pass fort att det funkar i vardagen. Ibland har jag även klämt fram några droppar efter jobbet också bara för att den doftar så gott.

Doften sitter inte i särskilt länge men tillräckligt för att ett välbehag ska infinna sig. Den består enligt utsaga av citrus, vit mysk, ingefära och fräscht gräs. Det må låta som om man befinner sig i en handelsträdgård men det funkar. Det är svårt att härleda några direkta resultat av gelen men jag gillar den av flera anledningar och det får vara bevis nog. Konsistensen är väldigt lätthanterlig, den tränger snabbt in i huden, kladdar inte, doften skapar ett lugn hos mig och min solbränna har suttit kvar utan att jag har börjat fjälla.

Information

RIKTPRIS: 149 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Kroppskräm
Varumärke: Mon Sun
Övrigt: Vegansk

Mest lästa