Apoliva – ECO Kroppsolja Persika och kokos

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Långsamt absorberande kroppskräm med kortvarande doft

Jag som testat Apoliva ECO Kroppsolja, Persika och Kokos är 46 år gammal och har ganska torr hud över hela kroppen. Borde därför smörja in mig varje dag, men jag har väldigt svårt för bodylotions och oljor som inte sjunker in i huden med en gång. Jag har lätt för att svettas och får panik om jag känner ett lager med fett på kroppen. Därför har jag medvetet alltid varit väldigt återhållsam med oljor och fetare krämer. Det går väldigt fort för mig i badrummet på morgonen så jag kan ibland slarva med insmörjningen av kroppen särskilt de dagar jag tränar på lunchen, då får jag smyga runt som en torris tills passet är gjort.

Produkten är en ekologiskt certifierad kroppsolja som vårdar din hud med kokosolja, persikokärnolja, solrosolja och rapsolja. Antioxidanten E-vitamin skall hjälpa huden att bevara sitt naturliga skydd mot yttre faktorer. 100 procent av ingredienserna har naturligt ursprung och 77 procent av ingredienserna kommer från ekologisk odling något som skall ge en naturlig doft av kokos och persika.

Själva flaskan är enkel men ändå snygg och innehåller 150 milliliter. Den har en praktisk pump och det medföljer också en plastbit som spärrar oönskade utpumpningar om du exempelvis tar med dig flaskan i väskan till gymmet. Produkter från Apoteket signalerar, enligt mig, att det är väl testade produkter med helt okej kvalité till ett schysst pris. Har tidigare testat produkter från Apoliva och vart nöjd, men varken mer eller mindre. Förväntningarna är därför inte så höga, men jag måste dock säga att jag älskar doften som slår emot mig efter första insmörjningen. Kokos har alltid varit en favoritdoft för mig och denna olja luktar verkligen somrigt gott, du får genast en känsla av att du sitter på en solig strand. Men säg den lycka som varar länge då doften försvinner alldeles för snabbt, till och med snabbare än vad oljan tar tid på sig att sjunka in huden. En kompis till mig testade också denna olja men hon tyckte tvärt om att doften var alldeles för påträngande och att den kändes konstlad. Oljan tar som sagt, enligt mig, lite för lång tid på sig att sjunka in, men du får en fin lyster på både ben och armar. Men nu är det vinter och man måste dra på sig strumpbyxor och långärmat och då har jag inte tid att vänta så pass länge som man ändå måste göra för att  Apoliva ECO Kroppsolja, Persika och kokos skall sjunka in i huden. Men huden blir väldigt mjuk och go, det märks att den är välgörande. Den ofärgade oljan är dessutom okej för veganer att använda. Dock tycker jag att den är odryg även om priset är lågt så gå oljan snabbt åt och jag har problem med den påträngande svetthinnan. Men är du en rejäl torris som inte har problem med svettningar och inte älskar doft så är ju denna kroppsolja helt klart ett alternativ.  Jag ger Apoliva ECO Kroppsolja, Persika och kokos en svag trea i betyg.

Information

RIKTPRIS: 149 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Budget
Hudvård: Kroppskräm
Hudtyp: Torr
Varumärke: Apoliva

Mest lästa