Rosemary Beach och USA tips

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Rosemary Beach, varför just där? Vi har varit bjudna dit i över 10 år av makens släkt, men iom flygrädd son har det inte blivit av tills nu. Varken han vi bodde hos, eller hans systrar bor här. Alla har bara sina lyxiga sommarhus här. Vad vi inte visste var att Rosemary Beach är ett relativt nyetablerat samhälle (1995) och är svindyrt. Familjen Karlsson har nog aldrig varit så felplacerade någon gång innan, men vi anpassade oss bra till alla samhällets regler.

Rosemary Beach

Rosemary Beach ligger i vad som kallas Panhandle och är stärkt influerat av södern vilket märktes på kulturen, och speciellt maten. För att få tillgång till stranden var du tvungen att ha kod, för att besöka några av poolområdena, annan kod. Själva byn är en såkallad master planned community, där du inte får göra något alls med din fastighet utan tillstånd. Alla hus var olika nyanser av vitt, du får inte välja själv.

Kommer ni förresten ihåg de vita husen i filmen The Truman show? Dessa är från en grannby och står fortfarande kvar.

Stranden

Rosemary Beach
Rosemary Beach

Sanden var som florsocker och havet var grönt. Trots värmen var det ingen brinnande sand så det blev en mils promenad några gånger under vistelsen. Perfekt fotbehandling utan att behöva ta på fötterna, de är lenare än när jag åkte dit.

Läs också:  Konsten att Shoppa Minimalistiskt

Att barnen inte fick simhud mellan tårna är en gåta. De bodde i havet och poolen på baksidan av huset.

Shopping

USA

Sephora måste besökas i USA. Det är helt annorlunda än i Sverige med okladdiga testers på allt samt ordning och reda. Märken som är svåra att få tag på hemma som Drunk Elephant, Tatcha med fler finns.

CVS

CVS/pharmacy är också värt att spana in. En del av märkena som finns på Ulta är billigare hos CVS.

Ulta

Ulta Beauty är ett måste. Med tanke på deras röriga hemsida blev jag positivt överraskat över hur fint och översiktlig butiken var. För att inte tala om alla märken de har. Jag såg nog ut som en hungrig fågelunge med öppen mun under hela mitt besök.

Walmart, kommer jag nog inte besöka igen. Vilken röra där vi var i alla fall.
Target, så himla bra och värt flera besök vilket vi också gjorde.

Outlet

Silver Sands

Jag hade såklart spanat in ett stort outletområde, Silver Sands i Miramar Beach. När vi kom dit var det totalt kaos och inga lediga parkeringsplatser. Jag fick jogga in på Micheal Kors och raska till mig en väska och en plånbok innan vi lämnade galenskapen. Jag lovar, kön in till Kate Spade butiken var nog 10 meter lång. Letar du dyrare märken är det absolut värt att besöka en outlet, för det är galet billigt.

Läs också:  Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

Turistande

Destin

Emerald Coast (här Destin) är en juvel på riktigt. Det är så mycket finare än vad mina mobilbilder återger. En annan stad vi besökte är Panama City Beach där vi fick se galenskapen på stranden under spring break. Det är som spring break på film, helt otroligt.

Gulfarium

Möt 4 månader gamla alligatorn Scar. Jag gillar inte djur i fångenskap och besöker av den anledningen inte djurparker. Men för äldsta sonen högsta önskemål offrade jag mina principer, och det var så värt det. Han älskar reptiler och hade listat ut att Gulfarium Marine Adventure Park på Fort Walton Beach hade olika reptiler. Vi bokade tid och fick 15-20 minuters utbildning i alligatorer.

Trender

Då jag hade 2 välbehållna kvinnor för mig själv att fråga om trender kunde jag inte låta bli. De är tvillingar fast olika. En bor i Houston och den andra på Manhattan NYC. Trots detta var de helt överens om nedan.

Naglar: korta, lackade med ljusa pasteller. Nagelförlängning är tydligen 1990-talet
Tänder: Kritvita (hos alla jag såg eller träffade) Få gör det hos tandläkare dåen tillgång till effektiva saker finns vanlig butik. Crest och Rembrandt är grejen.
Smink: ingen specifik trend, men BUS är viktigt året runt.
Kläder och accessoarer: Helst Gucci från topp till tå, alltid.
Hår: du gör som du vill, men det ska helst innehålla någon form av slingor.

Läs också:  Sommarbloggen börjar NU

Är du med än? Grattis, du har nyss läst en liten roman om Rosemary Beach och USA. Hoppas du fick några shoppingtips.

0 0 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Titti

Kul läsa om din/er resa.
Trevlig helg önskar Titti

Filippa

Kul och älskar trend-biten!

Hilde
Hudvårdstokig lyxnorska utan skam.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x