Murad — Clarifying Body Spray

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Lättanvänd aknasprej för kroppen

Murad Clarifying Body Spray 130ml är en sprej för att behandla kroppsakne.

Jag som testade Murad Clarifying Body Spray är 36 år och har lite problem med tilltäppta porer på kroppen. Det brukar avhjälpas med exfoliering, både manuell (borste/scrub) och kemisk (kroppskräm från Paula's choice Resist weightless body treatment 2% bha).

Jag testade Murad Clarifying Body Spray på baksidan av mina lår och på rumpan som har en del akne och plitor, antagligen p.g.a. att jag mest sitter ner när jag jobbar. Innehållsförteckningen ser lovande ut vid första anblick, med salicylsyra och niacinamide långt upp och glykolsyra lite längre ner. Salicylsyra och glykolsyra är exfolierande syror (som inte ska tvättas av) och niacinamide är ett derivat av vitamin B3 och är, vad jag förstått, bra för mycket, bl.a ska den förfina porer och behandla fina linjer.

Sprejflaskan kan användas i 360° så man kan hålla den upp och ner utan att det påverkar sprayförmågan. Den sprayar en fin mist och den låter ingenting, därför är det lite svårt att veta hur mycket man har sprayat på.

Murad Clarifying Body Spray är väldigt enkel att använda, den torkar in snabbt och efterlämnar ingen kladdig känsla. Det som är ett litet minus är att den inte luktar särskilt trevligt, lite som ammoniak. Lukten försvinner dock relativt snabbt och kvar är en kylande känsla som känns ganska frisk. Jag har sprayat på den minst en gång om dagen i ca 2 månader. Efter första månaden så var det ingen överväldigande förbättring, men efter 2 månader var det ganska mycket bättre. Jag fick inte lika många finnar och de som ändå kom, kom ut mycket snabbare. Och sprayflaskan i sig räckte faktiskt längre än jag trodde, den väger inte mycket så jag tänkte att den skulle ta slut på någon vecka, men den räckte i strax över 2 månader, med en spray om dagen ungefär. Och sen jag slutade använda den så har jag faktiskt fått tillbaka det mesta av acnen på baksidan av låren, det blir att köpa en så fort tillfälle ges!

Information

RIKTPRIS: 403 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: Murad

Mest lästa