Mitt hemliga liv som barberarskönhetsperson

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

I avdelningen saker du inte visste om mig finns mitt hemliga liv som friserare åt min man. Nu när jag har insett att jag kan använda honom som försökskanin i skönhetsdjungeln vet min glädje inga gränser.

mitt hemliga liv som barberare åt min man

Som ni ser på bilden är hunden Scilla totalt ointresserad av sina människors friserar- och skönhetskonster. Hon ligger utslagen i soffan ändå.

Min man är som jag tidigare har skrivit måttligt road av skönhetsprodukter. Han tycker att kräm i ansiktet känns kladdigt och tycker inte att det är roligt att pilla med rengöring. Hans bästa vän i duschen är inte det som jag kallar Dubbel-Usch men väl rätt snarlika produkter. Schampo och duschtvål i ett liksom.

MEN – han älskar när jag tar hand om honom. Så sedan rätt lång tid tillbaka är det jag som skalar av honom håret på huvudet (med hjälp av en håravskalningsapparat, bör tilläggas) och den senaste tiden har de här passen även innefattat ansning och putsning av skägget. De senaste gångerna har jag till min stora glädje (och hans stora skepsis) infört ett visst skönhetsmoment. Eftersom han ändå tycker om att jag tar hand om honom så går han med på det.

Så mitt hemliga liv som barberarskönhetsperson utvecklas positivt.

I går fick han testa två masker.

mitt hemliga liv Clarins SOS Comfort Nourishing Balm Mask och Gilda Refining Peeling Mask

Gilda Refining Peeling Mask (399 kr/50 ml)

Den här ansiktsmasken var en av finalisterna i Daisy Beauty Awards i år men ändå har jag inte testat den själv. Enligt tillverkarna är det en unik, trippelverkande produkt med enzympeeling, kornpeeling och lermask i ett. Huden ska bli mjuk och rengjord efter användning. Beroende på vilken hudtyp du har ska masken vara på olika länge. För den med känslig hy rekommenderas till exempel 2-5 minuter utan att massera in masken, medan den som har fet hy ska massera in masken och kornen och låta masken sitta i 5-10 minuter. För min man valde jag mellanmjölksvarianten och masserade in masken lätt, medan den fick sitta på i 4 minuter.

Hans reaktion under tiden var: ”Det känns svalt runt ögonen” men något annat mer matnyttigt gick inte att klämma ut ur honom. Han är å andra sidan inte jättevan vid att recensera skönhetsprodukter.

Clarins SOS Comfort Nourishing Balm Mask (cirka 360 kr/75 ml)

För att fuktboosta och skydda min mans hud efter peelingen applicerade jag sedan den här i tio minuter. Det var inte superpoppis pga ”kladdigt” men han blev positivt överraskad när jag berättade att han faktiskt kunde göra andra saker under tiden. Han var dock väldigt snabb att påpeka när de tio minutrarna var över. När jag sedan försökte klämma ur honom någon slags recension/åsikt fick jag detta:

”Det känns som om jag har kräm i ansiktet.” Vilket han ju hade, på ett sätt. Och sedan erkände han att han inte tittar så noga på sitt ansikte i spegeln så bättre än så kunde jag nog inte vänta mig.

Jag, å min sida, tittar på honom ofta så har bra koll. Dels kunde jag se att hyn såg mycket slätare ut, men även att porerna var mindre synliga. Förmodligen för att vi rengjort dem ordentligt.

Det är inte läge för mig att byta jobb än – men det här är ett för mig roligt sätt att umgås med min man och dela med mig lite av mitt intresse. Och han får det han vill – beröring och omhändertagande.

#winwin!

0 0 röster
Betyg på inlägget
6 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Annika

Nu blir jag väldigt sugen på att testa på min make! Sen kan de skapa en egen liten supportgrupp och prata ut om sina traumatiska upplevelser. 😉

Karin

Smart move 🙂
Min sambo har inget emot kräm och kladd så länge det är jag som kladdar, ska han kladda själv blir det mycket sporadiskt med betoning på när nagelbanden redan spruckit och gör ont.

Jenny

Testa Clarins masken på händerna över natten, gör susen!

Tina Sayed Nestius
50 shades of everything.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x