Fem snabba frågor med hudterapeuten

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag tänker att det kan vara kul med ett inlägg med Fem snabba frågor med hudterapeuten (mig själv). Personligen tycker jag såna inlägg är roliga så vi testar.

Fem snabba

  1. Ett steg i hudvårdsrutinen du inte skulle hoppa över på morgonen
  2. Bästa tipset mot torr hud
  3. Vilken är din favoritprodukt just nu
  4. Tips mot glåmig vinterhud
  5.  Hur motverkar jag torra läppar

 

  1. Jag har väldigt svårt att bara nämna ett som jag inte skulle hoppa över. Rengöring och solskydd är det viktigaste om jag måste välja.
  2. Mitt bästa tips är att anpassa hudvården efter vädret. Torrare och kallare väder gör att huden behöver mer, både näring, fukt och fett. Man kan addera en olja och/eller fetare kräm än vad man vanligtvis använder. Viktigt att exfoliera huden regelbundet också.
  3. För tillfället har jag kärat ner mig i Sound Sleep Cocoon från Dermalogica.
  4. För att bli av med glåmighet brukar lyster och mer fukt vara lösningen. Exfoliera, ett par gånger i veckan. Eller dagligen om man har en rengöring/ansiktsvatten med mild exfoliering. Se till att återfukta ordentligt dagligen och använd gärna fuktmask några gånger i veckan. Ansiktsmassage sätter igång cirkulationen som också ger mer liv till huden.
  5. Skrubba läpparna försiktigt och applicera läppbalsam regelbundet. Jag själv upplever att mina läppar blir torra om jag inte använder läpprodukter som är återfuktande. Ett par timmar med ett matt, torrt läppstift kan vara förödande för mina läppar. Därför använder jag helst vårdande läppstift och läppglans/oljor. Sover alltid med läppbalsam och har alltid läppbalsam på mig om jag inte har något annat på.
Läs också:  Jag gör ansiktsbehandling, shoppar dupes och gör plommonbruna naglar i Göteborg i oktober 2023

Detta blev mest inriktat på torr hud, vilket är det som jag får mest frågor om på jobbet just nu. Med tanke på vädret så är det inte så konstigt. Har ni några andra frågor jag kan ha med i kommande liknande inlägg så lämna de i en kommentar. Och svara gärna på frågorna själva bland kommentarerna.

 

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
6 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Anna

Du har så fantastiskt glow på den här bilden! Vad har du för produkter på den? Jag tänker på foundation, rouge, ev highlighter och läpprodukt. Precis den här looken jag är ute efter i vinter!

Elin

1. Rengöring och fukt
2. På höst och vintern tar jag alltid fram ceramidin cream från dr jart, den får bli mitt tips.
3. Beauté pacifique instant hydrating mask.
4. Exfoliering med biologique recherche p50 och en nattmask.
5. Jag har alltid torra läppar och inget verkar hjälpa men jag smörjer regelbundet med läppbalsam.

Jag skulle gärna vilja veta vilket du som hudterapeut upplever är det vanligaste felet kunder gör med sin hud och vilka behandlingar som du skulle rekommendera samt vad man ska titta efter när man väljer hudterapeut?

Evelina

Ett steg i hudvårdsrutinen du inte skulle hoppa över på morgonen: Mattande ansiktscreme (Clinique Pore Refining Solutions Stay-Matte Hydrator)
Bästa tipset mot torr hud: En skön ansiktsolja innan läggdags och en snäll peeling två gånger i veckan.
Vilken är din favoritprodukt just nu: Tromborg Lip Balm.
Tips mot glåmig vinterhud: En bra highlighter och ett fint rouge samt en syrapeeling som snällt motverkar glåmighet och fnas.
Hur motverkar jag torra läppar: Laneige Lip Mask Lime/Apple.

Linda Ramberg
Hudterapeut och makeupartist.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x