Helena Rubinstein – Prodigy Re-Plasty Intense Peel Night Concentrate

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Serum för natten med antiage-egenskaper

Prodigy Re-Plasty Intense Peel Night Concentrate är ett serum som användas på natten och det ska ge hyn ny lyster och reducera fina linjer. Hyn får också en jämnare ton genom att pigmentförändringar dämpas. Föryngring på burk.

Inspirationen till detta serum kommer av en exklusiv behandlingsmetod som finns att få på La Clinic Montreaux (ett av Schweiz mest exklusiva center för plastikoperationer). Produkten innehåller retinol och har förutom de ovan nämnda egenskaperna också en peelande effekt och den ska öka hyns motståndskraft. Den är riktad mot målgruppen 35-50 år. Och där kvalar jag in.
 
Glad i hågen påbörjar jag min testning. Helena Rubinsteins produkter håller över lag bra kvalité och mina förväntningar är höga. Inledningsvis kommer jag på kant med förpackningen. En hygienisk liten sak med en pip man ska trycka till så att det kommer ut serum. Lite som med hårmousse. Men varje gång kommer det för mycket, oavsett hur försiktig jag är. Jag surar ur med tanke på att det är dyra droppar. Efter någon vecka har jag dock tränat upp ett fjäderlätt litet tryck på precis rätt ställe av pipen och då fungerar det bättre.
 
Nåväl. Jag blir däremot glatt överraskad av produkten. Wow, säger jag bara. Vilken mirakelkräm! Efter bara en dryg vecka upplever jag att både fina linjer och porer reducerats. Hyn ser fräsch och frisk ut. Kanske är den värd sin magnifika prislapp? Men, någon vecka senare syns andra, mindre glädjande förändringar. Att det är starka grejer är uppenbart. Min hy blir fläckvis röd och kliig, påtagligt irriterad. Särskilt runt ögonen, trots att jag enligt instruktioner undvikit att smörja in där. Det kan inträffa läser jag, och då ska man använda serumet varannan dag. Det hjälper inte mig tyvärr. Jag tar ledigt från produkten i ett par veckor för att sedan testa igen. Men nix. Det här är en produkt som förvisso är effektiv, men man bör ha en ganska så tålig hy tydligen. Och min hy brukar inte reagera så här starkt. Läser man om hur produkten ska användas varnas som sagt att irritation kan uppstå och att man ska upphöra med användandet om irritationen kvarstår. Of course. Vad jag funderar över är hur man ska ha lust att köpa ett serum för tvåtusen spänn och sedan gå hem och testa om huruvida ens hy orkar med den? Jag önskar jag kunde ge den ett högre betyg, men med tanke på priset är jag besviken.
 
Innehåller 30 ml.

Information

RIKTPRIS: 2065 kr
Betyg: 2
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Serum/essence
Hudtyp: Anti-age

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x