Mádara – Ecoface Deep Moisture Fuid

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Lever inte riktigt upp till sitt namn "deep moisture"

Eko är ju bra har vi lärt oss, och nu börjar trenden även krypa sig in på skönhetsmarknaden. Jag är lika sporadisk med mina beauty-ekoköp som jag är med eko-köp i mataffären. Om det finns ett ekoalternativ och priset inte skiljer på den produkt jag ändå skulle köpa så är jag "all green". Men mina tidigare erfarenheter av eko-hudkrämer sträcker sig tyvärr bara till Apotekets Oliva-serie vars ekologiska ansiktskräm är helt okej men inte mycket mer.

Det lettiska märket Mádara är nytt på den svenska marknaden och ansiktskrämen lämpad för normal/ kombinerad hy. Den lovar neutralisera de oljiga och torra partierna i ansiktet. Jättesmart då många precis som jag har olika typer av hy på olika ställen i ansiktet. I mitt fall har jag vad man kan kalla normal hy med fet t-zon och stora porer. Krämen utlovar också ett visst skydd mot sol och smuts, men innehåller ingen dokumenterad solskyddsfaktor.

Fluiden går lätt in i huden med sin tunna fomula… men som den luktar! Om man nu ska parfymera (maskera doften?) en ansiktskräm kan man väl göra det lite diskret, för den här doftar gammalt blomvatten. Möjligtvis är den "naturnära" doften ett resultat av de naturliga eko-ingredienserna som innefattar bland annat ekologisk jojoba- och avokadoolja och kakao.

Lyckligtvis behövde jag inte dofta gammal blomsterkompost länge, eftersom väl applicerad gör sig lukten inte nämnvärt påmind. Men jag kan inte låta bli att tycka att just de produkter man använder i ansiktet ska ha en mer diskret doft än Deep Moisture Fluid har.

Efter ett par veckors användande tycker jag att krämen funkar bra i mitt ansikte, den återfuktar och ger en bra bas för sminket genom att den absorberas snabbt. Jag tycker också att den minskar porerna lite, men det kan också vara mitt önsketänkande. Framför allt upplever jag att den neutraliserar de olika partierna i ansiktet precis som utlovat och inte en gång under perioden har jag upplevt min hy som oljig och eftermiddags-flottig.

Jag gillar verkligen att den innehåller ekologiska produkter och att den kommer i en praktisk pumpflaska med bra dosering. Att krämen går snabbt in i huden tycker jag är ett måste när man vill kunna sminka sig snabbt och det gör den, men Mádara måste arbeta på doften på sina ansiktsprodukter. Jag blir inte torr av krämen men vill inte heller påstå att den bidrar med "deep moisture". Med en trea i betyg är Mádaras kräm helt okej men tyvärr inte svaret på mina böner.

Lettiska Mádaras dagkräm för normal/kombinerad hy innehåller förvisso över 99 procents ekologiska produkter, och håller till viss del vad den lovar när den faktiskt både återfuktar och minskar porerna.
 
 

Information

RIKTPRIS: 249 kr

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x