Exuviance om att bli uppköpta av Johnson & Johnson: ”I Sverige är det business as usual”

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Katarina-press-webb

”Skönhetsföretagen behöver mer specialiserade märken”, säger Katarina Krznaric Mesan, vice VD på HBS Sweden AB, distributör av Exuviance och Neostrata i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Johnson & Johnson köpte förra veckan TriStrata, moderbolag till bland annat Neostrata och Exuviance. Johnson & Johnson äger sedan tidigare Johnson’s (som i babyoljan), Neutrogena och Clean & Clear, alla sålda främst på stormarknader och apotek. Det här är Johnsons & Johnsons första varumärken med salongshudvård.

”Det är ett viktigt och växande segment så jättarna har fått upp ögonen för den estetiska biten som ligger i gränslandet mellan kosmetik och medicin. Konsumenterna har förstått att det går att göra saker med huden, de har blivit mer intresserade, och då behöver de stora skönhetsföretagen mer specialiserade hudvårdsmärken”, säger Katarina Krznaric Mesan, vice VD på HBS Sweden AB som distribuerar Exuviance och Neostrata i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Hur kommer det att påverka distributionen i de nordiska länderna?

”Johnson & Johson har inga dermocosmetics i sin portfölj och kan inte tillräckligt om salongsmarknaden för att ge sig in där. Verksamheten i USA ska vara kvar som den är och samma gäller här. Jag kommer att fortsätta att jobba mot samma personer och på samma sätt som tidigare. Nu är det business as usual.”

Läs också:  Uppdatering om min Keratosis Pilaris

Köpet är en del av en större trend. Flera stora skönhetsjättar som tidigare bara har fokuserat på stormarknader och parfymerier har köpt upp salongs- och klinikmärken. 2014 köpte L’Oréal Carita och Decléor, Unilever köpte förra året REN Skincare och Dermalogica. De flesta har, liksom Exuviance och Neostrata, fått besked om att ”business as usual” gäller för distributionen. Det har i efterhand visat sig inte stämma på en del av företagen.

”Informationen stämmer vid vissa tillfällen och inom vissa företag och det är svårt att förutsäga när det händer och inte”, säger Krznaric Mesan. ”Vi har fått besked att inget ska förändras för vår del här i vårt distributionsområde. Vi jobbar utefter det.”

In English: The new owners of Exuviance and Neostrata say there is business as usual and no exptected changes in distribution in the Nordic countries.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa