Pixi – Peel and Polish

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Dubbelverkande peeling med vassa korn

Jag som testat har mogen hud som jag peelar ett par gånger i veckan. Jag är inte så förtjust i kornpeeling eftersom jag tycker kornen vanligtvis river huden så oftast använder jag enzympeeling. Jag älskar känslan av nypeelad hud som känns len och mjuk och utan stramhet. Min hud har en del stora porer och pigmenteringar, annars är den vad man kan kalla normal.

Pixi Peel & Polish kommer i en svagt persikorosa tub med pastellgrön kork. Sött för badrumsskåpet alltså.
Det är en dubbelverkande enzympeeling där fruktenzymer hjälper till att avlägsna döda hudceller och mjölksyra som milt exfolierar. Huden poleras av ett socker extrakt och ska lämna huden mjuk, återfuktad och med strålande lyster. 

Pixi Peel & Polish appliceras på torrt ansikte och lämnas på huden fem minuter innan den ska sköljas av. För extra peeling masserar man ansikte och hals försiktigt med fingertopparna i cirkulerande rörelser. Används två till tre gånger i veckan.

Jag har använt denna peeling under några veckor två gånger i veckan. Doften är neutral vilket jag tycker är bra. Jag har gjort enligt instruktionerna men tyvärr tycker jag kornen är alldeles för vassa och riviga för ansiktet. De känns mer som korn i en kroppsskrubb och jag har oftast bara sköljt av peelingen utan att använda mig av massagen efteråt. Huden känns lite lenare och mjukare efter att jag peelat men ingen wow-effekt utan mera ett jaha. Det stramar även lite i huden när jag sköljt bort peelingen och det är inget jag gillar.

Jag tycker inte min hud har blivt förbättrad vad gäller porstorlek eller pigmenteringar. Jag tycker inte min hud ser jämnare och slätare ut och inte heller har den mera lyster.

Jag kommer inte att köpa Pixi Peel & Polish igen och om jag skulle rekommendera den till någon skulle det vara till en hud som är fetare än min och en hud som inte är van att peelas, jag tänker att effekten kanske märks mer på en opeelad hud. Dessutom tycker jag inte den passar en känslig hud.

Information

RIKTPRIS: 379 kr

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x