Idun Minerals nya hudvårdsserie

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Idun Minerals nya hudvårdsserie är mycket pedagogiskt upplagd. Perfekt för dig som vill ha bra grejer, men inte riktigt anammat den koreanska 127-stegsrutinen. Här är det 1, 2, 3-pedagogiskt.  1 Rengöring. 2 Serum. 3 Dag/nattkräm plus ögonkräm. Klartttt! Men du får hålla dig till oktober.

 

Idun
Rätt stilrent…

 

Idun
Nästan hela sortimentet – rengöringsmoussen fattas.

 

Idun
Nattkrämen: Shea, rapsolja, niacinamid, kakaosmör. Mmmm säger huden.

 

Idun Minerals hudvård finns på apotekshyllorna först i oktober. Personligen har jag varit lite försiktigt avvaktande inför Idun. De illustrerade förpackningarna är inte riktigt i min smak (fast de flesta totalälskar dem), och mineralpuder – mnjaäe. Och hela storyn om gudinnan Idun, inte min tekopp. Det kompenseras stort av att Idun varken trashar konkurrenter, andras val av ingredienser eller ägnar sig åt greenwashing. Och att de svenskproducerar (miljövänligt och transportsnålt). Och att Idun låter kemisten/produktutvecklaren Caroline Thunstedt presentera produkterna. Hon som gjort recepten har svar på allt…

1. Du ska rengöra

De tre rengöringarna är märkta med siffran 1: mousse, lotion och micellärvatten med dubbelfunktion. Att stryka en micellärfuktad bomullsrondell (du vet vad jag tycker – en nonwoven-kompress) över ansiktet gör rengöringen mekanisk. Att spreja som en mist över ansiktet ger en rejäl återfuktningsboost. Bra, va?
Mousse och Lotion, 199 kr/150 ml. Cleansing Moisturizing Micellar Water, 219 kr/150 ml.

2. Du ska behandla

Serumet är ensam i kategori 2 (får jag önska mig en olja?). Caroline lovar att en riktig fuktboost att använda under dagkräm, eller som extravård vid behov. Glycerin, PCA, hyaluronyra och niacinamid. Good stuff.
Rich Moisture Serum, 249 kr/30 ml.

Läs också:  Hudterapeuten Testar Exuviance Vespera Serum

3. Du ska avsluta

Efter tvätt och fuktserum avslutar du näringsrika, fuktgivande krämer: dag-, natt- och ögonkräm med innehåll huden gillar. Vad sägs om havreolja vars höga halt fleromättade fettsyror hjälper huden att fungera optimalt. Fullt med fuktbindare finns förstås, men även vitamin C, E och B9 (folsyra) samt mineraler som både hjälper proteinsyntesen och motverkar yttre stress.
Day Cream (två varianter) och Night Cream, 329 kr/50 ml. Eye Cream, 249 kr/15 ml.

Tanten tycker om förpackningarna

Vita papprör med svart text kommer att sticka ut på apotekshyllorna. Inuti: lika stiliga pumpflaskor och -burkar med noll skämsfaktor. Ja, designen är Verso-inspirerad, men också väldigt mycket Idun.

Tanten tycker om krämerna

Nämen, har Tanten fått värmeslag? Inget om hur krämerna faktiskt känns? Har faktiskt iiiingen aning,  jag har plåtat tomma skal. Först i augusti hoppas jag nypa ett rykande färskt produktkit, direkt från fabrik…

 

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
1 Kommentar
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Amanda K

OJJJ mycket spännande! Ja, hoppas produkterna är lika bra som deras makeup! Du får göra ett inlägg när du har testat 🙂

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x